Tottenham – Aston-Villa, 0-1

Över 100 tillresta medlemmar från Tottenham Hotspur Suppporters Sweden fick tyvärr bevittna ytterligare en blek insats som påminde till stor del om Tottenhams föregående match borta mot Burnley på Turf Moor.

Inför matchen såg allt relativt bra ut – Ordinarie startelva minus Hugo Lloris, Jan Vertonghen och Kyle Walker.

Michel Vorm som målvakt, Vlad Chiriches som högerback med Federico Fazio och Eric Dier som mittbackspar och den nu självklare Danny Rose som vänsterback. Fazio åter i startelvan, känd för sin dominans i luftrummet med tanke på Aston-Villas nu glödheta målgörare, Christian Benteke.

Ryan Mason och Nabil Bentaleb centralt, Christian Eriksen framför centralt med Nacer Chadli och Andros Townsend på respektive kanter samt Harry Kane på topp – Inte direkt några överraskningar i startelvan.

Om man skall beskriva matchbilden som inleddes i första halvlek så kan man säga att den var identisk med den som var mot Burnley förra helgen. Tottenham är det lag som styr spelet och har kontrollen. Dock skapas alldeles för få målchanser och när det väl lyckas bli en målchans så är skärpan katastrofal.

Strax efter ett Tottenham-anfall som slutar i ett skott från Danny Rose så anfaller Villa – Inlägg från högerkanten till boxen, Benteke med huvudet, Fazio kan inte stoppa honom och det blir en perfekt nick av Benteke. Vorm är chanslös och det fanns verkligen inget han kunde gjort för att hinna på den. Bollen går mot stolpen längst bort från Benteke och slår i stolpen och in i målet bakom Vorm. Otroligt elegant och visar verkligen vilken klass Benteke har när han inte är skadad och kommer in i den där formen som han hade förut. Hans fjärde mål denna vecka efter 3-3 matchen mot Queen’s Park Rangers där han gjorde ett hattrick.

Tottenham fortsätter i samma anda som tidigare, styr matchen, styr spelet och försöker skapa situationer som leder till chanser – Men, Tottenham ser inte riktigt hungriga ut. I Viasat-studion i paus väcks frågan om Tottenham är trötta efter att ha spelat en otroligt mängd matcher under säsongen i både ligan, FA-Cupen, Ligacupen och Europa League. Man kan förstå resonemanget.

Om man tittar på individuella insatser under matchen så har Eriksen en fortsatt tung period – Det går inte lika enkelt som tidigare under säsongen. Skotten kommer inte rätt och det där flytet finns inte där. Den där vänskapen med bollen som bara han verkade ha är inte lika tydlig. Ett flertal skottchanser som blev farliga chanser slutar oftast i riktigt dåliga skott som är långt från mål för dansken.

I andra halvlek har Kane en riktigt bra chans dock – Tyvärr är den lite för hög och glider strax över ribban.

Farligare än så blir det inte tyvärr – Pochettino kastar in Erik Lamela för Townsend, Roberto Soldado för Chadli och till och med DeAndre Yedlin får göra sin efterlängtade premiär i Tottenham när han byter av Chiriches som högerback.

Sista delen av andra halvlek så blir det lite panikartad känsla i Tottenham – Man vill vinna, man vill inte förlora och passningar och spelmotoriken tar stryk. Samtidigt som det blir en hel del frustration på plan från båda lagen och Aston-Villa får till och med en man utvisad men det ger ändå ingen riktig effekt med så lite tid som var kvar.

Matchen slutar 0-1 och det är ytterligare tre viktiga poäng som går förlorade. Även nu när jag känner att chansen att utmana om en Champions League-plats glider bortom nästan all sikt så är det som gör mest ont nu att det här försämrar lite av helhetsintrycket av denna säsong som i övrigt har varit en fantastisk säsong med otroligt många nya unga spelare i Tottenham samtidigt som vi har haft en del fantastiska resultat och en Ligacupfinal.

Den korta summeringen av matchen är egentligen – Exakt som matchen mot Burnley, där den enda riktiga skillnaden är att Danny Ings missade Burnleys bästa läge. Medan Christian Benteke nyttjade det bättre och gjorde matchens enda mål.

/Rawhide

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*