Burnley – Tottenham 0-0

I solskenet på Turf Moor idag stod allt på spel.

För Burnleys del, tre poäng värda sin vikt i guld att använda i en bitter bottenstrid.

För Tottenhams del, tre poäng att nyttja för att klättra i tabellen och ta sig förbi både Southampton och Liverpool som båda förlorade under gårdagen mot Everton respektive Arsenal.

Pochettino ställde upp med en något oväntad startelva – Vorm i målet var väntat, men redan i backlinjen är det ändringar. Chiriches och Dier som mittbackar. Walker och Rose som ytterbackar.

Mason och Bentaleb, som alltid på mittfältet med Chadli och Eriksen. Dock, ingen Dembele, ingen Lamela, ingen Townsend, utan Paulinho får chansen. Samt självklara Kane på toppen.

Redan här vill jag markera att första halvlek var ett sömnpiller utan dess like – Det var länge sedan under Pochettinos era vi såg en halvlek där det hände så lite. Burnley bjöd på mest dramatik som nyttjade en felpassning av Mason som blev ett farligt läge för Ings som sköt rakt på Vorm, tack och lov.

Annars var det otroligt tamt från båda lagen, inga direkt farliga situationer eller lägen.

Tottenham saknade fart, energi och tempo – Några enstaka anfall hade fart men oftast började det fartfyllt och sen föll farten och initiativet dog ut.

Burnley var det bättre laget i första halvlek, även om deras lag också hade utmaningar att skapa riktiga chanser.

Strax innan halvlek blir Walker skadad och haltar illa – När andra halvlek börjar så är han åter på planen dock och haltar lika illa. Han spelar mindre än 60 sekunder i andra halvlek innan han måste bryta.

Davies kommer in för Walker.

Tottenham skapar lite mer framåt i andra halvlek men det känns fortfarande tandlöst. Bentaleb och Mason försvinner i mängden på mittfältet. Paulinho ser inte alls alert ut och lyckas samtidigt med säsongens snedträff när han kommer i ett bra skottläge och träffar nästan hörnflaggan i stället för målet. Summerar hans Tottenham-karriär rätt bra, tråkigt nog.

Burnley fortsätter i samma stil som i första halvlek och ser faktiskt bättre ut än Tottenham – Boyd och Ings som vi varnade för tidigare inför matchen är farligast i motståndarlaget. Boyd på kanten och Ings centralt längst fram.

Lamela ersätter Chadli efter 60 minuter. Chadli har inte varit samma spelare riktigt sedan hans pappa gick bort. Lamela misslyckas med att göra någon matchförändring av sitt inhopp. Senare hoppar Townsend in för Mason. Dock en aningen sent kan tyckas, först efter 80 minuter spelade får han chansen.

Matchen slutar 0-0 utan någon större dramatik – Boyd är där och har ett läge som kunde blivit något. Tottenham har ett anfall som såg ut att bli farligt men rann ut i sanden. Ett anfall såg också lovande ut tills Paulinho bestämde sig för att skjuta.

En otroligt frustrerande match för Tottenham – Ett drömläge att passera Saints och Liverpool i tabellen och ge oss själva en perfekt utgångsposition inför sista omgångarna gick förlorat.

För Burnleys del är det ytterligare en skalp – Ett poäng från ett lag från övre delen av tabellen är värt precis allt i deras situation.

Efter dagens match så blir jag orolig – Kommer vi tappa fokus nu sista omgångarna som förstör helhetsintrycket av en bra säsong som fört med sig mycket positivt? Jag hoppas innerligt att vi hittar tillbaks till det spel vi haft och kan komma vidare. Flera omgångar kvar där vi fortfarande kan åstadkomma mycket!

Sen måste man överväga en annan aspekt också – Tottenham har spelat flest matcher av alla lag i Premier League.

Är detta effekten av det nu i slutskedet av säsongen?

Spelarbetyg

Vorm, 8  Stabil, säker, bra samarbete med försvaret. En fantastisk Lloris-räddning från ett skott av Ings.

Walker, 5 – Springer vid fel tillfällen, chansar vid fel tillfällen och har en allmänt svag insats innan skadan.

Chirihes, 6 – Fungerade bra under hela matchen, kul att se efter hans miss i Europa League-gruppspelet.

Dier, 7 – Likt Chiriches, stabil insats och en bra kandidat till matchens spelare i Tottenham.

Rose, 7 – Ytterligare en bra match av Rose och likt Dier, en kandidat till matchens bästa spelare i ett övrigt blekt Tottenham.

Mason, 5 – Inledde första halvlek som mot United, osäker, tveksamt och otydlig. Inte den Mason vi sett tidigare.

Bentaleb, 5 – Likt Mason, inte alls den spelare vi sett tidigare under säsongen.

Chadli, 4 – En match för Chadli att lägga sig bakom illa kvickt. Osynlig och ofarlig.

Eriksen, 7 – Den spelare som försöker mest, slår en del bra passningar och startar ett flertal anfall själv med fart.

Paulinho, 3 – Om Chadli hade en tuff eftermiddag så var det inget gentemot Paulinhos. Felpassningar, osynlig i omgångar och spiken i kistan blir ett bra anfall som helt rinner ut i sanden när Paulinho bestämmer sig för att skjuta och drar till med säsongens sämsta avslut.

Kane, 5 – Ett lågt betyg för att vara Kane, fick aldrig någon farlig chans och mycket hängde ihop med övriga laget som också hade utmaningar. Lyckades dock skapa en del farliga situationer på egen hand men inget direkt understöd i avgörande lägen.

Lamela, 4 – Ett inhopp som inte gjorde någonting för matchbilden. Varken negativt eller positivt.

Townsend, 4 – Likt Lamela, kunde inte påverka matchbilden alls.

Davies, 6 – Hamnade ett flertal tuffa situationer i andra halvlek men det gick bra trots en tuff press av både Ings och Boyd.