Fans i Fokus: Emil "Emilbj" Björnström

Nu går vi vidare med en av våra nordligaste forumskribenter, Emil från Kiruna.

Namn/ålder?

Emil Björnström,18 år

Bor/familj?

Bor uppe i Kiruna med familj bestående av mor,far och två systrar.

Sysselsättning?

Går Miljö och Samhällsplanering på gymnasiet 2:a året. Spelar även fotboll med Kiruna FF i division 3.

När och varför blev det Spurs för din del?

En bit in på säsongen 05/06 började jag följa Tottenham då de utmanade top 4 och spelade mycket rolig och bra fotboll. Säsongen fick ju tillslut ett tråkigt slut, men efter det var jag fast. I dagsläget är intresset för Spurs riktigt stort och jag missar i princip aldrig en match.

Favoritspelare??

I dagens Spurs gillar jag främst Modric, vilken lirare! Enormt smart och kan göra det oväntade. Undrar bara hur länge vi får behålla honom? Woodgate är en till favorit som är en riktig krigare och en stor tillgång när spelar. Hoppas han blir kvitt sina knäproblem bara. Tycker det är kul att det går bra för Pavlyuchenko just nu också. Verkar vara en helskön kille!

En spelare som jag alltid gillat men som inte spelar i Spurs är Deco. I Barca var han oftast riktigt bra och besitter ett lugn och grymt spelsinne på planen. Enda minuset är ju att han gick till Chelsea…

Favoritmatch du minns?

4-4 matchen förra säsongen mot Ars*nal är en favorit. Så otroligt skönt när Lennon tryckte in bollen i 94:e!

Andra intressen förutom Spurs?

I princip all sport men främst fotboll. Spelar som sagt i Kiruna FF och vi kör väl en 4-5 pass i veckan med laget+egen träning, så mycket av fritiden går åt att träna. Friluftsliv är nästan ett självklart intresse om man bor i Kiruna så det blir en del av det också.

Har du sett Tottenham live någongång?

Var över till London i höstat med 3 gunnerspolare och såg derbyt på Emirates… En hemsk upplevelse… Planerar en eventuell ny tripp nu till våren, då givetvis hemmamatch. Har länge drömt om att få uppleva White Hart Lane.

Umgås du med någon på forumet?

Nej, verkar finnas glest med Spursfans här uppe… Däremot riktigt många som följer Ars*nal, en stor gåta… Bara i laget har vi väl en 4-5 stycken.

Var brukar du se matcherna?

Mestadels hemma men ibland hos någon kompis. Finns heller inte så många sportbarer att hurra över här.

Hur reagerar du på en vinst resp. förlust?

Efter vinst är dagarna fram tills nästa match bara glädje. Vid förlust är det tvärtom.

Favoritmat och dryck?

Svårt val, finns mycket gott i matväg. Men tacos sitter aldrig fel. En cola/fanta eller vatten till.

Beskriv en PERFEKT dag i ditt liv!

Innehåller en rejäl sovmorgon, god frukost och lunch. Match på dagen som såklart vinns. Slutligen en god middag med gott sällskap tillsammans med en Spursvinst.

Låtsas att du får leka Harry och städa upp i truppen, vilka försvinner och vilka realistiska värvningar skulle du göra?

Ser inte direkt några som måste bort till varje pris. Men om det ska in några nya spelare måste det rensas lite. Jenas och Keane skulle nog få lämna i dagsläget. Jenas har alltid gjort det bra de matcher han spelar och jobbar hårt för laget men hans senaste insatser har inte varit bra och han har fått sina chanser nu. Keane har jag alltid gillat, men efter Liverpooljouren har han endast blixtrat till ett fåtal matcher. Samarbetet med Berbatov var för det mesta underbart att skåda. Men jag ser ingen framtid för honom i klubben mer… Hoppas jag har fel.

Hade gärna sett att Carrick återvände från United. Huddlestone har gjort det mycket bra i år, men jag tycker ändå att Carrick är en bättre fotbollsspelare och hade varit perfekt i dagsläget.

Slutligen….. Hur ska en höjdrädd stackare som jag göra för att bli av med all förbannad snö som ligger på mitt Garage-tak???

Bara att gå upp och skotta!

Är det så? Typsikt…Ändå tack Emil för dina svar och lycka till med karriären och planerna på ett WHL-besök.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.