Silly Season – Sommaren 2015

Endast sju omgångar kvar och sommaren närmar sig med Silly Season. Vilka spelare lämnar och vilka ansluter? Vi tittar närmare och spekulerar.

Först och främst skall man ju väga in ett flertal faktorer,

– Spurs har via Tottenham Trust meddelat att man inte kommer göra transfers som under 2013. Köpa mycket och dyrt.

– Fokus ligger med hjälp av Paul Mitchell och hans team att hitta smarta och ekonomiska värvningar samtidigt som man har en akademi som skapar nya egna spelare man kan ta upp i laget.

– Enligt ITKs letar man på transfermarknaden efter spelare under 27 år och man har även ögonen öppna efter en Van der Vaart-aktig värvning om chansen dyker upp även om man inte letar aktivt.

Med det sagt, räkna med mer ’typiska’ Tottenham-värvningar, mer Dele Alli och Winston Reid, Danny Ings än Erik Lamela och Robert Soldado.

Memphis Depay, PSV, Offensiv Yttermittfältare

– Hollands just nu största talang? Mannen som tillsammans med Luuk de Jong skjutit PSV till en solklar serieseger i Holländska ligan som redan nu är klar då Ajax nyligen spelade oavgjort mot Utrecht. Depay har kopplats ihop med Spurs sedan VM i Brasilien där han stod för en fantastisk insats. Dock har hans framgångar i PSV dragit till sig intresse från ytterligare klubbar, främst under våren nu där Van Gaal och hans United ser ut att bli favoriter. Tråkigt, då Depay är väldigt ung och lovande så hade han nog passat perfekt i Pochettinos filosofi och även trupp!

Att Depay lämnar PSV är tydligt både från spelaren själv och även PSV:s ledning som bekräftat. Man måste dock beundra Depay som var tydlig med att han inte skulle lämna PSV förrän PSV vann ligan. Vilket klubben kommer göra nu med en fantastisk marginal.

Pochettino och Tottenham har haft ett öga på Depay under en längre tid och senast tidigare i år var Pochettino själv på plats och såg PSV spela. Även De Jong skall ha dragit till sig uppmärksamhet.

Sannolikt att han ansluter till Tottenham? Nej. Kändes mer sannolikt tidigare, han är dock för het och för stor nu för att vi skall ha en riktig chans är känslan. Men, man vet aldrig – Vi lyckades säkra Christian Eriksen från Ajax, så helt omöjligt är det inte. Spurs kan nog locka med en ny arena, en av världens modernaste träningsanläggningar och ett tydligt fokus på talang, unga spelare och en intensiv spelstil med Pochettinos filosofi.

Luuk de Jong, PSV, Central Anfallare

– Svårt att nämna Depay och inte nämna De Jong. Även om Spurs inte direkt kopplats ihop med honom så fångade han intresse hos Tottenham när man scoutade Depay.

De Jong har haft en intressant karriär där han haft en session i Premier League hos Newcastle under våren 2014. Därefter Mönchengladbach följt av PSV, innan allt detta var det Twente.

Likt Depay har han gjort ett flertal mål i Holland, 16 st. än så länge med ett flertal omgångar kvar i ligan. Totalt 22 mål om man inkluderar landslag och Europa League. Samt 11 assister totalt. Han kan spela som central anfallare och även som sekundär anfallare. Vilket säkerligen lär intressera Spurs som vill se Kane längst fram.

Precis som Depay lär han i sommar få en hel del uppmärksamhet. Endast 24 år gammal och en bred erfarenhet från Tyskland, Holland och även England samt Europa sedan tidigare.

Frågan är – Om PSV förlorar Depay så lär de Jong bli ännu mer viktig för PSV att behålla?

Toby Alderweireld, Atletico Madrid, Mittback

– På lån just nu hos Southampton från Madrid. En fantastisk försvarsspelare med en otrolig erfarenhet från Europa och även Champions League. Har visat ett väldigt, nästan övertydligt intresse i att gå till Tottenham i sommar.

Orsaken sägs då vara att få spela med Jan Vertonghen i försvaret igen – Precis som de gjorde i Ajax under samma tid som Christian Eriksen var där.

En klockren värvning om den blir av och passar Tottenhams nya mall perfekt i alla perspektiv egentligen – Under 27 år, längre och bred erfarenhet från både Holland, Spanien och England samt det Belgiska landslaget och lär inte bli allt för kostsam vid en eventuell transfer.

