Kitchee – Tottenham, 1-4

En träningsmatch var det som fick avsluta säsongen 2016-2017. Matchen som spelades på Mong Kok Stadium mot Kitchee var kanske inte världens roligaste eller någon form av intressant match men – Den som tog sig tid fick se en hel del fina Tottenham-mål samtidigt som ett gäng yngre spelare fick chansen att visa upp sig.

Tottenham startade med en stark elva – Lloris, Walker, Alderweireld, Wimmer, Davies, Lesniak, Sissoko, N’Koudou, Eriksen, Son, Janssen.

En startelva som skapade ett bra tryck framåt där Kitchee pressades tillbaka väldigt snabbt och tidigt i matchen. En press som höll i sig i stort sett hela matchen och Kitchee orkade endast få till ett fåtal anfall.

I Tottenhams starka offensiv blev det Vincent Janssen och Heung Min Son som skrev in sig i målprotokollet. Först sydkoreanen som kliniskt avlossade ett skott från utanför straffområdet, välplacerat och stiligt trots omringad av Kitchees backlinje. Publikens jubel när Asiens just nu största fotbollsstjärna gjorde mål var mäktigt.

Janssens mål var likaså fint att titta på – N’Koudou bröt sig förbi två motståndare med lite tur och lyckades få ut en passning till Davies som slog en passning in i boxen där Janssen var på rätt plats, 2-0.

Efter 30 minuters speltid i första halvlek blev Lloris utbytt mot Pau Lopez – Inte på grund av skada utan för att Pochettino vill spela samtliga målvakter under matchen. Tottenham-debut för Espanyol-målvakten som är på lån hos Spurs och sägs vara klar för Tottenham på en permanent flytt när som helst i och med att Espanyol nyligen förlängt kontraktet för deras ordinarie målvakt, som roligt nog heter Diego Lopez.

I halvtid, precis som i alla andra träningsmatcher skedde en hel del byten.

Lopez kvar i mål, Tripper, Wimmer, Vertonghen, Miller, Wanyama, Lesniak, Dier, Dele, Son, Janssen.

Därefter hände inte allt för mycket – Spurs hade en bekväm ledning och hade ett flertal chanser i omgångar samtidigt som Kitchee fick lite mer andrum och lyckades få några försök på mål utan framgång.

Efter det, ytterligare byten – Son, Lopez, Lesniak och Janssen ersattes med Kane, Vorm, Amos och Sterling.

Just Sterling kom in och såg ut att göra en perfekt debut – Inlägg från vänster, upp i nickduell och når längst men målvakten tar den. Riktigt fint agerat och snudd på ett perfekt inhopp. Men, han skulle inte gå hem mållös.

Dock skulle Kane visa sin form igen – Han slog i gång en fin kontring genom att bredda spelet till höger på Trippier, en snabb och farlig omställning som Kitchee hanterar helt fel. Trippier vrider på farten och sticker iväg, när han kommer in i straffområdet så finns så väl Sterling som Kane där redo att ta emot en passning. Kane får passningen och sätter 3-0, stiligt anfall men framför allt stiligt av Kane som startade anfallet och fick målet i slutändan.

Spurs släppte sen in 3-1, något slappt försvar och matchen närmade sig sitt slut.

Sterling dock, han bad om ursäkt för samtliga genom att göra 4-1 innan matchen slutade. Vilket drömdebut för den unge anfallaren som Pochettino sägs vilja ha med i ordinarie trupp nästa säsong.

Matchen slutade 4-1 och Tottenham fick även lyfta en buckla för sin insats. Pluspoäng till Vincent Janssen som med maximal inlevelse lyfte bucklan som om han vunnit VM-guld med Holland. Sådär ska man alltid lyfta en buckla tycker vi oavsett sammanhang.

Spurs får nu gå på en välförtjänt ledighet innan försäsongen tar fart – Där väntar International Champions Cup i USA.

Spelarbetyg från dagens match utgår då det var en träningsmatch, i stället väljer vi några höjdpunkter. 

  • Sterling – Spännande anfallare som visat god form i Spurs U18. Härligt inhopp och målgörare!
  • Janssen – Bra fart idag, några fina finter och brutalt nära att bli tvåmålsskytt.
  • Son – Vi visste att han skulle ha lekstuga på ”hemmaplan” men ändå, vilken spelglädje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*