Årets spelare 2016

Ligan är avgjord, Champions League-platsen klar och vi gör sammanfattningsvis en riktigt stark säsong, även om de avslutande matcherna var något av en besvikelse. Laget och Pochettino har hyllats under hela spelåret, Harry Kane har vunnit skytteligan, Toby gör en sensationellt stark debutsäsong, Dier utvecklats till en landslagsspelare på en ovan position, Dembele återföds starkare än någonsin och Alli gör en resa som inte ens ”Buster”-redaktionen hade kunnat fantisera ihop. Det finns helt enkelt oerhört mycket att glädjas åt som Spurssupporter.

Just Dele Alli vann årets unga spelare i England och Toby, Rose, Alli och Kane är alla uttagna i Årets lag enligt PFA. När THSS frågar sina medlemmar vem som var bäst under året tar Toby hem segern och nu är det dags att redovisa för hur vi skribenter har betygsatt spelarna under säsongen.

Med betyg mellan 1-10 från 41 matcher, alla tävlingar inkluderade, kommer vi till följande resultat:

 

På tredje plats med ett snittbetyg på 6,89:

DELE ALLI

Superlativen är slut när det kommer till att beskriva denna gosse, men klart är i alla fall att han gjort något som saknar motstycke i fotbollshistorien. Den nyblivne 20-åringen spelar med sådan pondus och rutin under sitt debutår i högsta ligan att man kunde tro att han var i slutet av sin karriär. Något oputsad i vissa lägen men har attityden som krävs av stora spelare. En spelare vi kan bygga laget kring under många år framöver.

 

På andra plats med ett snittbetyg på 6,97:

TOBY ALDERWEIRELD

Debutsäsong även här men kommer in och har verkligen styrt upp det tidigare så svajiga försvaret. En gigant och ledare i backlinjen som spelat varje sekund av varje ligamatch hela säsongen. 49 matcher, 4410 minuter, 4 mål och 2 assist. Respekt.

 

På första plats med ett snittbetyg på 7,31:

MOUSA DEMBÉLÉ

Glöm Messi och Ronaldo. Vill du se fotboll i sin vackraste form ska du se på Mousa Dembélé. Belgaren spelar inte fotboll, han dansar fram över planen. Följsam som vatten och hal som en ål. Hade en trevande inledning i höstas och var inte alls självklar i Pochettinos trupp och fick sparsamt med speltid men när han väl fick chansen gjorde han det så bra att Mauricio inte hade något annat val än att göra honom till ordinarie startspelare under säsongen. Mousa reste sig på 9,5 och blir med betydande marginal Årets Spelare enligt THSS skribenter.

 

Övriga spelare:

4: Christan Eriksen – 6,84

5: Erik Lamela – 6,82

6: Danny Rose – 6,78

7: Eric Dier – 6,73

8: Kevin Wimmer – 6,71

9: Harry Kane – 6,67

10: Hugo Lloris – 6,65

11: Jan Vertonghen – 6,54

12: Kyle Walker – 6,44

13: Hueng Min Son – 6,39

14: Kieran Trippier – 6,29

15: Nabil Bentaleb – 6,17

16: Michel Vorm – 6,14

17: Ben Davies/Josh Onomah – 6,11

18: Nacer Chadli – 6,07

19: Clinton N’jie – 6,00

20: Tom Carroll – 5,94

21: Ryan Mason – 5,77

22: Andros Townsend – 5,40

23: Federico Fazio – 5,00

 

Håller ni med oss?

-Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*