Inför: Middlesbrough FC – Tottenham

Hösten är här och den lyser mörkt över Tottenhams älskade nr 10. Det som inte fick hända har hänt. Harry Kane är de facto skadad….

Vad kan vi förvänta oss av matchen mot Middlesbrough?

Trots en spelmässigt totalt överlägsen match mot Sunderland förra helgen (räknar inte med Onsdagens ligacupmatch mot Gillingham) klaffade ändå inte allting för Spurs. Målen kom inte och de där riktigt vassa chanserna lös med sin frånvaro. Ett klart styrkebesked är att Moussa Dembele var exemplarisk under i princip hela matchen mot Sunderland. Lamela och Eriksen var båda glödheta i ligacupen mot Gillingham i Onsdags där dom stod för 3(!) mål och 3(!) assist tillsammans.

Startelvan bör lyda (sett till att alla, förutom Kane, är tillgängliga) :

Lloris

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose

Dembele, Dier

Lamela, Alli, Eriksen

Janssen

Både Eriksen och Lamela är glödheta efter ligacupen matchen sist, så även om dom satt på bänken i förra omgången av Premier Leauge så borde dom gå direkt in i startelvan.

Självklart råder det en viss tvekan kring vissa spelares skadeläge. Rose, Dembele och Dier är alla osäkra kort. En annan infallsvinkel är att vi i nästa vecka har bortamatch i Champions League mot CSKA Moskva. Så Poch borde inte ge 90 minuter till de spelare som han räknas mest med i den matchen.

Alternativ startelvan (Sett till om Kane, Rose, Dier och Dembele ej är tillgängliga):

Lloris

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies

Sissoko, Wanyama

Lamela, Alli, Eriksen

Janssen

Trots en stark säsong i Championship i fjol, så nykomlingen Middlesbrough som väntat haft det tufft. 5 poäng på lika många matcher och en 13:e plats i ligan anser jag ändå vara klart godkänt. Det är 7 år sedan som de halkade ned i Championship och det är självfallet att dom vill hävda sig och visa att dom är i Premier League för att stanna.

 

Förväntad matchbild:

Även om Harry Kane saknas, kommer vårat spel fortfarande att fungera på samma sätt. Visst, Kane är mer rörlig än Janssen men Janssens arbete och engagemang i spelet skall icke underskattas. Med (förhoppnings) Dembele återigen tillbaka i startelvan så kommer det att bli ett ordentligt snurr i Spursmaskineriet.

I ärlighetens namn har jag inte stenkoll på Middlesbrough sätt att spela. Men som klyschan lyder, så finns det inga lätta matcher i Premier League. Dom vet att Spurs är det starkare laget sett till spelarnamn, men det betyder inte att dom kommer vika ned sig. Snarare tvärtom.

Blir det dessutom så att den alternativa startelvan (se ovan) blir den som gäller, så kommer den verkligen att ställas på prov. Men jag är säker på att spelare som Sissoko och Wanyama är väääldigt sugna på att visa att det är just DOM som skall starta vareviga match.

 

Slutresultat?!

Jag tippar på 3-1 i favör till Spurs.

Vi har haft två stabila matcher under den gångna veckan med ett stundtals riktigt bra spel. I Harry Kanes frånvaro är jag mer än säker på att Janssen kommer att stega fram i rampljuset och ruska av sig den nervositet som hittills lyst hos honom. Det finns dessutom ingen tid ”till övers” för Janssen, han måste gå in på plan och leverera NU. Jag tror också att han kommer att göra det. Jag tror även att Eriksen är tillbaka i gammal god form efter ett nytt påskrivet kontrakt och två mål med tillhörande bra spel senast i ligacupen.

Det kommer nog att lukta lite danskt i målprotokollet! Och även holländskt. Kanske stänker någon av våra belgare in en våffla?!
Ursäkta mig, men jag tror helt enkelt VÄLDIGT starkt på 3 poäng!

 

Matchinformation:
Avspark: Lördag 24/7 kl.16.00 svensk tid.
Tvsändning: Ingen sändning i svensk tv. (så…. Google is your friend yids!)
Arena: Matchen spelas på Riverside Stadium.

 

Till sist:
Det är ju ändå trots allt så att ”Matchday” är den bästa dagen på veckan. Så därför befaller jag er alla att svida på er matchtröjan imorgon och stötta laget via era tv-apparater!

 

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.