Oscar Jansson svarar på fansens frågor

THSS fick möjligheten till en pratstund med Tottenham Hotspurs svenske målvaktstalang Oscar Jansson där han bland annat svarade på era inskickade frågor.

För någon vecka sedan fick ni som ville chansen att ställa era frågor till Oscar Jansson lite drygt 25 olika frågor skickades in och här får vi nu läsa vad han tycker och tänker om situationen i Tottenham och om livet i London. Han fick valmöjligheten att inte svara på frågorna om de kändes för avslöjande eller personliga, ett frikort han inte utnyttjade dock. 🙂

=================================
=================================

Hur har Pavlyuchenko varit på träningarna sedan i somras? Har han gett allt eller har han varit tjurig då han ej fått chansen? Hur har han förändrat sig efter transferfönstret? (Hecktor)

Det var en period när han inte var riktigt på humör, jag ska inte säga att han va tjurig, men han gav inte allt på träningarna och så. men sen en vecka svängde det bara och han var överlägset bäst och nu har det ju gått som det har gjort, så nått måste ha fått honom att få självförtroende igen

Har de övriga spelarna eller Harry mest med det att göra tror du? (Rikard-följdfråga)

Jag har ingen aning faktiskt, jag tror bara att han var trött på att sitta på bänken och intalade sig själv att jobba hårdare

Vem av "stjärnorna" i är a-laget är trevligast mot dig? (Hecktor)

Alla är i stort sett trevliga, men kroaterna är mina favoriter! dom är alltid sköna och roliga! Sedan är jag bra polare med bale också. Dawson ska jag nog också nämna, han är i genomgående en as skön kille

Lirar man mycket TV-spel i laget (FIFA), i sånt fall vem är bäst? (Esposito)

Jag vet faktiskt inte, det spelet som är inne nu är Call of Duty. och där är vi några yngre spelare som ligger i top. Jag, ryan mason, dean parret och nån mer.

LAN? (Rikard-följdfråga)

Vi spelar online, så vi har vår egen klan och spelar mot andra

=================================
=================================

Hur går snacket bland grabbarna gällande Keanes utlåning till Celtic? Var det väntat eller kom det som en chock? (Jkpgyid)

Jag vet faktiskt inte, det har inte varit så mycket snack om det. Han ville ju spela så det var ju en bra lösning för honom. men det har inte snackats så mycket om det

Vem upplever han som bästa avslutare på träning? Skjuter hårdast? (Jkpgyid & norrland72)

Bästa avslutare är nog Defoe eller Kranjcar och jag skulle nog säga att Niko eller Hudds skjuter hårdast. Niko har så sjukt äckligt skott, bollbanan är omöjlig att läsa.

Det känns som om Palacios har en ordentlig slägga när det väl beger sig? Senast för någon match sedan t ex. (Rikard-följdfråga)

Palacios – nja, det är nog mest tur, han har ett riktigt träben! haha

Vad har du för favorit stadsdel? Var brukar du hänga?(OscarOlofsson)

Stadsdel måste nog vara Chigwell, men favoritställe måste nog vara Carnaby street! (för shoppingen – Reds anm.)

Jag har en kompis som påstår att Oscar var gooner innan han skrev på för Spurs. Hade varit kul att höra hur han ser på Arsenal nu och rivaliteten i stort. (OscarOlofsson)

Jag hade Dennis Bergkamp som favorit när jag va liten, tyvärr spelade han då i gooners, men det gjorde mig inte till gooner-fan! Jag gillade att titta på dom för att dom spelade och fortfarande spelar rolig fotboll. Men det enda laget som jag alltid har hejat på är min moderklubb Karlslund!

Ja det är sjukt stor rivalitet! när vi spelade mot dom förra året med u18 så var det hatmöte och jag hatade dom precis som jag hatar alla lag jag spelar mot, men utanför planen har jag ingenting emot dom. Det är klart att hjärtat klappar för Spurs nu!

