Fans i Fokus: Adam Hellqvist

Dags att ta reda på lite mer om "Adam_Lennon"

Namn/Ålder

Adam Hellqvist 34.

Bor/Familj

Lever la Dolce Vita livet som ungkarl i en lägenhet på Hammarö som ligger fyra kilometer utanför Karlstad. Känt för sitt pappersbruk och…vi har en bra minigolfbana har jag hört.

Arbetar med/Skola

Är snart klart med min utbildning som svetsare, så nu väntar väl norge skulle jag tro. Har sysslat med allt möjligt tidigare i mit liv, men nu verkar det bli verkstadsmiljön.

När började du hålla på Spurs, och varför?

När vågar jag inte svara på, Men att det var framför tipsextra på åttiotalet med en farsgubbe som var liljevit, så mycket minns jag. Varför var först och främst för herrarna Waddle och Hoddle, snygga dräkter och en farsgubbe med bra smak som sagt.

Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

Jag älskade matchen mot United för några år sedan där de röda djävlarna visade stor klass genom att vända 0-3 till seger med 5-3, det var ett stort ögonblick för mig…Nej så jävla klart inte. Ligacupssegern 2008 var riktigt trevligt, och 4-4 matchen mot Arse gjorde inte ont. Sen gillade jag att vi spöade Pool nu i början av säsongen. Vill även minnas att vi slog Aston Villa med 5-1 på bortaplan 1934, var på plats och njöt…. Den matchen minns jag också!! James McCormick gjorde två mål för oss va? Och jag tror Pongo Waring åkte ut för Villa

Favoritspelare nu och genom tiderna?

Nu är det Lennon (doh), Palacious och Modric. Genom tiderna så är det självklart Ginola! Gazza, Hoddle, Waddle, Lineker och Teddy har alltid en plats i hjärtat. Klinsmann är ett kapitel för sig själv. Jag tålde inte mannen, den jag hatade mest i fotbollsvärlden, så skriver han på för oss. Han gjorde ju succe så det var bara att bita ihop.

Spelare och lag du ogillar?

Arse*al såklart och Man Utd har jag riktigt svårt för. Drogba tål jag inte, spelar fult, är en filmare och crybaby.

Träffar du eller umgås med någon på spurs.se?

Nej det har inte blivit av, trots att det finns några spurs-värmlänningar här har jag förstått, kanske borde ordna en tillställning på pitchers när det vankas stormatcher.

Någon speciell du är nyfiken på? Favoritskribent?

Kan jag inte påstå.

Följer du fotbollen i Sverige? Vilket lag?

Jag är en tung narkoman när det kommer till sportnörderi så visst följer jag fotbollen i Sverige också, dock så objektivt det bara kan bli. Carlstad United spelar i ettan och högre än så lär det inte bli när man bor i en kommun som är "all in" på hockeyn. (Färjestad för den oinvigde)

Har du rest med THSS till London någon gång?

Nej det har aldrig hänt TYVÄRR. Men förhoppningsvis kommer det ordna upp sig med jobb och ekonomi nu så då kommer ni få dras med Adam så ofta det bara går.

Vad dricker du helst??

Proteindrinkar och grogg. Inte gärna tillsammans vilket har provats i ett vetenskapligt syfte, ej att rekommendera. På krogen är det Heineken som gäller, tråkig som jag är har jag aldrig fördjupat mina ölkunskaper, med nöd och näppe har jag lyckats passera "en stor stark" i alla fall.

Hur laddar du inför en Spurs-match?

Med några öl, avstängd telefon och taggad som fan.

Vad skulle du bjuda på och du tvingades bjuda mig på middag?

Vaniljglass med rohypnol. Nejdå, du skulle få en finsk fisklåda med gädda som jag drar upp ur Klarälven. Pressad potatis, lite smält smör och findus ärtor.

Var god välj:

Wenger eller Sir Alex?
Vägrar.

Barcelona eller Real Madrid?
Barcelona.

Fotbollsallsvenskan eller Elitserien i Hockey?
Elitserien, om man får snabbspola till slutspelet.

Storstad eller Landsbygd??
Storstad

Saab eller Volvo?
Volvo.

Tack för din tid Adam och jag ser fram emot fisklådan och förhoppningsvis snart en Pint i London.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*