Inför West Ham – Tottenham

Hur ska Premier League kunna erbjuda en bättre omgång än den förra omgången som var för Spurs del? Det går inte riktigt. White Hart Lanes sista North London Derby var en mäktig uppvisning från Pochettinos Tottenham och nu väntar ett lite kallare möte mot ett West Ham som haft en iskall säsong.

Men, gråt inte för det – Premier League har sett till att matchen spelas under fredag kväll med avspark 21:00. 

Europeisk toppfotboll direkt på en fredag? Ja, varför inte? Precis som La Liga, Ligue 1 och Bundesliga. Härligt!

Men – Hur hög nivå blir det på fotbollen när man ska se över motståndet? West Hams säsong kollapsade helt och det tidigt under denna säsong. Samtidigt känns det som att flytten till den nya arenan, den olympiska arenan från sommar-OS 2012, blivit ett hinder i lagets utveckling snarare än att gynna laget. En jämförelse som Spurs kan dra nytta av och relatera till om man ser till spelformen på Wembley i Champions League.

Pochettino var öppen om just detta under torsdagens presskonferens inför dagens match. Enligt Pochettino så kan Spurs lära sig mycket av West Hams utmaningar i och med flytten till sin nya arena och argentinaren verkade inte underskatta utmaningen i det projektet som väntar just Tottenham.

Inte nog med att West Ham haft utmaningar under stora delar av säsongen – När säsongens avslutning närmar sig nu så har rykten om Slaven Bilics avgång dykt upp allt mer i brittisk media. Enligt flera källor sägs klubben aktivt leta ersättare för att få tillbaka den fantastiska form laget hade under större delar av föregående säsong innan man lämnade Upton Park.

Men – Hur är det för Tottenhams del? Jo, vi ska inte klaga. En förlorad semifinal mot Chelsea i FA-cupen var bittert. En seger mot Arsenal i North London Derby löste allt. I ligan har Pochettinos Spurs under april fixat 6 raka vinster. Noll oavgjorda, noll förluster. Formen kan inte bli bättre. Klubbrekord på klubbrekord radas just nu upp av Pochettino och hans trupp. Det är en magisk tid att vara Spurs-supporter.

Det enda frågetecken som finns är Cameron Carter-Vickers och Danny Rose. Båda spelarna är inte redo för spel mot Hammers. Rose beräknas dock vara fullt åter i träning nästa vecka. Carter-Vickers sägs eventuellt missa resten av denna säsong. Michel Vorm åter från skada.

Vad behöver Spurs göra då för att säkra 3 poäng ikväll mot Hammers? Först och främst. Underskatta inte West Ham och gå ut och gör jobbet så kommer poängen. Vi ser gärna att Dembélé, Son och Wanyama är med från start tillsammans med ordinarie elva. Gärna om möjligt – En såndär klassisk Spurs-inledning som vi sett på White Hart Lane oftast denna säsong. Spurs går ut aggressivt direkt i första halvlek och tar kommandot för att pressa sönder sitt motstånd.

Slutresultat gissar vi på 0-4 till Spurs. Formen är för stark och få skador i kombination med att avsluta säsongen starkt gör att Spurs passerar förbi Londonrivalerna utan större problem. Eriksen, Kane, Son och Dele med målen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*