=================================
=================================

Jag skulle vilja veta vem som slår de bästa straffarna på träning? (Falksson)

Vi tränar aldrig straffar. Det kanske låter konstigt, men det går inte att träna det. Situationen är helt annan i match, när det är fullsatt på läktarna och enorm press på en. Spelar ingen roll hur bra man kan slå straff på träning.

Klart det är annorlunda… men man tränar alltså inte på straffar så att man känner sig säker på att dra bredsidor i hörnen eller dunka upp dem i nättaket? (Rikard-följdfråga)

Nej faktiskt inte

Bara i Spurs eller inte alls som proffs? (Rikard-följdfråga)

Nej, jag har aldrig varit med om det

En fråga från mig som är relativt ung och fortfarande satsar på fotbollen. Hur mycket eget initiativ måste man ta för att få chansen i större klubbar eller lag? Det händer att statslagstränare tittar till på matcher, men om man vill ta steget till en klubb där man har en bättre chans att utveckla sig, hur mycket eget initiativ krävs? (Cronman)

Det är jättesvårt att svara på. Jag tror att det enda man ska fokusera på är det man själv kan påverka, sin egen prestation. Är man tillräckligt bra så kommer alltid att de större klubbarna att få upp ögonen på en, men i ung ålder kan det också vara en fördel att spela senior fotboll i en mindre klubb.

Varför försvann Yaser Kasim från klubben eller rättare sagt från fotbollen överhuvudtaget? (John_Duncan)

Jag vet faktiskt inte! Det är en gåta för mig också! Yaser va en extremt duktig talang, men jag tror att han själv valde att inte förlänga med Spurs.

Hur skiljer sig Harry Redknapps ledarstil gentemot andra tränare du haft? (Josjos54)

Han jobbar mkt med att pusha spelarna och pumpa i dem självförtroende! Det är väl den största skillnaden. Spelmässigt så skiljer sig alla tränare, men det är svårt att förklara på vilket sätt.

Säger han fantastic, triffic, great lad lika ofta med er som i intervjuer? (Rikard-följdfråga)

Haha nej kanske inte lika ofta men tillräckligt.

Förekommer det någon form av "inkilning" för nyförvärv i Tottenham? (DanielYid)

Haha nej inte alls som dom hemma i Sverige. Det jag har varit med om var på debuten mot Roma så fick jag ställa mig och sjunga i omklädningsrummet!

[img]http://www.svenskafans.com/image/1/69360.jpg[/img]

Vad valde du att sjunga? (Rikard-följdfråga)

Here without you med 3 Doors down

Favoritartist annars? (Rikard-följdfråga)

Oj, jag har många! Alltätare liksom, Fibes Oh Fibes, Rihanna, John Mayer, u2 och många fler. Just nu är det mycket U2.

=================================
=================================

Hur ser du på Giovani? Vad hände där? Fick han inte chansen pga dålig inställning på träningarna? Personkemi med Harry? (Halvar)

Jag tror att det är samma som Keano, bra att han får spela! Vrför han inte fick chansen var nog för att Harry ansåg att han hade spelare som han hellre valde som yttrar är Gio.

Kommer han komma tillbaka tror du? (Rikard-tillägg)

Personligen hoppas jag att han kommer tillbaka, men jag vet inte vad uppgörelsen med Fenerbace är.

Jag gillar verkligen kvaliteterna Gio har … vill gärna se honom få en chans. (Rikard-tillägg)

Ja han är grym! jag gillar honom som f*n! Fast England är kanske inte hans liga! Mycket mer fysiskt än vad han är van med.

Vad säger folk du träffar i London om att du spelar i Spurs? Är Spurs en populär klubb i London? Har du fått någon känsla kring det? (MattMellow)

Ja alltså Spurs är ju anrik klubb och en klubb som alla respekterar. Så jag har aldrig hört något dåligt om klubben och dom har fått ett bättre rykte nu när dom spelar som dom gör.

=================================
=================================

Nedan följer sedan mina egna frågor

Hur reagerade du när du hörde om Cudicini? Fler jobbiga skador nu på t ex. Ramsey.

