En värld, Ett lag – Simon Finne från Vasa

I del sju styr vi kosan österut till vårt grannland Finland där Simon Finne bor.

Namn/ålder? Simon Finne. 20 år gammal, fyller 21 i februari.

Simon Finne

Bor? Vasa, Finland. Man kan ta färjan över Kvarken och då är man i Umeå.

Familj? Mamma, Pappa och två äldre syskon.

Vad jobbar du med? Just nu studerar jag på ingenjörslinjen i Novia.

När och varför började du hålla på Tottenham? Mitt intresse för Spurs startade då jag var runt 13-14 år gammal på högstadiet. I kompisgänget spelade vi ett spel som hette Online Football Manager och jag tyckte alltid att Tottenhams trupp var den mest intressanta med många unga brittiska spelare samt en Luka Modric som utvecklades tillsammans med Tom Huddlestone och Aaron Lennon till riktigt bra spelare i spelet.

I högstadiet kollade jag inte så mycket på Tottenham utan jag följde med resultaten och kollade sporadiskt på matcherna. Jag blev dock mer och mer intresserad av Tottenhams trupp och klubben, det slutade med att jag började kolla alla matcher före gymnasiet började och det fick mig att falla för Tottenham.

Någon speciell favoritspelare? (Nu och då) Teemu Tainio blev ju lite av en favorit p.g.a. att han är finländare. Jag har inte egentligen någon överlägsen favorit, det finns så många jag har gillat genom åren! Så som Tottenham ser ut just säsongen 15/16 så kryllar det av spelare som man gillar, det tror jag att de flesta supportrar också tycker. Det känns lite som då jag föll för Tottenham då vi spelade en frejdig fotboll och hade en trupp som man gillade. Just nu känns det t.o.m. bättre!

Några speciella matcher du minns genom åren? Cupvinsten 08, 2-1 mot Arsenal då Bale och Lennon gör mål, 4-4 matchen mot Arsenal. Det är 3 matcher som står ut!

Har du sett någon match live på WHL? Nej, tyvärr. Första matchen på WHL blir nu på våren med THSS. Man kan passa på och tacka THSS för deras ypperliga resor som passar väldigt bra för en WHL-debutant! Min första Spurs match va matchen i Helsingfors mot Celtic.

Finns det många Spursfans där du bor? Träffas ni och ser matcher tillsammans? Vasa är en ganska liten stad på ca 70 000 invånare. I min bekantskap har jag inga Spursfans. Men det brukar finnas Spursfans i Vasas största sportbar Office då Spurs spelar!

Tror du att vår förlustfria svit håller sig över jul/nyår? Jag tror det, och jag kräver nästan det. Inför säsongen hade jag inga krav på en topp-4 placering men så som det har sett ut så har vi alla chanser till det. Då är det viktigt att vinna matcher som på förhand är ”enkla”!

Vilket väljer du mellan topp fyra i ligan eller en vinst i FA-cupen eller Europa League? Motivera varför. Jag skulle nog välja en EL vinst först. Att vinna ute i Europa är verkligen inte lätt! Tottenham är traditionellt starka i FA-cupen men senaste vinsten är 90/91, det gör ju att man skulle så gärna se Tottenham äntligen vinna FA-cupen igen. Men jag måste nog välja EL före cupen (CL spel är en fin bonus). Att sluta topp-4 i ligan är ju en bra prestation men det är inget som kommer att skrivas ner i historieböcker och pratas om 20 år in i framtiden, en vinst i en turnering måste gå före en ligaplacering!

Vad är dina känslor/tankar inför att Tottenham kommer att flytta från WHL till en ny arena inom kort? Positiva och negativa. WHL har varit klubbens hem så länge nu så att det kommer att kännas lite jobbigt att flytta in till nya arenan. Men vi ska komma ihåg att det skulle kunna se värre ut. Det att vi bygger nya WHL på i princip på nuvarande WHL gör att jag kan acceptera det lättare. Jag vet att arenan kommer att ha ett sponsornamn men jag kommer nog kalla arenan till nya WHL. Dealen med NFL är jag skeptisk till, ja det kommer att ge oss ännu mera pengar men att införa något så extremt kommersiellt är jag inte så glad över. Men vi får ju se hur det utvecklas.

Några andra lag i fotboll eller i andra sporter som du håller på? Jag brukar se VPS fotbollsmatcher. Arenan är ca 300 meter från mitt hus så jag har ganska kort väg. VPS bygger en ny arena just nu och dom spelade EL kval säsongen som spelades. VPS föll ut i kvalet mot AIK.

Dina tankar kring det stundande transferfönstret i januari? Om Pochettino vill ta in en anfallare så hoppas jag att Levy verkligen jobbar in den spelaren som Pochettino vill ha. Det blir väl förmodligen Berahino men jag skulle inte tacka nej till Michy Batshuayi från Marseille.

Hur kommer det sig att du är medlem i THSS men är bosatt i Finland? Av Finlands befolkning är ca 4-5% svensktalande. Mitt modersmål är svenska och därmed pratar jag också betydligt bättre svenska än finska. Jag tyckte att det var en bra idé att gå med i THSS då mitt modersmål är svenska och jag har alltid gillat Sverige och svenskar!

Om någon svensk Tottenhamsupporter skulle besöka din stad, vad skulle han/hon då göra, äta, dricka och se? Det positiva med Vasa är att ca 35% av alla invånare är finlandssvenska så man klarar sig utmärkt med bara svenskan i staden. Jag skulle rekommendera att man går till sportbaren Office som visar nästan all sport och man kan hitta Tottenhamfans då Tottenham spelar match! Il Banco, Kantarellis och Gustav Wasa är bra restauranger där man kan äta och dricka gott. Vasa är en studiestad så nattlivet är också ganska bra för att vara en mindre stad! Gillar man hockey och läktarkultur så kan man se på Vasa Sports hockey matcher. Red Army och Ultras 06 brukar bidra med ett riktigt bra tryck på ishallen!

Ett stort tack till Simon som tog sig tid att svara på mina frågor!

Can’t Smile Without You!

COYS!!!

/Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.