Tottenham v Aston Villa 2-0 (FA-cup)

Spurs är vidare i FA-cupen efter en slätstruken tillställning på White Hart Lane. Första timmen var snudd på ett sömnpiller ty spelet var långt ifrån lysande från något utav lagen.

Mina tankar kring matchen:

Absolut, Tottenham var laget som ägde bollen och styrde spelet. Men den där viljan och energin att spela riktigt bra fotboll saknades helt. Som jag i min inför-rapport hoppades jag att alla bänkspelare och ungtuppar skulle ta tag i den här chansen och verkligen visa vad de går för. Men njae, jag må säga att det inte var någon som riktigt tog tag i taktpinnen. Man kan se det i ögonen på vissa av spelarna, geisten och gnistan finns inte där. Det känns mer som att dom är rädda, men vad är dom rädda för? Rädda för att misslyckas? Rädda för att lyckas?

En spelare som dock har oändligt med energi och geist är Vincent Janssen. Hans ögon lyser enormt och det syns verkligen att han VILL göra mål och att han VILL deltaga i spelet på ett prominent sätt. Men det är svårt. Återigen vill det sig inte. Han har flertalet fina kombinationer, bland annat ett med Son i början av andra halvleken, men han är helt uddlös. Hans fötter ser ut som betongklumpar även när han försöker göra något så enkelt som en tvåfotare på mittplan. Jadu Vincent…

Som jag dock hade misstänkt bestod inte startelvan bara utav reserver. Både Eric Dier och Toby Alderweireld startade och framför allt Dier var en av få som jag tyckte glänste till då och då i början av matchen. Sedan han kom till oss under sommaren 2014 har han vuxit från en ung pojke till en vuxen man. Han är mäktig och självklar i sin roll på planen. Jag är inte först med att säga detta, men han ser verkligen ut som vår framtida kapten.

Dock gjorde vi två fina mål. Nkoudou kommer in i 70:e minuten och i 71:a minuten dunkar han in ett inlägg som Ben Davies (av alla spelare) möter fint med pannan och bollen letar sig in vackert i Johnstones vänstra hörn. Imponerande av Nkoudou och såklart riktigt kul för Davies som får göra sitt allra första mål i Spurströjan.
I den 80:e minuten kom 2-0 målet och återigen var Nkoudou inblandad. Efter att han snurrat runt ett par motståndare på sin vänsterkant skickar han över bollen till högerkanten där Trippier och Sissoko sedan fint kombinerar där Sissoko till slut passar snett inåt bakåt till en helt fri Son som enklet dunkar in bollen i mål.

Efter det gick Tottenham mer och mer för 3-0 men det ville sig inte. Men men, ”Job done” och vi vann matchen helt klart rättvist.

 

Nyckelhändelser i matchen:

 • Under de första 25 minutrarna hände verkligen INGENTING. Spurs hade bollen och de spelade runt den bra. Men Aston Villa stod upp bra och det märktes att dom inte skulle ge Spurs något gratis.
 • – Första halvlekens farligaste chans var när Aston Villa försvararen Amavi vid en brytning nästan skickade in bollen i eget nät.

 • Andra halvleken rivstartades av att Janssen och Son kombinerade fint, men Janssens avslut är helt uddlöst.
 • Winks inledde den andra halvleken mycket starkt. Snabba ben, smarta kombinationer. Han gjorde ett par riktigt bra löpningar varav en monsterlöpning på ca 75 meter där han drev bollen från nästan eget straffområde till Aston Villas högra hörnflagga. Tyvärr blev hans inspel i straffområdet resultatlöst.
 • 59:e min, Byte. Janssen ut —> Dele Alli in.
 • Son sköt skarpt i den 62:a minuten men Johnstone gjorde en vacker räddning.
 • 70:e min, Byte. Alderweireld ut —> Nkoudou in.
 • 71:a min, MÅÅÅL! 1-0. Ben Davies nickade in Nkoudou’s fina inlägg.
 • 80:e min, MÅÅÅL! 2-0. Son slog in bollen i mål efter fint inspel av Sissoko.
 • 84:e min, Byte. Sissoko ut —> Onomah in.
 • Nkoudou kom in och gjorde verkligen skillnad. Han hade en fantastisk fart och till skillnad från flertalet övriga på plan så tog han sin chans.
 • Det sista som hände innan Mike Dean blåste av matchen var att Onomah frispelade Son som dock hamnade ur vinkel och hans skott var tyvärr väldigt uddlöst.

 

Till sist:

Nu ser vi fram emot Lördag då vi möter West Bromwich hemma på White Hart Lane. West brom har spelat bra den här säsongen och dom parkerar just nu på en åttonde plats i ligan med 6 poäng ned till Bournemouth. Intressant fakta är att våra 3 senaste möten med West Brom har slutat 1-1. Jag känner att det är dags att bryta den trenden. Vi går för 3 poäng på Lördag! COME ON YOU SPURS!

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

Spelarbetyg (3-4-2-1 formation): 

Vorm – 6 (stabil men hade inte mkt att göra)

Alderweireld – 7 (viktig skotträddning 2 meter från mål. klarade sin vänsterbackroll i första bra. ut ’70)
Wimmer – 7 (säker backupspelare. fick återigen förtroendet som central mittback i trebackslinjen)
Carter-Vickers – 7 (den unga egna talangen spelade säkert och bra. spurs mittbacksframtid!)

Davies – 7 (hittade ej rätt som vänstermittfältare i första, men bra som vänsterback i andra. plus för mål!)
Winks – 8 (bäst i spurs sett över hela matchen. mkt solid insats med mkt boll, tar löpningar, slår pass)
Dier – 6 (slog en del felpassningar. bra att Dier kan spela högerback i trebackslinje-alternativen)
Trippier – 7 (kanske bäst i första halvlek, men fick inte till sina fina inlägg i denna match på samma sätt)

Son – 7 (återigen bra! samarbetet m Sissoko & Janssen fungerade ej i första men lossnade med inbytta Alli & Nkoudou. Gjorde 2-0 på förarbete av Sissoko)
Sissoko – 7 (återigen bra. starka djupledslöpningar med boll och passade till 2-0. ut ’84)

Janssen – 4 (stackars Janssen. han har kvaliteter obviously, men hans rörelsemönster stämmer inte med lagets. ut ’60)

Alli – 8 (inbytt ’60. allt ser lekande lätt ut för Alli nu med detta enorma självförtroende. man vet att målen kommer. Andreassist till 1-0)
Nkoudou – 8 (inbytt ’70. formidabelt inhopp och assist till 1-0. gör nästan alltid bra inhopp! lovande)
Omonah – (inbytt ’84. spelade för kort för att betygsättas).

/Mathias Bridfelt betygsättare

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*