Kevin Wimmer, FC Köln, Mittback

– En transfer som sägs vara så klar det bara kan bli. Media påstår att den är klar och nyligen påstår även Österrikes förbundskapten att flytten är klar till England och Tottenham. Wimmer är endast 22 år gammal och är en stor försvarstalang som sägs vara väldigt lovande. Enligt flera rapporter ser flera denna transfer som något positivt för Tottenham och även för spelaren i sig. Tottenham behöver ett starkt försvar och Wimmer sägs behöva en manager som kan få fram det bästa. Förhoppningsvis är det Pochettino.

Tottenham försökte enligt rykten köpa Wimmer redan i Januari men Köln sa nej och affären skall då i stället ha skiftat fokus från en övergång i januarifönstret till sommaren och därefter blev det klart.

Frågan är dock – Kan han klara en snabb övergång till Premier League vid behov?

Emmanuel Adebayor, Tottenham, Central Anfallare

– Tottenham ser ut att göra allt för att bli av med honom. Ett kontrakt som går ut nästa sommar och Tottenham kan tänka sig att låna ut honom samtidigt som man betalar en del av lönen. Samtidigt ser det ut som Adebayor inte är direkt intresserad av att ta sig in i laget igen för en fjärde gång. Förhoppningsvis lämnar han. Lån eller transfer, spelar ingen roll. Adebayors förtroende känns förbrukat.

Younes Kaboul, Tottenham, Mittback

– Ytterligare än av spelarna som verkligen hamnat på fel sida i Tottenhams trupp. Tillsammans med Adebayor, Lennon och Capoue så känns han otroligt iskall och bortsett från en blek insats mot Besiktas i Europa League så har speltiden varit obefintlig på senaste tiden. Italien nästa?

Étienne Capoue, Tottenham, Defensiv Mittfältare

– Hade en fantstisk match mot ett svagt QPR i säsongens andra match. Därefter har det varit svaga insatser följt av bänken och därefter inte ens det. Samtidigt som han inkluderats i gänget av bråkstakar som inte kom överens med Pochettino och hans filosofi. Tillbaks till Frankrike illa kvickt i sommar? Serie A till och med?

Aaron Lennon, Everton (Lån), Offensiv Yttermittfältare 

– Det blev till slut ett lån hos Everton för Lennon. Lennon ser inte ut att bli kvar där när säsongen är slut dock. Tillbaks till London säkerligen men han lär inte fortsätta hos Tottenham. West Ham? Crystal Palace? Hull? Lär finas ett gäng klubbar som är intresserade. Enligt rykten, inte den bästa relationen med Pochettino. Främst efter att Lennon tappat markeringen i 3-0 förlusten mot Chelsea innan jul.

Tom Carroll, Swansea (Lån), Central Mittfältare

– Carroll skall ha en hel del beröm för sin insats i Swansea. Han är inte given i startelvan men har fortsatt med sitt spel och gjort ett flertal riktigt bra insatser när han fått chansen och det har även blivit mål. Swansea sägs vara väldigt intresserade av ett köp och gjorde ett försök samtidigt som man köpte Kyle Naughton från Tottenham. Tottenham skall dock enligt rykten ha satt samma prislapp som på Naughton (5 miljoner £) och då skall Swansea ha tackat nej. Gary Monk talar väldigt bra om Carroll. Frågan kvarstår dock – Kan Carroll ta sig in i Tottenham i sommar? Tufft, inte omöjligt, men väldigt tufft. Känns som det blir en försäljning.

Lewis Holtby, Hamburg (Lån) Central Mittfältare

– Omtyckt av fansen för sin energi och vilja men också ifrågasatt gällande övriga förmågor. Hamburg sägs vara säkra på att Holtby stannar  kvar i sommar. Pochettino skall dock ha gillat Holtby och hans spel. Han gjorde även en fantastisk försäsong i somras för Tottenham. Kan han återvända till White Hart Lane och ta sig en plats i startelvan? Endast 24 år gammal och en bred erfarenhet som kan behövas i ett relativt ungt Tottenham. Samtidigt som hans vilja och energi på planen kan tillför mycket tillsammans med bland annat Mason och Bentaleb som har en liknande stil. Holtby som också visat en kärlek till Everton kan nog räkna med att det finns intresse även därifrån i sommar.

Klaas-Jan Huntelaar, Schalke 04, Central Anfallare

– Vad vore en Silly Season utan spekulationer kring Huntelaar och Tottenham? Indirekt har han tillhört klubben varje sommar- och januarifönster.

