En Värld – ett Lag

Under sommaren har jag försökt komma i kontakt med och intervjua Spurs-fans runt om i världen, här kommer den första artikeln….

Namn/ålder?

Jason Maxwell 36 år.

Bor?

I Los Angeles men född och uppvuxen i Hammersmith i London.

Familj?

Jag gifte mig med en tjej från Chicago förra året, inga barn än.

Vad jobbar du med?

Jag är Projektledare inom Byggnadsbranschen.

När och varför började du hålla på Spurs?

Trots att Hammersmith ligger djupt inne i QPR och Chelsea-territoriet så blev jag Spurs-supporter i unga år. Min första match på White Hart Lane var mot Ar*en*l den 18e oktober 1989, vi vann med 2-1 efter mål av Vinny Samways och Paul Walsh, efter det var jag fast.

Någon speciell favorit-spelare?

Om jag går på spelare jag har sett så måste jag säga Paul Gascoigne, han tog oss i princip på egen hand till FA-cupfinalen 1991, jag kommer aldrig att glömma den 14e april 1991, det kommer ingen av oss.

Skulle någon inte komma ihåg matchen så har jag letat upp ett par klipp så vi kan minnas och njuta igen.

Gazzas Frispark

Linekers två mål

Några speciella matcher du minns genom åren?

Ja jag tänker genast på en hel del matcher, men den som kanske har betytt mest för klubben var segern borta mot Man City förra säsongen, jag önskar verkligen att jag hade kunnat vara på plats. jag hoppade runt som en galning på en bar i El Segundo när Crouch gjorde mål.

Är det många Spurs-fans i ditt område/stad/land?

Ja det är det. Vi grundade LASpurs 2006 och omkring 300 personer har blivit medlemmar på websidan. Vi är den första supporterklubben för ett Premier Leaguelag i södra Kalifornien. Tottenham har nu Supporterklubbar i: New York, Chicago, San Fransisco, Colorado och Boston. Jag har blivit bekant med många från New York Spurs genom åren, en tripp till New York är alltid en fantastik weekend!.

Har du möjlighet att se de flesta matcher på TV eller hut bär du dig åt för att följa laget?

De flesta matcher visas live, antingen på Fox Soccer Channel, ESPN or Fox Soccer +. När vi inte är på TV så kan man alltid hitta en stream "någonstans" på nätet.

Hur är det annars i USA, är det ett stort intresse för Premier League och vilka lag är de mest populära?

Intresset för Premier League blir bara större och större varje år, de flesta barnen spelar fotboll i skolan nu för tiden så det kommer bara att växa tror jag. Ska jag vara ärlig så är jag inget större fan av MLS, tempot är på tok för dåligt jämnfört med Premier League.

Har du varit på White Hart Lane någongång?

Eftersom jag är uppvuxen i London så har jag varit på plats många många gånger, senast jag såg laget live var i julas när jag såg mötet mot Fulham på Craven Cottage. Inte den mest spännande matchen jag sett……

Vad är dina förväntningar på säsongen?

Förhoppningsvis är vi topp-4 igen, när Liverpool är så här bleka så måste vi försöka cementera in oss i det absoluta toppskiktet. Man City är bättre än förra säsongen så det kommer nog att bli en hård kamp om 3-4 platsen. Vi måste sluta tappa poäng mot lag som Wigan på hemmaplan, det kan bli oerhört kostsamt när vi kommer fram till Maj nästa år.

Några andra lag i fotboll eller i andra sporter som du håller på?

Utanför Premier League så har jag alltid hållt på Barcelona och Celtic, men givetvis inte lika mycket som jag håller på Spurs. Jag gillar inte amerikanska sporter, jag tycker de är tråkiga om jag ska vara ärlig. Jag gillar Rugby Union och att se England när de spelar.

Försöker du träffa andra Spurs-fans och se matcherna?

Eftersom vi är en officiell supporterklubb så träffas vi hela tiden. Klockan är sju på morgonen när matcherna börjar, spelar Spurs den tidiga matchen börjar den halv fem här borta, vi brukar vara i snitt 30 personer, vid de större matcherna kan vi vara mellan 70 och 100.

Är du nöjd med vår nuvarande trupp eller vill du ha fler nyförvärv i Januari?

I det stora hela är jag nöjd, vi har ett fantastiskt mittfält. Jag är inget större fan av Corluka så jag tycker vi behöver en ny erfaren högerback. Vi skulle också kunna behöva en ny anfallare, Keane är en skugga av sitt forna jag.

Slutligen….. Om någon svensk Spurs skulle besöka din stad, vad skulle vi då göra, äta,dricka och se????

Detta är Los Angeles….Lita på mig, det finns MASSOR att dricka, äta och göra.

Stort tack till Jason, som tog sig tid att svara på mina frågor! Tur att jag inte behöver gå upp halv fem för att se Spurs spela…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.