Fans i Fokus: Magnus "Hoddle10" Blom

Vi går vidare med sportjournalisten och Travoraklet Magnus Blom.

Namn/Ålder

1) Magnus Blom. Fyllde 45 år den 9 december.

Bor/Familj

Föräldrarna härstammar från Skellefteå, men jag är född i Nyköping. Bodde i Oxelösund som liten, men flyttade till Strömsnäsbruk i mörkaste Småland när jag var sex år. Bor i Ljungby sedan 20 år tillbaka. Gift med Marie och två barn, Patric, 17, och Petra, 15.

Arbetar med/Skola

Sportjournalist på Smålänningen sedan 1989.

När började du hålla på Spurs, och varför?

Det måste varit i början av 1970-talet. Farsan satt och fyllde i stryktipset vid frukostbordet då jag sneglade på kupongen och fick se ett lag med många bokstäver – Tottenham. Frågade farsan – som har Bolton som sitt "favvogäng" hurdana de var att tippa. Ojämna, blev svaret. Och det har han verkligen haft rätt i. Men valet har känts helt rätt från första början.

Har ditt intresse avtagit eller ökat med åren?

Definitivt ökat, speciellt under de sista fem åren. Nu går det ju att se dem mer regelbundet på canal+ och även läsa om dem på många olika sajter, där dock spurs.se är den som jag besöker flitigast. Det händer att jag skriver krönikör emellanåt och då försöker jag alltid få med något om Tottenham i slutet.

Har du sett Spurs live någongång och har du då rest med THSS?

Nej. Och det är något jag skäms enormt mycket över! Men när jag ska åka över och titta blir det givetvis med THSS. Det verkar både billigt och bra och passar en smålänning som handsken.

Om du fick agera sportchef och värva samt göra dig av med tre spelare nu i januari, vilka skulle det bli och varför?

Jag tar fyra – enligt den klassiska modellen en i varje lagdel (observera att detta är en dröm!). Pat Jennings, för då skulle vi ha ligans bäste keeper. Steve Perryman, för då skulle vi ha en spelare med ett enormt Spurs-hjärta. Glen Hoddle, för då skulle vi ha den störste liraren och eleganten på mittfältet. Gary Lineker, för då skulle vi ha den bäste målgöraren. Därefter skulle kontot vara tömd och därmed skulle Gary Doherty få lira kvar i Norwich…
De tre som skulle få lämna skutan är följande:
1) Hutton, som var hygglig i några matcher i början av Spurs-karriären men som jag tycker stagnerat och i mina ögon är begränsad. Det måste finnas betydligt bättre alternativ.
2) Bentley var haussad till skyarna innan ankomsten. Men han har skapat mer rubriker utanför än på planen? Okej, ett snyggt volleymål mot Arsenal har han åstadkommit, men det är på tok för lite. Dessutom verkar han lägga ned mer tid på att håret ska vara snyggt. Nä, han ska väck!
3) Pavlyuchenko eftersom han uttryckt att han inte vill vara kvar i klubben på grund av för lite speltid. Under sådana omständigheter finns det bara ett alternativ – lämna laget fortast möjligt. Och för Pavans del blir det i nästa månad.

Följer du andra lag i världen?

Ett gäng som jag håller ett öga på är NHL-klubben Philadelphia Flyers, som var ökända för sin hårda och emellanåt bruta spelstil när jag var liten. Dessutom har de ett förbaskat snyggt klubbmärke. Men framgångarna i Stanley Cup-slutspelet på senare år är tyvärr lätträknade.

Ranka fem favorit-travare genomtiderna

Ojdå! Men jag gör ett försök.
1) Varenne, inte bara för att han var blixtsnabb och segerrik. Han hade en kurvteknik som var helt enastående.
2) Victory Tilly, Stig-H:s bäste genom tiderna. Det säger en hel del vilken kapacitet han hade.
3) Queen L., urläcker fuxa för Stig H Johansson som levde på sin enorma styrka.
4) Ina Scot, en sagohäst med den lille tränaren och underhållaren Kjell P Dahlström.
5) Gitano, en 2-åring som Stefan Persson kvalar på Halmstad 14 december. Jag har köpt en andel i Rix-hästen i Halmstad och är därmed hästägare för första gången i livet. Visserligen bara en tusendel, men ändå.

Träffar eller har du träffat många Spursare från forumet?

Jag har lärt känna Anders Fredriksson, som kommenterar på canal+. Han håller ju också på Spurs och är dessutom travfreak av stora mått. En mycket trevlig kille, trots att han är från Örebro…

Vad tycker du om THSS? Bra och dåligt?

Bra. Men det går säkert att förbättra en del små detaljer. Bland annat borde utbudet i webshopen vara betydligt större. Varför inte en spikmatta med Spurs-emblemet (ett skämt!)?

Favoritmat/ dryck?

Jag har en kompis som heter Igge och som driver ett hotel i Ryssby. Var där i lördags och käkade julbord tillsammans med travkompisar från Halmstad i lördags. Behöver jag säga att det var gott? Men frånsett julmaten sitter ju potatisgratäng med en välstekt oxfile och en iskall Carlsberg Sort Guld aldrig fel.

Hur går det för oss den här säsongen?..

Är det inte Tottenham vi pratar om? Jag har lärt mig acceptera förluster hyggligt, men torskarna på WHL mot Stoke respektive Wolves svider enormt. Sex poäng där och vi hade haft slagläge. Kan vi sluta bland de sex främsta har vi gjort det förbaskat bra.

Avslutningsvis vill jag passa på och önska alla Spurs-fans runt om i landet En god jul och Ett gott nytt år.

Jag önskar Magnus tack detsamma!, Ses vi inte på White Hart Lane så ses vi på Solvalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*