Efter mirakelvändningen, Swansea – Spurs, 1-3

Det var inte en rolig fotbollsmatch om man ser till helheten.

Hugo Lloris starade inte ens på grund av illamående tidigare under dagen, samtidigt lyckades inte Victor Wanyama att återhämta sig från smällen som skedde i matchen mot Burnley. På detta saknades självklart Erik Lamela, Harry Winks, Danny Rose och Harry Kane.

En skadelista av sällan skådad längd under Pochettino-eran i Spurs.

Inledningen på matchen då? Katastrof. Spurs hade pressen och kontrollen och efter 10 minuter ungefär slår Fabianski en långboll som Spurs försvar inte hänger med på alls. Routledge. 1-0 till Swansea. För fan.

Därefter började en lång och tuff period av besvikelser. Spurs ökade bollinnehavet ytterligare. Ändå lyckades man inte komma riktigt nära några farliga målchanser. Samtidigt såg man en del stress i Spurs. Passningar som går till motståndare, dålig timing och allmänt dåligt fokus till och från.

I andra halvlek ser det inte bättre ut.

Det känns som en mental kalldusch. Det fanns kanske en chans att Spurs kan utmana Chelsea tänkte några av oss innan avspark. I stora delar av matchen kändes det som en avlägsen och brutalt omöjlig dröm.

Det såg ut som att Spurs mentala styrka var obefintlig. Man stressade ännu mer, man ville framåt men lyckades inte. Samtidigt blev de få tillfällen Swansea fick låna bollen ofta farliga anfall. Frustrationen visste inga gränser.

Fabianski gjorde allt för att reta gallfeber på Spurs. Vid en krock med inhopparen Janssen ligger han ned i flera minuter. När väl båren kommer in så är han frisk och kan spela igen. Swansea försöker byta ut Fabianski men han vägrar. Tiden rinner iväg.

Sen händer det.

Vändningen påbörjas.

Dele Alli. Jag älskar dig.

1-1, vi har kontakt. Det är inte omöjligt. Det är inte svårt men vi kan hinna om vi skyndar oss.

Det som vi inte vågar tro händer.

Son. 1-2. För i helvete. Jag älskar dig också. Fast du varit iskall hela matchen. Så kliver du fram precis nu.

7 minuters tillägg. Tack Fabianski, jag älskar även dig, nästan, typ.

Inte nog med det – Eriksen trycker dit 1-3. Bara för att.

Helt jävla underbart.

Om vi ska summera matchen kan vi säga såhär,

Minut 1 till och med Minut 87, medioker fotboll och frustration. Betyg 1 av 5.

Minut 88 – 97, 5 av 5, skulle rekommendera till vänner och bekanta.

Wow.

Vilken vändning. I klass med West Ham-vändningen i början på säsongen? Ja, absolut. Kanske ännu större vändning om man ser till det faktum hur illa ute Spurs var i stora delar av matchen både ’mentalt’ men även spelmässigt.

Spelarbetyg,

Vorm– Kändes inte säker och spelet med fötterna kändes osäkert bra många gånger när Swansea försökte stressa backlinjen.

Davies, – Hade inte en lätt dag på jobbet mot sina gamla kamrater och hängde inte med alls i 1-0 målet men som helhet är insatsen självklart godkänd.

Vertonghen, 6 – Inte belgarens bästa match men löser uppgiften bra om man bortser från 1-0 målet.

Alderweireld, 5 – Lär inte uppskatta situationen i efterhand kring 1-0 målet men i övrigt godkänd.

Walker, 5 – Inte ofta man ger ut ”bara” godkänt till honom men idag likt många andra i laget så var det godkänt men inte mycket mer.

Dembele, 5 – Inte alls lika tongivande som mot Burnley.

Dier, 5 – Precis som Dembele, hade en större och mer delaktig roll i förra matchen. Inte alls lika synlig nu.

Eriksen, 7 – När allt kändes som mörkast så blev jag glad att se Eriksen som absolut inte hade gett upp. Framåt, framåt och åter framåt tills matchen är slut. Målgörare också. Starkt!

Dele, 7 – Klickande inte heller riktig optimalt idag men ändå en av våra bästa spelare på plan. Viktigt mål också.

Sissoko, 4 – Oengagerat och ingen kvalité i sitt spel.

Son, 6 – Oj, vad det inte fungerade bra som central anfallare på topp idag för Son. Kom in fel i flera anfall och anfall stannades upp på löpande band för att det inte fungerade. Ändå, målgörare och livsviktig i andra halvlek när inhoppare kom in och hjälpte till.

Inhopp,

Janssen, – Ett bra inhopp! Kommer in och förändrar matchbilden. Två fina anfall rinner ut i sanden dock helt för att han är så energisk. Ytterligare en bra prestation av holländaren!

N’koudou, 7 – Likt Janssen, kommer in och vet att man måste förändra matchbilden. Bidrar positivt och retade upp vänsterkanten bra nog i Swansea.

Tripper – Spelade för kort tid för att kunna bedömas individuellt.