Tottenham – Burnley 5-0

Av med hatten, här kommer Robbie Keane. Alla som tvivlat kan sluta tvivla alla som gnällt på Harry som satte kaptensbindeln på Robbie kan hålla tyst. Kungen har kommit hem och visat att han hör hemma här.

Efter 2 förluster i ligan så stod ett humanare motstånd på andra sidan, inför matchen så trodde jag inte på så många mål som det skulle bli, hoppades javisst vem gör inte det.
Harry gjorde 7 förändringar sen 5-1 vinsten mot Preston, det visar att truppen är bred även skadebekymmerna.
Avspark på White Hart Lane, Keane och superhete Defoe gör avspark. Alltså tre målskytten Crouch på bänken.

Spelet är väl typiskt Tottenham spel de första 15 minuterna, mycket boll men inte jättemånga avslut. I 17 minuten bryter däremot Defoe igenom och blir fälld i straffområdet, kanske aningens billig. Men det är åt rätt håll så jag skiter i vilket. Vår ifrågasatta kapten Robbie Keane (som jag personligen håller som bäste spelare i Tottenham) tar straffen och iskallt rullar in den när Jensen går åt fel håll, drömstart för Tottenham för nu måste Burnley släppa sin köttmur framför eget mål. I 25 minuten kvitterar Burnley men blir felaktigt bortdömt för offside, Tur för oss.

Vår hetaste målskytt Defoe verkar fått cementfot i sitt friläge i 29 minuten. då han missar målet med 1 meter. Kan formen vara på väg bort?

Kranjcar avlossar ett skott som täcks av Burnley försvaret men inte bättre än att den blir uppeggad för Jenas som drar till och bollen snuddar en Burnleyförsvarare och 2-0 till Tottenham, två kritiserade spelare har alltså nätat. Jenas är inte min favorit men målet var skönt.

Resten av halvleken är i Tottenhams favör och det kunde vara mera mål.

Andra halvlek börjar och det är nu det intressanta börjar, skall vårt kära Spurs falla hem eller pumpa på!?

I den 49 minuten får Cudicini göra en bra räddning på Blakes skott. I 53:e minuten är det dags igen för Defoe att göra ett snyggt mål, helt ren med målvakten. Nej han brände det med…..Vart är kylan???

Det verkar som Defoe gjorde sig illa i friläget och in med Crouch, Väldigt bra tycker jag då Defoe inte kommit upp i normal standard.
I 70 minuten har Burnley en frispark som inte såg så farlig ut, men vår kära målis är sponsrad av Barnängens tvål och tappar och fumlar med bollen, denna gången blev vi räddade av stolpen. Phuuu var är målvakterna som är stabila, var?????

I 73:e match minuten var det dags för cirkus Keane att varva upp, från en exemplarisk pass från Lennon in mot straffpunkten dunkade bokstavligen Robbie in bollen i nätmaskorna. 3-0 och härlig glädje på White Hart Lane.

Varför lägga sig på latsidan? Redan i 76:e så ville Keane mer och rullade in bollen i bortre hörnet, otagbart för Jensen. 4-0 och matchen är helt stängd.

Harry ville vara en tidig Jultomte iår och låta Bale få vinna lite mera, så han släpper in honom i 82:a minuten.

I 86:e avslutas cirkusen med en lång utspark från Cudicini som skarvas av Crouch och når Keane som snyggt hittar luckan bakom berget Jensen. 5-0 och matchen är slut…..Härligt Spuuuuuuurs.