Inför Watford – Tottenham

Tottenham åker till nordvästra London på årets första dag för att möta ett skadedrabbat Watford på Vicarage Road. Chelsea har ryckt ordentligt i toppen av tabellen. Som den pessimist och bitvisa realisten – enbart självutnämningar detta, inget annat – jag är, så har mina ambitioner för de återstående delarna av den här Premier League-säsongen nu ställt in sig på att placeringarna 2-4 är de vi bör sikta in oss på. En bortavinst mot Watford skulle ge oss en bra start på året.

Vilka förutsättningar har Tottenham inför mötet med Watford?

 Kyle Walker och Jan Vertonghen får vila på grund av avstängningar. Erik Lamela med höftskada. Det öppnar för ett mittbackspar med Dier/Alderweireld (den senare tillbaka från sjukdom).
Inte helt oväntat kan det dock bli om Dier får starta som högerback. Detta då Kierian Trippier haft begränsad speltid den senaste tiden på grund av sömnproblem (livet som småbarnsfader). Det skulle innebära att Wimmer kliver in bredvid Alderweireld som mittback. 

Framåt i banan börjar formen sakteliga komma tillbaka på spelare som Son, Alli, Sissoko och Eriksen. Kane har trots målproduktion svårt att komma in i spelet. Personligen tror jag att Lamelas återkomst kommer att hjälpa honom. 

För Tottenham handlar allt om att hålla takten med lagen över dem i tabellen. Spurs har sedan nionde omgången denna säsongen inte hamnat under femteplatsen och vår form detta år har varit imponerande, 71 poäng på 37 matcher. Bara Chelsea har tagit mer poäng. Vi har bara en poäng mellan oss och Arsenal, och en stundande drabbning med Chelsea att se fram emot, så vi har inte råd att tappa poäng här om vi vill haka på topp 4.

Vilka förutsättningar har Watford inför mötet med Tottenham?

Tränaren Walter Mazzari gick tidigare i veckan ut och sade att laget behöver hjälp från ovan. Watfords trupp är tunn för tillfället. Daryl Janmaat och Valon Behrami gick båda ut med skador senast mot Crystal Palace. Sedan tidigare finns Roberto Pereyra, Isaac Success, Adrian Mariappa och Ben Watson på skadelistan. Miguel Britos, Craig Catchart och Stefano Okaka är alla frågetecken. 

Watford är på plats 10 i ligan med 22 poäng på 18 matcher. Senaste tio matcherna har gett blott 3 vinster. Laget har haft svårt att rida vidare på sin starka start i ligan, mestadels på grund av att man haft svårt med målproduktionen. Man kan inte lita på Ighalo och Deeney lika mycket som man kunde förra säsongen. 

Vad säger Pochettino om matchen?

”För oss är det viktigaste med matchen mot Watford att försöka jobba in gapet mot topp fyra. Vi måste vara fokuserade. Chelsea är långt före oss. Det kommer vara tufft för alla som utmanar dem, de har ett stort försprång ner till andraplatsen och 10 poäng till oss men vi kommer att kämpa för att komma ikapp”

Matchen i matchen #1 – Watfords maskot ”Harry the Hornet” vs Dele Alli

Watfords maskot Harry the Hornet stal showen i Watfords senaste drabbning mot Crystal Palace när han hånade Wilfred Zaha för sin tydliga filmning (något som Zaha även fick gult kort för).
Pochettino kommenterade detta i veckan och varnade Harry the Hornet för att göra samma sak mot Dele Alli, där han hävdade att om maskoten skulle håna Dele eller någon annan Tottenham-spelare så skulle han nog troligen få ångra det hela.

Matchen i matchen #2 – Younes Kaboul vs Mauricio Pochettino

Younes Kaboul blev av Pochettino utsedd som lagkapten när argentinaren tog över rodret. Men efter en svajig form på Kaboul och efter dennes skadeuppehåll så bänkades och petades han helt. Enligt Younes Kaboul fick han ingen förklaring till det hela. 

”Bara för att jag är kapten så innebär det inte att jag automatiskt ska spela. Men jag fick ingen förklaring från Pochettino utan han frös ut mig” sade Kaboul i veckan.

Profetian säger…

Ett jagande Tottenham mot ett hårt slitande och tunt Watford. Detta ska på pappret vara en enkel seger för Tottenham tycker jag. Watford har i Premier League aldrig lyckats slå Tottenham och även om jag kan tycka att sådan statistik inte bör påverka så mycket så säger det ändå en hel del om skillnaden mellan dessa två geografiskt relativt närbesläktade klubbar. 

Watford kommer att vända på många stenar för att få ihop en stark elva. Bra coachning från Walter Mazzari kan innebära att laget går ut med en ”never-say-die” mentalitet. De har ju inte så mycket att förlora. För Tottenham gäller det därför att likt bortamatchen mot Southampton senast, förlita sig till sitt eget spel och behålla kylan och skapa momentum. Tottenham är just nu det bästa laget i Premier League på just detta, att resa sig efter ett baklängesmål, och här kan liknande situation uppstå.

Nuförtiden grunnar jag inte så mycket på startelvor. Min tillit till Pochettino är såpass hög att formation och startelva har blivit lite ointressant för mig att spekulera och analysera. Han har bevisat för mig såpass många gånger att han har en god idé och tanke (undantaget diamantformationen i höstas som var vedervärdig rent utsagt) med hur han vill spela. 
Jag gissar ändå att laget kommer se ut på följande vis; Lloris – Trippier, Alderweireld, Dier, Rose – Wanyama, Dembéle – Eriksen, Alli, Sissoko – Kane.

Skrivet av Robin D

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.