Fans i Fokus: FH

Dags att besöka Hälsingland där Rawhide bor.

Namn/Ålder?

– Fredrik vanligtvis, men här är jag mer känd som FH.

Bor/Familj?

– Född, uppvuxen och lever i Hälsingland med min flickvän.

Arbetar med/Skola?

– Arbetar som kommunikatör sedan 2008.

När började du hålla på Spurs, och varför?

– Jag har ingen riktig bra ”När jag började hålla på Spurs”-historia, tyvärr. Jag är uppvuxen i en familj där det alltid varit Spurs. Det började med att min farfar arbetade mycket utomlands i sitt jobb på 60-talet och en hel del i England. Detta resulterade i att min farbror fick en Spurs-tröja i present. På den vägen är det för för mig och min familj.

Vem är din favoritspelare och varför?

– Just nu, Lennon. Tycker han visat sådan vilja i de senaste matcherna och en spirit som verkligen sammanfattar vad det ”nya” Spurs står för. I övrigt är man givetvis svag för Gareth Bale och Rafael Van der Vaart. Även de, två killar som är det nya Spurs personifierat.

Vad tycker du om THSS? Bra och dåligt? Forumet?

– Jag älskar THSS. Det är ett forum för oss som varit i skiten flera gånger, jublat, gråtit och skrattat med samma lag i flera dagar, månader, år, decennier. Det är en special skara människor som följer detta lag och även gör laget och vårat community unikt.

Något dåligt däremot. Där har jag inget att komma med egentligen. Förutom att många på forumet, redan efter premiärmatchen denna säsong (0-0 mot City) börjar skrika att ”det är kört” ang. CL-platsen. Fotboll är fotboll och allt kan hända. Fråga bara United efter förra lördagen. Eller bättre, fråga Arsenal efter förra lördagen. Precis så är det även när det gäller placeringen i ligan. Allt kan hända tills sista matchen är spelad.

Men, det är givetvis inte THSS fel.

Har du någon åsikt i ”Arena-frågan”?

– Jag är inte världens mest insatta person i denna fråga. Jag vet att det är en fråga som väcker mycket känslor och det förstår jag givetvis. Dock behöver vi en ny arena. Vi är ett topplag och skall förbli så och det skall även vår arena visa. Sedan hur det skall gå till…
Jag gillar inte alternativen vi har haft än så länge riktigt.

Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

– Arsenal vs Spurs, November 2010. Klassisk match rakt igenom. Magisk.

Jag slutade 15.00 och åkte som en tok från jobbet för att hinna se sista biten, följde matchen innan live via fotbollskanalen. Sista kilometern innan jag var hemma hamnade jag bakom en EPA-traktor. Ute och söndagsåkte på en lördag, 20 km/h. Spurs mot Arsenal, 2-2….

Ni kan räkna ut stämningen i bilen sista biten där. Hann hem till slut och vad som hände är ju nu klassisk Spurs-historia som vi alla minns.

Hur hanterar du en seger respektive en förlust för Spurs?

– Oavsett seger eller förlust måste man ju in i den aktuella Match-tråden och gå igenom matchen. Vad var bra, vad var dåligt och se andra användares åsikter och synpunkter samt diskutera.

Men, vid förlust mer specifikt så bryter man ihop och går vidare och räknar sekunderna till nästa match.

Vid vinst är allt kanonbra oavsett övriga omständigheter och man börjar åter igen sukta efter nästa match.

Har du sett Spurs live någongång?

– Faktiskt inte, dock kommer jag följa med på årets medlemsresa i April för att se Stoke bli överkörda på WHL. Det kommer bli min första gång och långt ifrån den sista om jag känner mig själv.

Idrottar du själv?

– Det blir väl ett besök till det lokala gymmet ibland mest bara för att kunna säga att man varit där och så blir det givetvis lite innebandy ibland. Det sistnämnda trodde jag aldrig jag skulle hålla på med när man blev äldre. Så fel man kan ha.

Favoritdryck?

– Öl.

Följer du andra lag i världen?

– Är man från Hälsingland så kan man inte påstå att man struntar i bandy. Söderhamn/Broberg är mitt lag men just nu är det lite halvtungt efter gårdagens derbyförlust mot Bollnäs som var ett konstant mörker från början till slut trots ett underbart publikstöd.

Vilka tre saker i ditt hem skulle du få svårast att klara dig utan?

– Svår fråga. Tror inte jag har något specifikt ting så, dock kan jag inte leva en vecka utan öl eller snus. Helt omöjligt. Speciellt det här med snus. Jag är inne i en mörk period som snusare just nu när man inte ens försöker sluta för man vet att man inte kan.

Så fort den perioden är förbi ska jag givetvis ge allt för att komma ifrån den lasten.

Slutligen..Hur ser en perfekt dag ut för dig?

– Idag är faktiskt en dag som har alla förutsättningar att bli en perfekt dag, bra timing på den här frågan!

Lördag, ledig från jobbet. Blå himmel, solen skiner, frisk och härlig luft ute. Börja med en skön promenad med någon man tycker om.

Komma hem och äta en såndär frukost som morsan varnade en för. Vi snackar enorma mängder salami, ost, bröd i alla möjliga färger och en större mängd kaffe.

Därefter sätta sig ned och göra stryktipset, samma sak varje lördag. Man sitter där och tänker hur jävla skarp man är och inbillar sig att man vet hur allt kommer ske.

Givetvis blir det en mysig lunch, gärna på stan någonstans.

Sen är det match! Spurs hemma på WHL mot valfritt lag. Som slutar i en gigantisk seger till hemmalaget. Kaboul gör alla mål, samtliga långdistansskott. Kaboul blir sedan omdöpt till ”Kabooum” och blir adlad av det Brittiska Kungahuset. Erik Niva är med och gråter av lycka och gör en sån där förklaring igen hur det är att vara Spurs-supporter och är precis lika pricksäker som vanligt.

Därefter blir det en härlig middag och allmänt lördagsmys med tjejen. Slutar oftast i en gammal tjejfilm från 80-talet alt. en romantisk komedi. Det kan man leva med efter en sån dag.

Kanske en grogg på det också.

Tack så mycket till Fredrik! Jag ser fram emot att träffas i London nästa månad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.