Fans i fokus: Gunnar Peterson

Så här i EM-tider när vi alla längtar till premiären av Premier League passar vi på att hälsa på hos styrelsemedlemmen Gunnar Peterson i Ljungskile!

Namn/ålder?

Gunnar Peterson, 55 år fyllda.
DSCF5888

Bor/familj?

Bor i Ljungskile med fru och två utflugna barn
Sysselsättning?

Arbetar som prefekt vid Institutionen för Ekonomi och IT, Högskolan Väst
Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Det började med en Tipsextra-match 1971. Spurs spelade på hösten mot Liverpool. På en plan som var mer gyttja än gräs. Blev fascinerad av det liljevita vilt kämpande laget vars tröjor blev mer och mer bruna ju längre matchen spelades. Med spelare som både var duktiga och hade fräcka namn som Gilzean, Chivers, Peters, England och Jennings. Visserligen förlorade vi matchen men mitt intresse väcktes för alltid.

Har du några favoritspelare genom tiderna?
Pat Jennings var från början en stor favorit. På senare tid främst Ledley King som jag varit mycket imponerad av med sitt lugn, ledaregenskaper och kvalitet.

IMG_2792

Någon favoritmatch?
Det är många. Fast på olika sätt. Men det får nog bli NLD förra året då vi vann med 2-1 och Kane gjorde segermålet i slutet. Såg den live på WHL och det var en underbar match och stämning.

Hur laddar du upp inför matcherna?
Lite olika. Ibland på Stars and Stripes i Uddevalla med andra ifrån THSS i Trestad, några gånger om året på WHL. Men oftast hemma själv framför TV:n och kan koncentrera mig på matchen helt.

Intressen förutom Tottenham?

Intresserad av det mesta i sportväg. Men även resor, böcker, god mat och gott vin samt samhällsfrågor.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

Ljungskile SK som jag på olika sätt jobbat i och stöttat sedan jag flyttade hit 1993. Annars inga särskilda favoritlag.
DSCF5741

Tankar efter att vi missade andraplatsen?

Tomhet och besvikelse till att börja med då det kändes som att vi inte skulle kunna missa. Samt sättet det blev i sista matchen mot Newcastle var riktigt jobbigt. Men med lite distans och reflektion var en tredje plats med det unga laget vi har och som hela tiden utvecklas ändå riktigt bra.
Vilka matcher har du sett live denna säsong och vilken tycker du har varit bäst?

Utifrån arbetet har det bara blivit hemma mot Chelsea och West Brom. Ingen av dem var någon av våra bättre matcher i år. Förväntningarna på matchen mot West Brom var höga utifrån att chansen till titeln fanns ännu och vi spelade också i början riktigt bra. Men kvitteringen och oavgjort till slut kändes då som en besvikelse.

Årets spelare och varför?
För mig är det Toby Alderweireld. Visserligen har Kane, Alli, Eriksen och flera andra varit riktigt bra. Men skillnaden mot tidigare år är den defensiva klokhet och försvarsspelet som Toby till stor del stått för under hans första säsong.

Var behöver vi förstärka under sommaren?
En duktig anfallare  (som backup till Kane) och en riktigt bra box-till-box mittfältare till. Sedan är vi väldigt beroende av Eriksen som kreativ mittfältare. Så en backup för honom hade varit bra.

Slutligen…..du sitter THSS styrelse. Vad är din roll och varför tycker du att man ska bli medlem?

Jag sitter i IT-gruppen och har framför allt försökt att stötta upp inom detta. Men sedan byte av hemsida som vi blev tvungna till är det mycket Thomas Erlandsson som förtjänstfullt sköter det löpande. Så jag försöker stötta upp utifrån mina kunskaper inom de områden som kan behövas. Försöker att ha lite lokala matchsamlingar i Uddevalla.

Anledningen till att vara med i THSS om man håller på Tottenham är för mig självklar. Att få kontakt på olika sätt med likasinnade, att på ett lätt sätt (och billigt) komma åt matchbiljetter, medlemsresorna, träffa legendarer, spänningen med THSS-tipset, THSS-golfen m.m. Känns som att anledningarna att vara med i THSS är hur många som helst!

IMG_3414

COYS!!!

Tack Gunnar för att du tog dig tid att svara på mina frågor!

COYS

Sverker ”Svucka” Otterström

One comment

  1. Bästa Gunnar
    True Yiddo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.