Fans i Fokus: Tomas Berg

Många med mig känner nog Tomas från THSS-golfen. Här får vi tillfället att lära känna honom lite mer!

Namn/ålder?

Tomas Berg 55 år

tomas-berg

Bor/familj?

Jag bor i Gnesta sen ett och ett halvt år tillbaka. Bodde tidigare i Mölnbo i dryga 20 år. Efter så lång tid i Mölnbo så känns Gnesta som södermalm. Jag är gift med Agneta sedan -89 och har tre barn 27, 25 och 14. Den yngste, Arvid, är en fotbollsnörd och var med och lirade i THSS miniturnering när vi fyllde 10 år. Han snodde bland annat bollen från Thomas Sjöström och servade Fredrik Stockborg en macka som bara vara att peta in. Jag har även två barnbarn, Kevin 2.5 och Benjamin snart halvåret. Snart dags att börja få in dom i den rätta läran.

Sysselsättning?

Jag jobbar som studie- och yrkesvägledare på både grundskola och gymnasiet.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Jag har följt Spurs sen tidigt 70-tal. Den första matchen jag på riktigt minns är ligacupfinalen 1973 mellan Spurs och Norwich. Jag diskuterade den matchen med John Pratt på golftävlingen för två år sen. Han berättade att han blev skadad efter 15 minuter och Ralph Coates kom in och gjorde det enda målet. Galet trevlig snubbe. Han var väldigt omdiskuterad men ingen kan ta ifrån honom att Sir Bill tog ut honom varje vecka och han är den enda som startat i varje tröja från 2-11 nånsin i Spurs.

Har du några favoritspelare genom tiderna?

Ganska många har det blivit genom åren. Min första hjälte var Martin Chivers. Fantastisk center som öste in mål för oss under flera säsonger. Annars är ju min store hjälte Steffen Freund. Min fäbless för Freund är ju kanske mer ensam om. Den har bitvis att göra med att jag var på White Hart Lane 2004 och såg Spurs vs Leicester. I Leicester spelade då Steffen Freund och han värmde upp deras målvakt (Ian Walker) och innan han sköt iväg bollarna så tjöt vi på läktaren bakom målet såklart “Shoooooot”. När han lyckades tråckla in en boll bakom Walker så blev det ett jubel som liknande ett avgörande på stopptid mot nomaderna. Den kärleken mellan Steffen och fansen var alldeles fantastisk. Jag gillar ju även alla andra hjältar som Gazza, Lineker, King, Klinsmann, Peters, Jennings osv men I love Steffen Freund and Steffen Freund loves me.

Någon favoritmatch?

Det finns ett gäng. Dom som först poppar upp är ligacupsemin mot Arsenal och när det regnar i både fotbollen och ute så tar jag fram DVD´n med Wiganmatchen som jag fick av min gode vän (fast vi aldrig träffats) Magnus Brav. Defoe var galet bra den matchen

Hur laddar du upp inför matcherna?

Oftast med att göra nåt som att laga mat. Stora matchjet gör mig oftast riktigt nervös. Stora matcher menar jag med Arsenal, Pool, manU, West ham till exempel. Chelsea och manC räknar jag inte riktigt dit då dom i alla fall inte har några fans som man behöver konfronteras med.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?
 
Nja, Västerås SK i bandy och så håller jag koll på dom i fotboll. Hockey är inte min grej. Sporter där spelarna hela tiden ska småboxas har jag svårt för. Går jag på fotboll så ser jag på Assyriska (närmaste laget) eller AIK. Jag är ibland lite medgångssupporter till Gnaget men nån riktig AIK:are blir jag aldrig.
 
Intressen förutom Tottenham?
 
Jag tror ju fortfarande att jag kommer att bli rockstjärna när jag blir stor. Jag spelar bas i ett litet band. Jag har även tagit upp schacket igen. Spelade min första seriematch på 15 år och lyckades inte bara vinna utan avgöra för min klubb så vi vann hela matchen. Jag är även en hängiven men kass golfare. Har lyckats komma sist två gånger i rad i THSS-golfen. Nästa år vinner jag! Jag är lagledare i grabbens fotbollsslag. Gnesta FF p-02, ett gäng härliga grabbar som vinner och förlorar om vartannat. Jag har hundra intressen i övrigt. Politik, historia, matlagning osv.
 
Januarifönstret närmar sig. Ska Poch köpa och i så fall vad för typ av spelare? Vem eller vilka ligger i farozonen att bli sålda?
 
Jag är kass på sånt här. Vi har en sanslöst bra trupp just nu. Men jag spelar inte FM så jag kan inte
namnen på alla möjliga olika talanger. Jag gillar Poch/Levy´s filosofi att köpa unga utvecklingsbara
talanger och sedan faktiskt låta dom få chansen. Dom får gärna fortsätta att överraska mig med
unga spelare från lägre divisioner och att fortsätta plocka talanger från dom egna leden.
 
Tankar angående att Tottenham flyttar från WHL till en ny arena?
 
Det viktigaste är att finanserna fungerar och att arenan blir större än Emirates. Jag vill gärna att den ska fortsätta heta White Hart Lane men begriper dom ekonomiska realiteterna.
 
Vad dricker du helst för öl när du tittar på Spurs?
 
Min nuvarande favvis är Gnesta-Apan. En lokal öl från människobyn. Jag tar med mig en kasse till dig, Svucka, när vi ses nästa gång.
 
Varför tycker du att man som Tottenhamsupporter ska vara med i THSS?
 
Jag har varit med sen starten. Jag var på plats i Trollhättan 2004 och såg Spurs förlora mot dom lokala snedsparkarna. För övrigt den enda match jag sett Spurs förlora live. THSS går från klarhet till klarhet. Ordning och reda och professionellt skött. Man kan köpa biljetter och träffa Ledley King. Man kan spela golf (nåja) och dricka öl med Ossie Ardiles. Man kan gå på matchsamlingar och prata fönsterputsning med John Pratt.
 
THSS är en fantastisk liten förening!
 
Ett stort tack till Tomas för att han tog sig tid för mina frågor (och att han tar med sig en kasse öl nästa gång…me like!)!
 
COYS
 
Sverker ”Svucka” Otterström

2 comments

  1. Kung Freund❤️ Och då menar jag såklart Tomas😀🤘🏻

  2. Underbara Tomas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.