Jag fick beskedet av en journalist på Expressen, han ringde mig när jag var nere i Exeter. Jag blev aschockad och väldigt tagen.

förstår det … otäckt och vi önskar att han kan komma tillbaka, men måste vara tungt nu i och med att han inte är så ung längre.

Ja det är nog tungt för honom, men han går snabbt framåt nu, så han börjar nog träna med boll i april.

Ramseys skada? Hur reagerade man på det? Tänkte att det var ju i en matchsituation mer än Carlos skada.

Ja alltså det är ju sånt som händer, men klart att alla tyckte det var hemskt! Det enda man kan göra är ju att fortsätta köra 100%, börjar man oroa sig och inte gå in 100% i situationer är risken ännu större att man skadar sig.

Vilka Tottenhamspelare tror du kommer få chansen i VM? Är Dawson nära truppen tror du?

Defoe och Crochy är ju klara, sedan hoppas jag att Lennon kommer tillbaka! För mig är det helt sjukt att Daws inte är med u truppen, han har varit en av de 3 bästa mittbackarna i PL denna säsong! Han är en sån spelare man vill ha i sitt lag, både på och utanför planen. Jag tycker han förtjänar det!

Vi fastnar i en diskussion om att Dawson inte ens fått chansen någon gång på seniornivå och är rörande överens om att han förtjänar en chans.

[img]http://images.mirror.co.uk/upl/m4/dec2008/5/2/3F69D2FB-BBC7-EFAF-E1221399E7D7553F.jpg[/img]

Vad tror du om chanserna om topp 4?

Absolut möjligt, men alla matcher är tuffa, och sen har vi FA-cupen kvar! Vi har allt i egna händer.

Vilka är största konkurrenterna som man pratar om? City? Villa? Pool? Eller fokuserar man på det egna?

Allt fokuseras på vårat spel. Jag tror att om man börjar fokusera på andra så tappar man kontrollen. City tror jag på, men Villa har också bra chans

=================================
=================================

Under helgen sändes en intervju med Oscar på Canal+ i pausen under Tottenham-Blackburn. Jonas Dahlquist intervjuade Oscar i London om allt som sker för honom i klubben och karriären. Jag knyter an till det….

Vad är magkänslan som kommer hända?

Ja, det vart bra tycker jag! Han är sjukt bra Dahlquist! Jag kommer ge järnet så att jag tar en plats i a-laget! Det finns ingen anledning att tänka andra banor nu! då sätter man bara mentala stopp för sig själv.

PUMA gjorde en reklamfilm med Spurs fans … såg du den?
Nej det gjorde jag inte.

Jag skickar länken till honom och reaktionen låter inte vänta på sig….

F*n vad coolt. Dom är ju bra som f*n ju! Det va grymt ju!

Några kommentarer om THSS annars? Är du inne och läser fortfarande?

Ja jag är inne lite då och då. Tycker att det är grymt bra att ni uppmärksammar oss yngre och att ni har bra artiklar!

Kul att höra! Vi försöker skriva så bra som möjligt… ibland lyckas vi även jag ibland Loan watch är viktig, men vi måste bli bättre med att bevaka reserverna.

Jag tycker ni gör ett kanon jobb!

Något annat du känner du vill tillägga? Som du tror kan vara kul att veta?

U-20 laget åker till Dallas nästa vecka på turnering. Ska bli grymt kul faktiskt!

Du ska med? Härligt! Lite speltid förhoppningsvis!

Ja det är tanken! Ja exakt!

Vad är det för lag som ska spela? U20 lag i MLS klubbarna? College/Universitetslag?

Nej det är massa lag från Sydamerika som kommer, sedan är det några europeiska lag som kommer också.

=================================
=================================

Dallas Cup XXXI heter turneringen och går av stapeln 28 Mars-4 April. Läs mer om turneringen: dallascup.com

Jag tackar Oscar för att han tog sig tid och önskar lycka till i Dallas och med allt annat i laget.

Inga problem! Fansen är värda allt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*