En värld, Ett lag – Rune Westbye från Trondheim

Del fyra av artikelserien ”En värld, ett Lag” tar oss till Trondheim i Norge där vi lär känna Rune Westbye lite bättre. Jag har lärt känna Rune efter ett antal träffar på Bricklayers Arms Pub’s bakgård och om ni har varit där har ni säker hört honom sjunga!

Namn/ålder?

Rune Westbye/35

Bor?

Trondheim/Norge

Familj?

Bare Spursfamilien for øyeblikket (foruten foreldre, søsken og onkelbarn selvfølgelig)

Vad jobbar du med?

Jeg jobber innen forsikring. I et ikke ukjent selskap som heter IF.

När och varför började du hålla på Tottenham?

Begynnte å holde med Spurs i 1985. Min far hadde vært på skoletur til London på 70’tallet, der dro han og noen venner tilfeldigvis på kamp på WHL. Han kjøpte seg noe supporterutstyr (Typisk 70’talls, stort og prangende). Dette fant jeg i en skuff når jeg var 5 år og ville bare ha det. Siden da satt jeg hver lørdag å så tippekampen klokken 16:00 med en tippekupong og ventet på plinget som viste at Spurs hadde scoret. Var man heldig ble det vist en kamp med Spurs på tv hver sesong.

Någon speciell favoritspelare? (Nu och då)

Var mange profiler når jeg var ung. Hoddle, Waddle, Mabbutt, Clive Allen, Lineker m.flere.

Favoritten var nok Gazza, han var bare ”pure class”. Må heller ikke som nordmann glemme Erik the Viking. En glimrende keeper og en flott fyr.

Ledley var den siste favoritten. En helt ekstremt talentfull spiller, men med knær laget av kjeks beklageligvis.

Har ingen spesiell favoritt nå. Men det er meget hyggelig å se at vi slipper til egenutviklede spillere, det gjør at følelsen for klubben bare vokser enda mer. Å se spillere som virkelig bryr seg er flott for en supporter.

Några speciella matcher du minns genom åren?

FA Cup finalen i 1991 var en stor opplevelse som ung tv seer.

Men det er de store kveldene man selv har vært på WHL som stikker ut. 5-1 mot Arsenal i semifinalen i Carling Cup var stort.

Å oppleve et par av hjemmekampene i Champions League var også noe helt utenom det vanlige.

Å være tilstede når vi vendte mot Arsenal forrige sesong var også enormt. Det var en magisk stemning på stadion den dagen.

Hur ofta är du på WHL per säsong?

Tidligere prøvde jeg å få med meg 5 kamper i året. Så flyttet jeg over et par år å var på alt.

Nå er jeg tilbake i moderlandet og vet ikke hvor mange kamper det blir. Men har sesongkort som jeg prøver å bruke så ofte som mulig. Har en plan om å dra over 10 ganger denne sesongen. Har alt vært over mot Stoke og Everton denne sesongen. Crystal Palace og Liverpool er alt bestilt. Så målet med 10 turer virker sannsynlig.

Hur ser en typisk matchdag ut när du är på plats i N17?

Den starter med frokost og øl på Gilpins Bell fra ca 09:00 – 09:30. Deretter går turen innom div puber i High Street, deriblant Coach & Horses, Bricklayers og Two Brewers.

Drar fra vannhullet til WHL ca 15 min før kampstart. Etter kampen er tradisjonen å møte kjente på Bricklayers. Der drikkes det og synges. Da legges videre plan for kvelden, innvolverer ofte øl 😀

MySpot2

Finns det många Spursfans där du bor?

Absolutt. Det er en fantastisk fotballpub i Trondheim som heter Three Lions, der er det en hyggelig spursgjeng som møtes for å se kamper, anbefaler alle som tilfeldigvis er i Trondheim å ta en tur innom der.

Träffar du andra Tottenhamfans och ser matcherna tillsammans när du inte är på WHL?

Ja, ser veldig sjeldent kampene alene. Så det blir å se kampene med andre YIDS enten på pub eller hjemme.

NorwegianYIDS

Vad tror du om säsongen med tanke på starten vi har fått?

Sitter med en følelse av at dette er en mellomsesong. Vi bygger et ungt lag med blikket fast satt mot åpningen av den nye stadion. Tror at denne sesongen blir lik de foregående. Det ender med 5-6 plass, noe som med tanke på vårt unge lag er meget respektabelt dersom vi klarer det.

Vem, förutom Harry Kane, ska göra våra mål i år?

Vi er nok avhengig av at Chadli og Eriksen bidrar som i fjor. Har også store forhåpninger til vår nye koreanske storspiller Son Heung-min. Har imponert meg stort i de få kampene jeg har sett han spille i Bundesliga.

Några andra lag i fotboll eller i andra sporter som du håller på?

Holder selvfølgelig på mitt lokale lag Rosenborg BK. Hadde håpet de skulle trekke Spurs i årets Europa League, men slik gikk det ikke.

Den andre store sporten for meg er Amerikansk Fotball. Og i NFL er Dallas Cowboys den store favoritten. Blir antageligvis en tur til Dallas i løpet av 2016. Skal bli en stor opplevelse å oppleve Jerry World(AT&T Stadium). Ser ut som en mektig opplevelse.

Dina tankar kring sommarens transferfönster?

Er nok mer positiv enn mange andre. At vi fikk en spiller av Son sitt kaliber hadde jeg ikke regnet med. Vi har forsterket vår svakeste lagdel med Alderweireld, Wimmer og Trippier, men fremfor alt så mistet vi ingen av våre nøkkelspillere. Det er nok det jeg ser på som viktigst fra silly season.

Om någon svensk Tottenhamsupporter skulle besöka din stad, vad skulle han/hon då göra, äta, dricka och se?

Three Lions må besøkes slik som tidligere nevnt, der er det ikke umulig at man møter fellow yids for en hyggelig prat om vår felles lidenskap. Det finnes flere gode vannhull som serverer et godt utvalg av øl i byen, gode restauranter er heller ingen mangelvare. Så god mat og drikke bør det være mulig å få. Av ting man må oppleve er nok Nidarosdomen et must, et besøk på Bakklandet med sine trivelige puber og kafeer er også hyggelig. Kanskje spiller RBK hjemmekamp, da vil også et besøk på Lerkendal være en hyggelig opplevelse. Men som alle vet er det dyrt, så ta med nok penger!

ElPresidente

COYS!!

Ett stort tack till Rune!

Can’t Smile Without You!

COYS!!!

/Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.