Fans I Fokus: Christer "csivebro" Sivebro

Dags att besöka Täby och hälsa på Christer.

. Namn/ålder?

Christer Sivebro ”bara” 56 år

. Bor/Familj?

Bor i Täby någon mil norr om Stockholm med fru och 2 grabbar, har en son till som har eget boende.

Sysselsättning?

Tryckeribranschen

När och varför blev det Spurs för din del?

Det började på tipsextratiden och när man lät ”Tottenham Hotspur” rulla runt på tungan kändes det som munnen var full av något alldeles särskilt, har sedan dess följt laget med lite olika intresse genom åren, men sedan THSS kom till lever man konstant med klubben.

Någon favoritlirare genom tiderna?

Min största idol är nog Martin Chivers som jag hade turen att få träffa på min första resa med THSS, man måste såklart nämna Hoddle i samma andetag. Sedan har jag som Djurgårdare ett särskilt förhållande med Teddy Sheringham som lyfte DIF med sin kvittering på övertid i kvalet mot Gais 1985.

Andra favoritlag?

Djurgårdens IF där jag är ständig medlem och säsongskortinnehavare

Övriga intressen?

Allmänt sportintresserad och sitter i Täby IS styrelse som för tillfället håller till i div 4.

Har du rest med THSS till London någongång?

Det blev min sjunde THSS resa nu i april

Vad behöver Tottenham värva till nästa säsong? Någon speciell spelare du vill se i Tottenham tröja?

Mittfältare har vi en drös av som är kompetenta, däremot vill jag se förstärkningar på back och framför allt på forwardssidan till nästa säsong, men jag har inga speciella namn.

Är Redknapp mannen som kan ta Tottenham ett steg till?

Han har ju gjort det fantastiskt bra sedan han tog över samtidigt som man ibland kliar sig i huvudet när man ser hur han coachar laget med märkliga byten både när vi ligger under och när vi ev leder i slutet av matcherna, men han har ju en stabil och bra tränarstab omkring sig så jag tror på kontinuitet och hoppas att han blir kvar i klubben.

Några åsikter om ett eventuellt arena-byte?

Jag kan tänka mig en flytt om det är det bästa alternativet enligt klubbledningen, jag har själv följt DIF även de åren vi har spelat på Råttsunda, flåt Råsunda menar jag. Men naturligtvis hoppas jag på en ny arena enligt det förslag som har presenterats.

Något favoritresmål i världen du vill rekommendera?

Har inte rest så jättemycket, men Prag är en väldigt trevlig stad, Milano var ju schysst tack vare de tre poängen men regnet hade man kunnat vara utan.

Umgås du med några andra Spursare?

Jag träffar min barndomskompis Håkan Loberg på Djurgårdsmatcherna och ibland hör jag lockrop från hans stora/breda platt-tv som är svåra att motstå. Jag har besökt och träffat Micke Unnebo ett par gånger och nu väntar jag besök av den alltid lika stiliga Peter Olsson som jag ska få äran att husera under årsmötet. Sedan smsar jag till ett par THSSare ibland, det händer att jag ses på Retro någon gång också.

Vilken person i världshistorien skulle du vilja äta middag med?

Det vore kul att käka på en grymt flott restaurang tillsammans med den helt underbara Groucho Marx.

Stort tack till den alltid lika trevlige Christer som tog sig tid att svara på mina frågor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.