En värld – Ett lag

I nästa artikel i serien besöker vi vårt västa grannland Norge och låter Per-Vidar Lund ge oss sina tankar om Spurs. Hur är det med språkkunskaperna pojkar och flickor?

Namn/Ålder?

Per-Vidar Lind, 40 år

Bor/Familj?

Myre, ett lite sted i Øksnes kommune i idylliske Vesterålen i Nordland fylke, Norge
Gift med Lisbeth, og har sønnene Sander, Christian, Marius og en datter Sofie

Arbetar med/Studier?

Jeg jobber på fiskeindustri hvor Torsk, Hyse og Sei er hovedingrediens på min avdeling. Ellers har vi slakting av Laks og på samme sted som jeg jobber litt med sånn innimellom.

När började du hålla på Spurs, och varför?

1975. Jeg husker godt tiden da jeg var ca 4 år. NRK sendte fotball fra england lørdager og jeg og pappa pleide å se på kamper sammen. Den gang hadde vi bare svart/hvit TV. Men jeg husker godt at jeg spurte min pappa hva det laget het som hadde hvite drakter i en kamp. Jeg husker ikke hvem di spilte mot, men pappa sa di het Tottenham. Jeg husker enda at jeg akkurat da bestemte meg for å holde med det laget noe som jeg nå har hatt til mitt hjerte i 36 år.

Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

Oj, den er litt vrien, men det er alltid spesielt når Spurs vinner mot gode lag. Arsenal er jo fienden til Tottenham og når man vinner mot di så er det veldig spesielt. Di siste år har vi jo vunnet mye mot dem, Chelsea og Liverpool
Men hvis jeg skal være litt sær, så vil jeg muligens si at den kampen som sikret oss CL spill er favoritt kamp. Kampen borte mot Man City avgjorde det og Spurs var klare for CL spill for første gang sesongen etter. Det er umulig å ikke huske ett slikt øyeblikk. På likt nivå vil jeg dra frem kampen Spurs vant borte mot Arsenal, da Arsenal ledet 2-0 til påuse på Emirates forrige sesong. Når man da vinner 3-2 er jo det bare helt utrolig deilig å være Spurs fan
Selvsagt ligger og UEFA seieren mot Anderleicht som en god kandidat til favoritt match med straffekonk for å avgjøre finalen på selveste White Hart Lane i 1984

Har du någon favoritspelare nu och genom tiderna?

Glenn Hoddle, Gazza, Gary Lineker, David Ginola, Erik Thorstvedt, Luka Modric, og selvsagt legendariske Ledley King. Det er mildt sagt katastrofe å tenke på at jeg først nå nettopp kjøpte drakt med King på ryggen, signert i tilleg

Har du varit på White Hart Lane någongång?

Jeg har vært på White Hart Lane 3 ganger. 2003 mot Middlesbrough 0-0, 2009 mot Birmingham 2-1 og 2011 mot Stoke 3-2

Vad tror du om säsongen? Kommer vi att sluta bland de fyra första i ligan?

Spurs har etter en dårlig start spilt seg opp mye selvtillit og har slått lag som Spurs skal slåss med for 4 plassen, Liverpool og Arsenal. Harry gjør lurt med å ’nedprioritere’ Europa League, og sparer di beste spillerne til ligaen. Dette tror jeg vil gi positiv innvirkning på hvor vi ender ved sesongslutt. Arsenal virker å være i uvanlig ubalanse og Liverpool imponerer ikke mye selv mot svake lag.
Men nøkkelen til å kunne få 4 plass denne sesong er å kunne slå antatt svakere lag, noe di slet med forrige sesong. Vinner di disse kampene så er di der. Hittil i sesongen har Spurs slått Wolves og Wigan på bortebane og det var i slike kamper Spurs kolapset sist. Jeg tror Spurs blir blant topp 4 men er redd Man U, Man C og Chelsea blir uopnåelige denne sesongen.

Följer du andra lag i världen?

Jeg er lidenskapelig opptatt av Tottenham men følger jo med hva som skjer i andre ligaer også. Barcelona er ett lag jeg liker å følge med, og det er jo fordi di rett å slett spiller verdens beste fotball. Men selv om di er på ett eget nivå andre lag bare kan misunne dem så er det likavel mitt kjære Tottenham som gir meg mest glede, entusiasme, og noen ganger frustrasjon
Så er det jo sånn at man er skrudd sammen slik at man skal følge ett lag i hjemlandet også. Bodø/Glimt er mitt favoritt lag i Norge, men di ligger på nivå 2 fortiden. Uansett….. Tottenham all the way

{b]Idrottar eller har du idrottat själv?

Jeg har spilt fotball helt opp til juniornivå. Etter det har jeg bare vært interresert i det inntil jeg for noen år siden begynte å spille Old Boys fotball med mitt lokale fotball lag, IL Morild.
Ellers så er jeg trener i aldersbestemt fotball her på stedet for alder 11 år.

Brukar du träffa andra Spurs-fans och se matcherna?

Det hender jeg gjør det, men jeg prioriterer å se kamp hjemme med mine sønner som er like lidenskapelig opptatt av Spurs som det jeg er. Mine gutter på 9 og 11 år fikk sin første tur til White Hart Lane i April i år og fikk se Spurs slå Stoke 3-2

Är du nöjd med truppen eller är det någon särskild spelare du vill värva i januari?

Jeg er opptatt av at Spurs klarer å holde på di beste di har nå. Nå har laget en meget fin stamme av erfarne spillere samt unge lovende spillere. En ny keeper inn muligens. Brad Friedel er jo 40 år og ikke noe talent lenger. Gomes virker å være frosset ut og da virker det slik at en ny keeper kan være aktuelt å håpe på. En stopper må vel være ganske stor prioritet inn da King dessverre virker å bli bare en slik av-og-til spiller. En spiss med 20 + mål garantist hadde vært veldig flott å få inn. Adebayour er jo bare på lån og jeg anser det som bare 50% sjanse at han blir med videre pga lønnskravet. Men man vet jo aldri, Harry og Levy er lure personer

Om någon från Spurs.se någongång skulle besöka din stad, vad måste man se och göra då?

Vesterålen er en utrolig opplevelse med vill natur og masse flott for dem som liker noe litt mer spektakulært Nå er det ikke noe i størrelse med London eller New York, men det å oppleve folk på mindre plasser kan være en opplevelse verdt å få med seg –

Slutligen…Vad är det första du tänker på när du hör Sverige?

Var alltid slik at man dro til Sverige på sommer ferie, Umeå, Piteå, Luleå og Kiruna var vanlig å dra til
Jan Bokløv… den revolusjonerende V stilen i hopp
Stor hockeynasjon.
Anne Anka… i negativ forstand, er det mulig å være så dum??

Stort Tack till Per-Vidar som tog sig att så utförligt svara på frågorna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.