Tre Spurs-spelare till U21-EM med England

Harry Kane, Tom Carroll och Alex Pritchard har alla varit i mycket bra form den senaste säsongen. Tom och Alex har gjort mycket bra ifrån sig i sina utlåningsklubbar Swansea och Brentford.

Nu är de tre Spurs-spelarna uppkallade till Englands U21-EM-spelartrupp för att förhoppningsvis få mycket speltid i U21-EM som spelas i Tjeckiska Prag mellan 17 och 30 juni i år.

Mittfältaren Tom Carroll har burit den ärofyllda landslagskaptensbindeln i U21-landslaget i år och gjorde vinnarmålet i sin senaste landslagsmatch, mot just Tjeckien i mars månad. Han har spelat 14 landslagsmatcher och förlorat endast en av dem.

Den offensiva mittfältaren Alex Pritchard har haft en fantastisk lånesäsong i Championchip-klubben Brentford där han gjorde 12 mål på 47 matcher och hjälpte the Bees till playoffspel. Pritch spelade i två U21-matcher mot Tjeckien och Tyskland i mars och har nu varit med i sex landslagsmatcher.

Målsprutan Harry Kane har ju som vi alla vet haft sitt livs säsong med totalt 31 mål för Spurs varav 21 i Premier League. Han gjorde även sex mål på åtta matcher när Englands U21 kvalificerade sig till EM. Han  har nu åtta mål på tio landskamper totalt. Senast han gjorde mål för U21 var i november då han gjorde två mål mot Frankrike.

På sin seniorlandslagsdebut mot Litauen i mars tog det 79 sekunder innan han hittade målet. Efter det succéinhoppet fick han förtroendet från start i seniorlandslaget mot Italien.

England U21 möter Portugal (18 juni), Sverige (21 juni) och Italien (24 juni) i Grupp B. I Grupp A återfinns Danmark, Tyskland, Serbien och värdlandet Tjeckien.

 

Av: Mathias Bridfelt

 

Källa: http://www.tottenhamhotspur.com/news/trio-in-england-u21-sqaud-020615/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*