Inför Liverpool v Tottenham

Mycket matcher nu i både liga och cupspel. Många slitna kroppar men framförallt många kryss i resultatkolumnen.

Ny matcher och nya tag. Nu ligacupmöte där vi reser till Anfield för ett tufft bortamöte med Liverpool. Hårt matchande och många slitna kroppar kommer helt säkert att sätta prägel på denna tillställning. Det återstår att se hur herr Poch väljer att formulera startelvan till denna match. Efter några tuffa bortamatcher i både liga och CL som slutat med oavgjorda resultat så hoppas vi nu komma tillbaka på vinnarspåret. Med ett halvknackigt spel så känns det som att det är dags att hitta tillbaka till den inställning och vilja som vi visade tydligare under tidigare delar av säsongen. Ska inte på något sätt klanka ner på kryssen i CL då jag ändå anser dom starka men kryssen mot både WBA och Bournemouth har vi lämnat mycket att önska.

Som sagt återstår det att se vilka Poch ställer ut på planen men av tidigare indikationer så kan det bli en del ändringar som så många gånger förr i Ligacupspel.

Möjlig startelva för Spurs:

screen-shot-2016-10-25-at-19-05-20

(Och om startelvan skulle stämma på pricken så innebär det att följande vilas: Lloris, Rose, Vertonghen, Alderweireld(skadad), Walker, Wanyama, Dele, Lamela, Son, Kane(skadad), Edwards(skadad) samt Sissoko(avstängd). Ytterligare ungdomsspelare som kan bli aktuella: Winks, Carroll, Walker-Peters mfl)

Väldigt svårt att sia om och jag är osäker på om han egentligen vill ändra om i hela backlinjen så om Dier eller Jan spelar där så förvånar det mig inte. Som jag har läst till mig så har Poch gått ut med att Vorm kommer att spela och att Nkoudou möjligen kan få sin debut från start. Om detta är fallet ser jag med spänning fram emot detta. Inte heller omöjligt att Winks startar och att Dier då droppar ner. Jag hoppas och tror att Dembele startar då det känns som han behöver få matcher för att hitta tillbaka till sin fina fjolårsform. Vore även trevligt om Janssen kan komma igång med målskyttet och det är bara att spela matcher så kommer det lossna. Vi väntar fortfarande lite på att Onomah ska ta det där riktiga steget och då är det väl egentligen samma sak där att det är viktigt med erfarenhet i dessa typer av matcher.

Som jag skrivit tidigare så är det en hel del matcher just nu, och visst, det sliter på spelarna. Men vi får ju se vårt kära Tottenham spela mer (så länge Zlatan inte spelar samtidigt) och det gillar vi ju såklart.

Så nu, nya tag och ett steg närmre Wembley. Tror på en knapp 0-1 seger via sent avgörande av Janssen med en nick från ett fint inlägg av Trippier .

[MATCHEN DIREKTSÄNDS 20:45 I SVERIGE GENOM VIASAT SPORT PREMIUM SAMT VIAPLAY.SE]

Källa: Viasatsport.se
Källa: Skadelistan på PhysioRoom

COYS!

/Jimmy Jonevret

screen-shot-2016-10-25-at-18-57-41

Just in!
Sky Sports News’ journalist Lyall Thomas tror på samma startelva, förutom att Winks+Carroll startar istället för Dembele+Eriksen. Klockan 19.45 ikväll svensk tid vet vi!

screen-shot-2016-10-25-at-19-08-33

 

2 comments

  1. NEWS!Liverpool startelva: Mignolet, Alexander-Arnold, Lucas, Klavan, Moreno, Stewart, Wijnaldum, Grujic, Ejaria, Origi, Sturridge (Avbytare: Karius, Clyne, Lovren, Can, Lallana, Mane, Ings)

  2. jag tror nog mer på att eriksen och dembele vilas. möjligen att ev son spelas som winger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*