En Värld – ett Lag

Nu beger vi oss "down under" och tar ett snack med Mark från Brisbane, Australien.

Namn/ ålder

Mark Lawson 34 år.

Bor?

Brisbane, Australien

Sysselsättning

Revisor

När och varför började du hålla på Spurs

Jag har hållt på dem så länge jag kan minnas, pappa och farfar var Spurs-fans så på den vägen är det. Min första match var en 1-0 seger mot Charlton Athletic 1987. Clive Allen gjorde det enda målet. Min katt heter förövrigt Clive….

Någon favoritspelare?

Min favorit genom tiderna är Gazza, när han hade sin dag var han bara bäst. Just nu gillar jag Robbie Keane, mest beroende på att han och King är de enda två spelare som är kvar i klubben från tiden när jag hade årskort innan jag flyttade till Australien 2003.

Någon speciell match du minns?

Egentligen ingen bra match, men jag är stolt att ha sett Spurs vinna ligacupen på ”gamla” Wembley 1999 mot Leicester City. Vi fick Justin Edinburgh utvisad men vann ändå matchen, Allan Nielsen gjorde det enda målet på övertid.

Finns det många Spurs-fans i ditt land/område?

Ja det finns det verkligen, vi är väl organiserade med vår hemsida www.ozspurs.com som mittpunkt. Det är över 1600 registrerade medlemmar på sidan och det är 300-400 betalande medlemmar varje säsong, vi är den klart största Premier Leaguesupporterklubben i landet. Vi har en nationell träff varje år där vi väljer en stad och sedan kommer det folk från hela landet för att träffas under en helg och spela fiva-a-side, se en Spurs-match och äta och dricka gott. Jag har varit med på varenda träff sedan 2005 och det är faktiskt en av årets höjdpunkter.

Här är en video om Ozzpurs: Länk

Kan du se de flesta matcher på TV eller hur bär du dig åt för att följa laget?

I de flesta större australiensiska städer finns det en grupp Spurs-fans som regelbundet träffas och ser matcherna tillsammans. Trots att avsparkstiden brukar vara 01.00 på söndagmorgon så har många pubar öppet så vi kan se matcherna. Sedan hjälper det till att varenda en av de 380 Premier Leaguematcherna under säsongen direktsänds.

Hur är det annars i Australien är intresset stort för Premier League?

Jadå, intresset är ok, det har ökat under de sju år som jag har bott här, till viss del beror det på att Australien landslag ”Socceroos” har kvalificerat sig till de två senaste VM-slutspelen, deras enda tidigare framträdande var 1972. Australien är generellt sett väldigt sportintresserat och fotboll är fortfarande bakom cricket, rugby och Australiensisk fotboll i intresse men intresset ökar. Premier League är den klart största ligan här och intresset för andra ligor som den spanska och italienska är betydligt mindre.

Har du sett Tottenham live någongång?

När jag bodde i England hade jag säsongsbiljett under fyra säsonger men fick lov att ge upp den när jag flyttade till Australien.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

Mina förväntningar är pessimistiska, Spurs brukar göra mig besviken….. Jag tror vi slutar sexa i ligan och går till åttondelsfinal i Champions League. Mina drömmar är dock att vi slutar före Arsenal i ligan och på något sätt tar oss till semifinal i Champions League och eftersom säsongen slutar på en etta så vinner vi givetvis FA-cupen…

Är du nöjd med vår nuvarande trupp eller vill du se några fler värvningar i Januari?

Jag gillar inte riktigt att se Gallas i en Tottenham-tröja, visst behövde vi en till mittback men med tanke på de tröjor han har burit förut så skulle vi ha hittat på någon annan. Jag hoppas och tror mycket på Sandro, vi behöver en defensivt stark mittfältare och med tanke på Palacios form så tror jag Sandro kan bli bra. Sedan har jag aldrig gillat Corluka men nu hoppas jag att Kaboul eller Hutton kan får Harrys förtroende och spela där. Annars är jag glad att se stabiliteten i laget, vi har gått igenom en period med för många spelare som köptes och såldes, kontinuiteten var nyckelordet till framgången förra året.

Till sist….Om någon av oss svenska Spurs-fans åker till ditt område, vad måste vi se, äta och göra då?

Australien är ett stort land, drick öl, grilla och gå till stranden, det finns över 40.000 km kustremsa så det brukar inte bli allt för tätt med folk på varje ställe. Om kommer till OZ så gå in på OzSpurs.com och berätta det! Ett varmt välkommnande väntar.

Tack så mycket till Mark som tog sig tid att berätta lite om sitt land och vi får hoppas att hans drömmar slår in i år….. Med tanke på tidpunkten när matcherna börjar runt om i världen varierar så är jag ganska glad att tidsskillnaden inte är allt för stor i Sverige….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.