Fans i Fokus: Karl Malmqvist

I den nya Allsvenska staden Östersund bor hockeymålvakten Karl Malmqvist som har startat Spurs Jämtland!

Namn/ålder?

Karl Malmquist, 26 år gammal.

12657791_10156645467420089_649851431265144516_o

Bor/familj?

Rätt nyligen hemflyttad från Paris till Brunflo som ligger precis utanför Östersund där jag bor med min sambo.

Sysselsättning?

Arbetar för tillfället som elevassistent på en skola i Brunflo.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Tottenham var uppe för match och träningsläger i Boden år 2000, jag var mycket och hängde kring Björknäsvallen där de tränade och spelade och blev imponerade av spelarna de hade.

Har du några favoritspelare genom tiderna?

Steffen Iversen är en av de första spelarna jag såg och började följa men nuvarande favoriterna är väl Bale och Kane. Josh Onomah är en potentiell favorit då han också är en Enfieldgrabb. Jag hoppas att han slår igenom kommande säsong!

Någon favoritmatch?

Första besöket på White Hart Lane då Spurs slog Sunderland med 5-1 och Kane gjorde sitt först mål i Tottenham. En annan favoritmatch är i våras då Tottenham slog United med 3-0. Jag var lyckligt lottad att få vara på plats under den matchen på South Lower med några vänner och gissa om vi hånade Unitedfansen…

DSC_0857

Hur laddar du upp inför matcherna? 

Har en lista med Spurslåtar på Spotify jag brukar spela för att komma in i ”gamemode” kikar igenom twitter för att få senaste nytt om dagens lag m.m

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

Sympatiserar lite med Chris Hughtons Brighton och tycker dom spelar en skön fotboll. Följer också Östersund FK nu när jag bor i staden, den resa dom gjort från tvåan till Allsvenskan på bara ett fåtal år är fantastisk. Kanske får vi se Tottenham spela Champions League på Jämtkraft Arena om något år?!

Intressen förutom Tottenham?

Ishockey det jag vuxit upp med och är stort intresse. Har precis som nämnt flyttat hem efter två säsonger i Frankrike och spelar för nuvarande i division ett med Brunflo IK så det går ju åt fruktansvärt mycket tid åt träning och matcher, annars i övrigt så blir det en hel del fiske när man bor så pass nära fjällvärlden.

Vad tror du om Spurs chanser i Premier League 2016/17?

Mycket goda! Jag tror att fjolårets topplacering inte var en engångsföreteelse, vi har ett ungt och talangfullt lag som bara kommer att bli bättre och bättre och de nya tillskotten i truppen ser intressanta ut. Förhoppningsvis har man tagit lärdom från fjolårets avslutning och kan göra något ännu större kommande säsong.

Ska Tottenham satsa 100% på FA-cupen och Ligacupen denna säsong när man förutom ligan även har spel i Champions League? Tankar/funderingar?

Förra årets späckade matchschema märktes ju på truppen i slutskedet. Tycker att Ligacupen känns väl inte som någon prioritering, så förhoppningen är väl att många akademispelare släpps fram där. FA-cupen är ju en klassisk turnering och visst vore det roligt att gå för titeln i den. Vi har en bred trupp men självklart ska det vara fullt fokus för Tottenham på CL och Premier League.

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?

För att stötta klubben i hjärtat! Sen är det ju fantastiska förmåner man får och medlemsresorna är grymt roliga där man lär känna vänner för livet! Min första resa med THSS var när Spurs spelade mot Aston Villa april 2015. Det var en mäktig resa då vi var över hundra Svenskar på plats. Sen var väl matchen i sig inget att hurra över.

DSC_0874

Berätta lite om Spurs Jämtland som du har startat.

Allting började väl egentligen då jag bodde i Paris och kände att det vore roligare att ta en öl och se matcherna tillsammans med andra fans. Så jag hittade en facebookgrupp med Spursfans i Paris och såg att några brukade samlas på en pub i stan för att se matcherna och joinade dom. Vi var fans från USA, England, Turkiet, Frankrike och även en kille från Israel dök upp när han hade mellanlandning på flygplatsen Charles De Gaulle i några timmar efter en resa i Sydamerika. Nu när jag flyttade hem till Sverige igen så fick jag idéen att skapa något liknande och öka intresset kring Tottenham här i stan, de var då jag startade upp Spurs Jämtland på facebook för att kunna anordna matchsamlingar och på så sätt få möjligheten att lära känna andra fans som bor i närområdet eller som är på besök i staden. Måste säga att jag blev positivt överraskad över intresset kring Tottenham här i Jämtland då vi haft bra uppslutning på de matchsamlingar vi haft under den korta tid gruppen finns. Om någon är i Östersund eller i närheten när Tottenham spelar så är ni hjärtligt välkomna att höra av er på facebook om vi kör någon matchsamling!

13040873_10156961639565089_3030750066890618324_o

Tack till Karl för att du ställde upp på mina frågor.

COYS

Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.