Toppstriden – Allt du behöver veta

Vilken fantastisk påsk ur Tottenham-synvinkel. Spurs besegrar Bournemouth med 4-0, Arsenal-spelaren Jack Wilshere skämmer ut sig spelmässigt i Bournemouth-tröjan och sist men inte minst så bjuder José Mourinho på ett riktigt påskägg – Manchester United besegrade Chelsea med 2-0 på Old Trafford.

Avståndet till Chelsea, som bara för några omgångar sedan var 10 poäng är nu nere på 4 poäng.

Med detta faktum så måste vi reda ut lite saker – Är det omöjliga möjligt? Svaret är både ja och nej.

Vad talar emot Spurs? 

  • Chelseas spelschema serverar för deras del Southampton, Middlesbrough, Watford och Sunderland som skall besöka Stamford Bridge. Sunderland är även sista matchen på säsongen för Chelsea. Med största sannolikhet om inget underverk sker så kommer Sunderland redan då matematiskt vara uträknade och spelar därmed nästa säsong i Championship. I övrigt skall Chelsea besöka Everton och West Bromwich.
  • Rutinen – Chelsea må ha haft en dålig period på senare tid men är det något lag som bör kunna rida ut stormen och behålla kylan så är det Conte och hans trupp.
  • 4 poäng försprång är inte mycket men det är ett tufft försprång som gör att Spurs inte har råd med några snedsteg alls men däremot att Chelsea faktiskt kan ta ett felsteg och överleva ändå.
  • Tottenhams spelschema är inte optimalt. Bortamatch mot Crystal Palace, North London Derby på White Hart Lane, West Ham borta, Manchester United på besök, Leicester borta och sist men inte minst Hull på bortaplan. Skall tilläggas att Hull inte förlorat på hemmaplan sen man tillsatte sin nuvarande manager.

Vad talar för Spurs? 

  • Spurs har momentet. Man har 7 raka Premier League-segrar, ytterligare ett rekord som Pochettino kan vara stolt över. Samtidigt så vinner man bekvämt och stabilt, man gör många mål, bryter ner motståndarna och spelar en fantastisk fotboll.
  • FA-cupen. Spurs tar emot just Chelsea på Wembley till helgen. Om Spurs lyckas knäcka Conte och Chelsea här så kan det vara ett moment som gör att Spurs fortsätter vidare i ligan på samma spår och moralen tar en kraftig smäll i Chelsea.
  • Spelschemat – Även om Spurs schema är tufft, om Spurs skulle vinna samtliga matcher så har man gjort allt i sin makt och vi vill tro att det kan räcka för att vinna ligan. Fokuserar Spurs på sitt och gör allt i sin makt så kan vad som helst hända och öka pressen på Chelsea.
  • Skadorna – Spurs har återhämtat sig från skadorna och kan man undvika ytterligare skador och kanske få tillbaka Danny Rose relativt snabbt och helst snart så kan det bli en riktigt bra förstärkning.
  • Revanschen – Spurs förlorade titelstriden förra året och tappade allt momentum. Samtidigt som resten av världen hejade på Leicester. Spurs hunger och törst efter framgång kan bli vital.
  • Pressen – Spurs har ingen press på sig. Man är med i toppstriden men det är ändå Chelsea som är i förarsätet och har pressen på sig att leverera och hålla i första plats. Spurs däremot kan fortsätta sin fina form i lugn och ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.