Bekräftat: Victor Wanyama lämnar Southampton för Tottenham

Efter några intensiva dagar av rykten och påståenden så har nu Saints-mittfältaren Victor Wanyama själv bekräftat att han kommer lämna Southampton för Tottenham.

Prislappen sägs vara 11 miljoner £ och det sägs ha varit en intensiv kamp om spelarens underskrift mellan Tottenham och Leicester.

Wanyama har länge sagts vara av intresse för Tottenham och främst Pochettino som uppskattade honom väldigt mycket när han var manager i Southampton. Även Wanyama själv har talat gott om så väl Tottenham som Pochettino under en tid.

Wanyama är en defensiv mittfältare med tydliga ledaregenskaper på planen och har varit en väldigt viktig spelare för Southampton under hans tid i klubben. Hans absolut främsta styrkor i rollen som defensiv mittfältare är luftdueller och tacklingar.

En tung och mycket god värvning av Tottenham tidigt i fönstret inför Champions League. En tuff värvning för spelare som Nabil Bentaleb och Ryan Mason som haft utmaningar att slå sig in i startelvan under föregående säsong. Samtidigt bra konkurrens för Eric Dier och Mousa Dembele.

Värt att notera är att varken Tottenham eller Southampton själva har bekräftat övergången, endast Wanyama själv samt media har bekräftat att det är klart.

Wanyama har spenderat sina ungdomsår i Afrika följt av en session i Helsingborg innan han tog sig till Beerschot som följdes av Celtic innan han anslöt till Southampton under 2012. Totalt blev det 80 framträdanden i Saints och fyra mål.

Sedan han var 15 år har han representerat Kenyas landslag. I dagsläget ser Kenya ut att missa Afrikanska mästerskapen då man ligger sist i sin kvalgrupp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*