Fans i Fokus: Fredrik Stockborg

Är du intresserad av att veta mer om THSS ambassadör i Stockholm så behöver du inte leta längre än hit!

Namn/ålder?
Fredrik Stockborg, tjugosexton år gammal.

IMG_7463

Bor/familj?
I Stockholmsförorten Akalla med sambo och dotter på 2,5 år.

Sysselsättning?
Account Manager på TDC Sverige AB. Säljare inom IT och telekom, alltså. J

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?
Jag var runt 10-11 år när jag ”hittade hem” i den brittiska fotbollsdjungeln. I slutet på 80-talet höll de flesta i Sverige på lag som Liverpool och Manchester United, men jag hade som tur var en väldigt insiktsfull klasskamrat vid namn Tuomo som visade mig det heliga Nirvana som är Tottenham.

Har du några favoritspelare genom tiderna?
Då min förälskelse i Tottenham inleddes på 90-talet var det spelare som Darren Anderton, Gary Lineker, David Ginola, Teddy Sheringham och Paul Gascoigne som vann mitt hjärta först. Även Sol Campbell var en stor favorit fram till en viss händelse på tidigt 2000-tal… På denna sida millennieskiftet är det spelare som Ledley King, Aaron Lennon, Robbie Keane, Jermaine Defoe, Gareth Bale och självklart nu även Christian Eriksen och Harry Kane.

IMG_6759

Någon favoritmatch?
Oj, svårt! Bästa känslan var nog efter vi vann mot Man City borta med 1-0 och blev klara för Champions League den där majkvällen 2010. 1-1-matchen mot Everton hemma i Oktober 2010 var min första match på WHL och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag kommer heller aldrig glömma ligacupsegern mot Chelsea 2008 och när jag såg Tottenham vinna mot AC Milan (med en viss Zlatan i laget) i CL-slutspelet med 1-0 på plats på San Siro.

Hur laddar du upp inför matcherna?
Twitter. Nyhetssidor. Forum. Jag är alltid nervös hela matchdagen och full av förväntan. Ser alltid till att ha så många Spurs-plagg på mig som möjligt på matchdag. Klär även dottern i något Spurs-plagg (hon VILL faktiskt det själv med). J

Intressen förutom Tottenham?
Jag spelar själv fotboll en väldans massa dagar i veckan och har alltid gjort. Övrig fritid spenderas främst med familj och vänner.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?
Förutom Tottenham har jag ett lika stort intresse för Djurgårdens IF, vilket av naturliga skäl finns lite mer lättillgängligt.

Fyra i ligan eller vinna en cup?
Är cupen Europa League säger jag cup, annars fyra i ligan alla dagar i veckan. Minst!

Har du planerat någon resa till WHL denna säsong?
Jag var på Tottenham-Crystal Palace (1-0) i September och har även inbokad resa för mitt första NLD, den 5:e mars! Får se om det blir en match framåt slutomgångarna med… Inte omöjligt!

IMG_7489

Hur tycker du att årets nyförvärv har presterat så här långt?
För första gången på många säsonger har det värvats klokt inför denna säsong. Ut har ”överflödigt” fläsk försvunnit och in har unga, starka muskler kommit! Dele Alli har varit fantastisk och vem trodde det för ett halvår sen? Toby Alderweireld fanns det högre förväntningar på men han har infriat dessa med råge! Eric Dier har blivit som ett nyförvärv i och med sin nya position på mittfältet. Övriga har egentligen lite mer att bevisa, men det är en hel vårsäsong kvar.

Tror du på några köp/försäljningar i januari?
Jag tror det kommer in en backup-anfallare till Kane i Januari. Berahino? Negredo? Pato? Jag tror det blir ett wild card från Mr Poch! Ut kommer definitivt Townsend och möjligtvis även Fazio att gå.

Slutligen…..berätta lite om din roll som ambassadör för THSS.
Rollen som ambassadör för THSS är under en ansiktslyftning och tanken främst är att få folk i Sveriges städer att samlas på den lokala puben. Jag har i över 5 år varit ansvarig för matchsamlingarna i Stockholm och som sista punkt i mitt styrelsearbete (satt i THSS styrelse i dryga 3 år fram till hösten 2015) så går THSS nu in och stöttar ytterligare i detta arbete. Ett par samlingar per säsong kommer det satsas lite extra på, i olika former. Mer exakt vad får ni se…

Jag tackar Stocken för att han svarade på mina frågor och vill ni träffa honom så finns han ganska ofta på Retro som ligger på hörnet av Sveavägen och Surbrunnsgatan där THSS i Stockholm träffas vid matcher!

COYS!!!

Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*