Huntelaar har pratat om spel i England förut och Tottenham sägs ha nämnts. Sannolikt att han ansluter? Inte alls. Varje gång han är på väg någonstans enligt rykten så förlänger han med Schalke.

Fernando Llorente, Juventus, Central Anfallare

– Lejonet från Spanien. Likt Huntelaar, en spelare vi kopplats ihop med ett flertal gånger och senast nu för några dagar sedan. Har inte direkt gjort någon större påverkan i Juventus under deras fantastiska resa senaste tiden. Sannolikt att han hamnar i Tottenham i sommar? Nej.

Roberto Soldado, Tottenham, Central Anfallare

– Hur länge skall Roberto orka med situationen i Tottenham? En omtyckt spelare som inte hittat rätt alls i Tottenham. Tuffare och tuffare för varje match han är med. Likt Torres i Chelsea, en tragikomisk situation gällande målgörandet. Soldado känns som en given transfer till Valencia, Villareal, Sevilla eller Atletico Madrid. Spanien, solsken och La Liga där han verkligen lyckades prestera. Serie A, eventuellt?

Cristian Ceballos, Tottenham, Offensiv Mittfältare

– En spelare som säkerligen lär lämna snabbare än alla andra. Ceballos har kommenterat situationen i Tottenham och han ser ut att kunna ta vilken biljett som helst ut ur Tottenham just nu. 22 år gammal, offensiv spelare med rötter i Barcelona. Dock belyste han också det faktum att det i Januari fanns få chanser att kliva uppåt i rank då det fanns många spelare och många väldigt bra spelare. Känns som en spelare som Pochettino skulle kunna få fart på – Frågan är om tiden finns för det dock.

Paulinho, Tottenham, Mittfältare

– Brasilianaren har haft det tufft i Tottenham. Ett antal mål, ett flertal tveksamma insatser och en form just nu som är iskall. Det verkar vara utmaningar att hitta Paulinhos roll i Tottenhams filosofi. Samtidigt som han är väldigt omtyckt i landslaget så känns det som att han lär se sig om i sommar. Om inte så lär Tottenham troligen göra det åt honom. Flertal Italienska klubbar är intresserade.

Benjamin Stambouli, Tottenham, Defensiv Mittfältare

– En bra spelare som dock hamnat helt i skuggan av yngre förmågor som Bentaleb och Mason. Fick chansen endast riktigt när Mason var skadad egentligen på senare tid. Frågan är – Hur aktuellt är det för Benji att stanna kvar i Tottenham när han knappt får chans till bänken i dagsläget?

Vlad Chiriches, Tottenham, Mittback

– Återkom till startelvan mot Burnley senast och gjorde en bra insats. Har haft en tuff period efter ett större misstag mot Besiktas på White Hart Lane. Lovande och ung spelare. Kan han utmana Vertonghen och Dier om platsen som mittback? Flertal Italienska klubbar är intresserade även här. Om rykten om Wimmer stämmer så känns Rumänen överflödig?

Brad Friedel, Tottenham, Målvakt

– Han lär inte lämna för en annan klubb men han ser ut att lämna oss för en annan tjänst hos TV-kanalen Fox enligt rykten som expertkommentator. Andra rykten påstår att han kommer bli kvar i klubben likt King och Freund, ambassadörstjänst. Kontraktet med Spurs löper ut i sommar. Redan nu, tack för allt, Brad!

Danny Ings, Burnley, Anfallare

– Han såg ut att vara på väg mot Spurs ett tag. Sedan Real Sociedad och därefter Liverpool. Alla vill ha en del av honom. Ung, lovande och erfarenhet av Premier League.

Redan nu känns dock Ings som en solklar Liverpool-värvning. Moyes Sociedad känns för långt bort. Men, vem vet – Spurs unga lag och spelstil skulle definitivt kunna vara något för Ings även om det känns inte fullt sannolikt. Att konkurrera med Kane också just nu känns kanske inte direkt lovande om man vill ta sig in till landslaget.

Kontraktet löper ut i sommar och Spurs med fler lär vara intresserade.

André Ayew, Marseille, Yttermittfältare

– 8 mål, 5 assister denna säsong än så länge för Marseille. 25 år gammal. Känns inte riktigt som den spelare vi har störst behov av just nu men absolut ett bra komplement till Chadli på vänsterkanten. Likt Danny Ings, kontraktet löper ut i sommar.

