Fans i Fokus: Robin Nilsson

Dags för  nästa artikel i serien, denna gång får vi bekanta oss med Robin från Växjö.

Namn/Ålder?

Robin Nilsson. Född 1992, fyller 23 i juni.robin Nil

 

Bor/Familj?

Just nu bor jag hemma med min familj men i slutet av månaden(mars) flyttar jag och flickvännen in i en nybyggd 3:a.

 

Sysselsättning?

Jag jobbar i butik. Det är väl det jag gör mest.

 

När och varför blev det Spurs för din del???

 

Jag har hållit på Spurs sen jag hörde ”fotboll” för första gången, pappa håller också på Spurs sen långt tillbaka så han styrde in mig i rätt led.

 

Bästa Spurs-minne?

 

Har några stycken faktiskt. 2008 när vi vann ligacupen mot vidriga Chelski är ett, vi Spursare är ju inte direkt bortskämda med titlar. Sen även när den gode Crouch nickade in målet borta mot shitty så vi tog oss till CL för första gången, vilket jag tycker vi borde ha gjort fler gånger sen dess. Ett annat är när jag var på WHL och såg Bales sista PL mål för Spurs i sista omgången mot Sunderland.

 

Idrottar du själv?

Senaste två säsongerna har jag spelat innebandy i division 3 i ett lag här i Växjö. Har idrottat hela mitt liv i stort sett. Fotboll, hockey och innebandy.

 

Andra favorit-lag inom fotboll eller andra sporter?

 

Jag har två lag i hjärtat. Det är såklart Tottenham Hotspur Football Club och i här i Sverige är det Hammarby IF som gäller i alla sporter.

 

 

Andra ”o-sportsliga” intressen?

 

Kläder, skor och dricka öl…

 

 

Du är inne på ditt första år i styrelsen, hur har året varit? Vad kommer du att bidra med till föreningen?

 

Det har varit väldigt bra och spännande och roligt att få vara med. Har väldigt lätt för att engagera mig i sådant jag brinner för. Saker jag bidrar med? Jag är ansvarig för THSS’s instagram som jag tycker var ganska dålig och inaktiv tidigare och jag har varit på vår kära ordförande Sjöström om det några gånger redan innan jag blev invald i styrelsen.

 

Har du varit till London många gånger? Isåfall, har du rest med THSS?

 

Jag har varit i London och på WHL 4 gånger(4 vinster). Mitt motto: ”att aldrig besöka London utan att se Spurs”. Jag har åkt på egen hand alla gånger och vårresan mot Villa den 10:e april blir den första då jag reser med THSS.

 

 

Om du fick byta liv med någon person för en dag, vem skulle du vilja byta med då?

 

Kan vara världens dummaste fråga just nu… Harry Kane såklart! He’s one of our own!

 

 

Hur är du som ”fotbolls-supporter”, hängiven? eldig? bindgalen? lugn?

 

Som fotbollssupporter är jag väldigt engagerad och lite aggressiv till och med, som dom som följer mig på Twitter är väl medvetna om (haha) Förlorar vi så är jag förbannad till nästa seger, vilket kan dröja vissa gånger.. Jag kritiserar ofta mitt eget lag och egna spelarna, jag klarar inte av sådana supportrar som bara ser sitt lag som det bästa och allt annat är domarens eller vindens fel.

 

Brukar du träffa andra Spurs-fans och se matcherna tillsammans?

 

Det har varit väldigt dåligt med träffar här i Växjö faktiskt, jag ser oftast matcherna hemma i soffan med farsan. Om jag jobbar så kollar jag viaplay i telefonen oavsett hur många kunder vi har i butiken. Däremot har jag skapat en grupp på Facebook som heter ”THSS (region Växjö/ Småland) som är till för att dra ihop träffar, så bor man i närheten så kan man bara söka och ansöka om att gå med så accepterar jag.

 

 

Slutligen… Har du några dolda talanger som inte många vet om?

 

Hmm… Dolda talanger? Helt ärligt så tror jag faktiskt inte jag har några talanger haha.

 

Stort tack till Robin för svaren och ditt engagemang i THSS, det ska bli trevligt att träffas i London och svänga en bägare tillsammans

 

 

AV: Daniel Strand