Burnley – Tottenham, 0-2

Tänk er följande – Halvtidsvila på Turf Moor. Det är 0-0 och Burnley har gjort en bättre prestation på planen där man fått till ett antal anfall samtidigt som man stoppat Tottenhams spel till stor del på mittfältet. Samtidigt har Spurs drabbats av två tunga skador – Så väl Wanyama som Winks som startat matchen har fått bryta under första halvlek.

Låter det som en match Spurs vinner relativt bekvämt? Nej, absolut inte. Ändå, så lyckas man bryta igenom Burnleys försvar och säkra en 2-0 vinst på bortaplan efter en riktigt stark andra halvlek.

Vad var framgångsfaktorerna? Svaret består i ett antal delsvar.

  • Mousa Dembélés inhopp som ersättare för skadade Victor Wanyama. Belgarens spelstil och förmåga passade betydligt bättre på planen än Wanyama när Burnley verkligen vill stänga igen Spurs alternativ. Med Dembélé lyckades man hitta kontrollen bättre.
  • Pochettinos förändring av taktiken i halvtid. Spurs tog kommandot mer och anpassade sig efter Burnleys plan.
  • Heung Min Son, ytterligare ett starkt inhopp av sydkoreanen. Kommer in och skapar oreda och gör 2-0 och var även nära att göra slutresultatet till 3-0.

Med facit i hand efter matchen börjar man reflektera över ett flertal saker.

  • Har Pochettino blivit bättre på att ändra sin taktik när det inte fungerar? Förut brukade Spurs komma ut med ”samma” plan som i första halvlek efter halvtidsvilan och effekten blev noll och ingenting. Nu kom Spurs ut och bröt ner Burnley på ett helt annat sätt som i sin tur resulterade i att Dier gjorde 1-0.
  • Dembele, vilken fantastisk spelare. Vi ska vara glad att ha honom i vår trupp. Vilken insats.

 

I övrigt,

Harry Winks skadade sig riktigt illa och missar resterande säsong. Ett hårt slag mot så väl Spurs som Winks själv, han har gjort en fantastisk säsong och är en riktigt stor talang. Vi hoppas att han kommer tillbaka starkare än någonsin.

Sist men inte minst – En riktigt stark match av Tottenham som roterade sin elva något inför matchen mot Swansea på onsdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.