Gareth Bale, Real Madrid, Yttermittfältare

– Har fått utstå ett otroligt drev från Spansk media och klubbens fans under senare tid. United sades vara intresserade men flera andra källor påstod raka motsatsen. ITKs påstår att Bale kan tänka sig en återkomst i Spurs vid rätt förutsättningar men enligt samma källa är han lycklig i Real Madrid och sannolikheten att han återvänder redan nu känns 100% omöjligt. Men, en vacker dag, om man får drömma…

Ibrahim Afellay, Barcelona, Yttermittfältare

– Spurs sägs vara intresserade av Barcelonas 29 år gamla mittfältare. Just nu på lån hos Olympiakos. Kontrakt löper ut i sommar. Känns sannolikt? Nej. Van der Vaart-varning? Nej, inte riktigt även om hans erfarenhet från Europa, Barcelona och Champions League väger mycket så är han nog ännu mer skadebenägen än Rafael.

Saido Berahino, West Bromwich, Anfallare

– Ung, lovande och anfallare. Lär säkerligen få uppmärksamhet i sommar. Mer än beräknat säkerligen med tanke på West Broms nuvarande form. Har kopplats ihop med Tottenham tidigare. Känns orimligt, prislappen lär skrämma iväg Levy & Co. direkt.

Angelo Ogbonna, Juventus, Mittback

– Ytterligare en mittback på Tottenham-radarn? Känns inte direkt som en bra Tottenham-värvning med Tottenhams nuvarande försvar och Wimmer på väg? Kaboul-ersättare utöver Wimmer?

Yacine Brahimi, Porto, Mittfältare

– Ytterligare en spelare från Algeriet som drar åt sig uppmärksamhet. Har haft en riktigt bra säsong i Porto samtidigt som flera klubbar börjat intressera sig. Både Arsenal och Tottenham bland annat. Som alltid när det gäller Porto så tar man alla rykten med en nypa salt per automatik med tanke på prislapparna som Porto brukar ha på sina spelare.

Jay Rodriguez, Southampton, Anfallare

– Har varit rykten sedan Pochettino tog över Spurs. J-Rod har varit skadad sedan dess också. Ett wildcard vid en eventuell värvning när han varit borta så länge.

Bojan Krkic, Stoke, Anfallare

– Likt Rodriguez, en bra spelare som också haft utmaningar med skador. Spurs behöver förstärkning i offensiven men en Krkic som haft skadeproblem är inte direkt den optimala lösningen.

Loic Remy, Chelsea, Anfallare

– En gammal favorit när det gäller Spurs-rykten. Tottenham såg ut att vara favoriter till hans underskrift men Chelsea vann. Dock är han inte ordinarie i Chelsea och speltid får han inte allt för mycket av. Mourinho lär dock aldrig sälja honom till Tottenham.

Oumar Niasse, Lokomotiv Moskva, Anfallare

– 24 år gammal, Chelsea, Tottenham och Galatasaray verkar mest intresserade av anfallaren. Enligt rykten har Tottenham lagt ned en del tid i att scouta honom i Ryssland.

Petr Cech, Chelsea, Målvakt

– Hugo Lloris-rykten kommer och går och när det var som mest så påstods Cech vara på väg mot Tottenham då han inte är ordinarie i Chelsea längre p.g.a, Courtois. Senaste tidens rykten säger dock att Lloris inte är på väg någonstans.

Yevhen Konoplyanka, Yttermittfältare, Dnipro

– Ytterligare en spelare likt Memphis Depay som är populär hos många klubbar. Tottenham sägs vara nära en överenskommelse – Orsaken till att Tottenham är intresserade är av tre självklara skäl. En bra spelare med en relativt ung ålder – samt ett utgående kontrakt i sommar.

Det var allt för denna gång – I sommar får vi se hur allt går, förhoppningsvis kan vi stärka truppen både defensivt samt offensivt utan att spendera för mycket samtidigt som vi kan lyfta upp ett antal yngre spelare som Alli med fler till truppen.

Benkedikt Höwedes, Mittback, Schalke 04

– En spelare som kopplats ihop med Spurs på senare tid. Stark mittback från ett av Tysklands lag i övre delen av tabellen. Längre erfarenhet och en bred erfarenhet, framför allt från Champions League. 27 år gammal.

One comment

  1. Thomas Erlandsson

    Tack kul att läsa. Ja stora förändringar tror jag kommer ske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.