Officiellt: Tottenham spelar Champions League på Wembley

Efter en intensiv vecka av spekulationer och rykten så bekräftade Tottenham under lördag morgon att man nått en överenskommelse med Englands fotbollsförbund och Wembley som innebär att Tottenham kommer spela sina hemmamatcher i Champions League på Wembley i stället för White Hart Lane.

Överenskommelsen sträcker sig över hela säsongen 2016/2017 och gäller endast Tottenhams hemmamatcher i Champions League.

Orsaken till denna lösning är för att Tottenham bygger om White Hart Lane och ombyggnationen gör att man inte möter UEFAs krav på arenor i Champions League. Samtidigt som området kring White Hart Lane likaså påverkas av bygget som skall bli den nya arenan.

Sist men inte minst, avtalet har även en möjlighet att låta Tottenham spela cup- och Premier League-matcher på Wembley under 2017/2018-säsongen.

Tottenhams målbild är att öppna den nya arenan i och med starten av säsongen 2018/2019. En målbild som påverkas mycket av bygget i sig men även av all logistik runt omkring. Infrastruktur och transport kring området med mer.

Tottenhams ordförande Daniel Levy är väldigt nöjd med överenskommelsen och belyste att Wembleys storlek gör det möjligt att fler supportrar får ta del av europeiska matcher och med en väntelista på över 50, 000 personer som önskar köpa säsongskort så är Wembley en bra lösning för att kunna erbjuda mer fotboll till fansen.

Läs mer här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.