Fans i fokus: FH

När vi gör artikelserien Fans i Fokus brukar vi vanligtvis vända kameran, anteckningsblocket och pennan utåt mot världen. Denna gång dock vänder vi fokus inåt och tittar närmare på vår redaktionsmedlem, FH.

FH skriver ibland inför- och efterrapporter till olika Tottenham-matcher på vår hemsida samt bidrar med krönikor, nyheter med mer och hjälper till att administrera vår Facebook-sida som nyligen passerade 13 000 följare.

Q: Så, vem är FH?

A: Jag är en man från Hälsingland som nyligen fyllt 30 år. Jag bor i en lägenhet med min sambo och vår katt. Katten heter Totte. Efter Tottenham, såklart.

Q: När, var och hur blev det Tottenham?

A: Det är en konstig resa. Min farfar som gick bort i höstas reste mycket i sitt arbete när var verksam och en resa skedde till England under tidigt 60-tal. Från den resan följde bland annat en Tottenham-tröja med mer hem till min pappa och hans bror. Från och med då var det Tottenham som gällde för både min far, farbror och farfar. Så man kan säga att jag ärvt det därigenom.

Q: Har du följt Tottenham hela ditt liv på grund av detta?

A: Absolut inte, jag har alltid hejat på Tottenham så länge jag kan minnas men jag var inte engagerad alls under 90-talet. Allt jag minns av Spurs då är text-tv, 377 och regelbundet dåliga resultat.

Q: När började du engagera dig mer i Tottenham?

A: Det dröjde länge faktiskt. Det var först mot slutet av säsongen 2009-2010 som jag insåg att jag längre inte kunde skylla på dåliga resultat och när Peter Crouch fixade 1-0 segern borta mot Manchester City så blev jag kär.

Q: Vem är din favoritspelare genom alla tider i Spurs och vem är din favorit i den nuvarande truppen?

A: Paul Gascoigne. Före min tid men än idag en spelare som fascinerar mig. Det är något med spelare som har en sådan fantastisk talang i kombination med sina tydliga personliga drag. David Ginola är en annan spelare jag också gillar med liknande drag. Men, annars – Gareth Bale och Rafael van der Vaart var fantastiska spelare att se i Spurs. Just nu i dagens trupp är det dock Dele Alli för min del som är min favorit.

Q: Vilken är din favoritmatch?

A: North London Derby, februri, 2015. Det där med att Spurs är i underläge och Kane gör två mål på White Hart Lane. Det var för bra för att vara sant. Jag gillar nog den matchen mest för att det var ett sådant viktigt kapitel i Pochettinos förvandling av Tottenham som fortfarande pågår.

Q: När blev du medlem i Tottenham Hotspur Supporters Sweden?

A: Medlem sedan 2010.

Q: Hur många medlemsresor har du gjort med THSS sedan dess?

A: Jag har gjort tre besök på White Hart Lane totalt, varav två har varit med THSS. Den första var mot Stoke, våren 2011. London bjöd på Europas bästa aprilväder samtidigt som Spurs vann 3-2. Jag missade mitt flyg dagen efter och fick en extra dag i London. Det var helt fantastiskt. Min andra resa med THSS skedde våren 2014, 5-1 seger mot Sunderland där Harry Kane gjorde sitt första Premier League-mål. Extra rolig var den resan för att jag bjöd med min pappa som fick se England, London och Tottenham samt White Hart Lane för första gången i sitt liv då. Vi fick en sista minuten-chans med hjälp av THSS att ta en stadium tour innan avspark. Det var mäktigt. Spurs-legenden Pat Jennings smög omkring där på en läktare med FA-cupbucklan från 1967 och tog bilder till ett tv-inslag. Jag och min far provsatt bänken där Pochettino och hans trupp sitter under matcher. Fantastisk upplevelse.

Q: Vilka tips kan du ge till någon som vill åka till London och se Tottenham?

A: Jag föredrar alltid att landa på Heathrow när jag ska till London. Många lågprisalternativ erbjuder Gatwick och Stanstead men jag tycker att det blir så mycket krångligare och tar onödig tid. Landa på Heathrow, tunnelbanan in till stan går snabbt och sen till hotellet. Boka gärna ett hotell som någon rekommenderar! Jag testade en chansning för något år sedan och det var kaos. Jag fick byta hotell mitt i resan för att det var så illa. Ett annat tips, om man är osäker och vill ha tips: Kolla in den här Facebook-gruppen som är packad med svenska Tottenham-fans som har jättebra tips och erfarenheter! Annars finns det många goda råd här som jag använt.

Q: När blir nästa resa till London?

A: Jag har gett upp tanken på att se White Hart Lane en sista gång innan det är försent men är glad att jag hann med tre besök. Så jag och min sambo planerar nu att åka i början av nästa säsong direkt där i inledningen så fort spelschemat och biljetter finns att tillgå. Sensommar, augusti, London och kanske en öl. Inte helt fel.

Q: Vad tycker du Spurs behöver förändra till nästa säsong? 

A: En jättesvår fråga när denna säsong är en sådan succé och ytterligare ett kvitto på att utvecklingen går framåt under Pochettino. Men, jag tror att Spurs fortfarande behöver en till kreativ spelare. Många påstår ju att Spurs ser mycket i Ross Barkley och det kan låta konstigt men ser man till antalet skapade chanser så är det Christian Eriksen och Manchester City’s Kevin De Bruyne som är bäst och sen är det Barkley på en tredje plats. På det så är han ung, brittisk och lovande samt med en längre erfarenhet från Premier League. Fyra fördelar som vi vet att Pochettino uppskattar. Men, utöver det – Kanske en erfaren ledarkaraktär som kan ta plats någonstans på planen och bidra med både det och kvalité?

Q: Sista frågan – Varför ska man vara medlem i THSS? 

A: Jag tycker det är en fantastisk organisation. Det finns många Tottenham-fans där ute i Sverige och THSS ser ju till att dagligen samla dessa människor och erbjuda allt möjligt från matchsamlingar, biljetter, resor med mer där till. Samtidigt är det en organisation som är lätt att engagera sig i om man vill bidra på olika sätt och gillar Tottenham.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*