Aaron Lennon vårdas för stressrelaterad sjukdom

Oerhört tråkiga nyheter från England tidigare under veckan – Den f.d. Tottenham-yttern Aaron Lennon som nästan spenderade 10 år i Spurs innan han lämnade för Everton har lagts in på sjukhus.

Vad som orsakat hans sjukhusvistelse är något oklart men enligt flera källor skall Lennon ha blivit inlagd med hänvisning till lagen om mental hälsa, The Mental Health Act. Med andra ord, en lag som ger staten och polisen rätt att omhänderta personer som eventuellt kan lida av mentala utmaningar och förse dessa människor med hjälp.

Vad specifikt som hänt är dock oklart – Enligt flera källor skall polisen ha hittat Lennon längs en motorväg i närheten av Manchester.

Dessa uppgifter är obekräftade i dagsläget – Det som dock är bekräftat av Everton är att Lennon behandlas för en stressrelaterad sjukdom och att ärendet i sig är privat. Ronald Koeman, Evertons tränare har under veckans presskonferens skickat sitt och klubbens stöd till spelaren.

Övriga fotbollsvärlden likaså har visat ett fantastiskt stöd för den blixtsnabbe Lennon. Pochettino och Tottenham har också ägnat en del av sin presskonferens under veckan att skicka sitt stöd till Lennon.

Med det sagt, get well soon, Azza! 

Aaron Lennon påbörjade sin karriär i Leeds akademi och tillhörde mellan 2003 till 2005 deras seniortrupp. Den 15 juni, 2005 anslöt Lennon till Tottenham för en kostnad av 1 miljon £. I Tottenham blev det hela 266 framträdanden och 26 mål. Några av hans mest klassiska mål är bland annat sista minuten-målet mot Liverpool på White Hart Lane som säkrade en 2-1 seger och 4-4 målet mot Arsenal i North London Derby. En annan klassiker som han står bakom är kontringen och assisten till Peter Crouch i 1-0 segern borta mot A.C Milan i Champions League under säsongen 2010/2011. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*