Fans i Fokus: Johan Sjöström

Nu är det dags att komma litegrann in på livet på "josjos54"

Namn/Ålder

Johan Sjöström, 29 år

Bor/Familj

Bor i Årsta tillsammans med fästmön Sandra 32 och Signe 11 månader.

Arbetar med/Skola

Jobbar som AM på TeliaSonera International Carrier i Farsta. För den som inte har koll på det så är TSIC världens 5 största leverantör av IP. Något som många inte känner till om lilla Telia, kolla gärna in www.teliasoneraic.com

När började du hålla på Spurs, och varför?

Det började 1988 när farsan kom hem från en resa till London med jobbet. Såklart hade de hunnit med att gå på fotboll och då varit till The Lane. Där hade han köpt en basker och en halsduk som jag fick. Eftersom jag var 7 år då så tänkte jag väl inte så mycket på det men med åren har baskern och kepsen hängt med överallt som tex på väggen i 11kvm stundentlya i Sundsvall. I och med att media uppmärksammat PL så mycket mer har det blivit enklare och roligare att följa laget och de senaste 6 åren har jag nog sett alla matcher som visats på TV .

Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

Spurs – Chelsea, Carling Cup Final, där Woody avgör på "nick". Matchen var bra men att få se den med ca 100 spursare på Retro i Stockholm var en ren fröjd. Sedan har jag varit över 2 gånger. Den första matchen på plats var Spurs – Watford. Det blev lite specielt eftersom Paul Robinson sköt in en boll från 90 meter. Den andra svängen var Spurs – Pompey och det minns jag mest för att det var oooootroligt kallt. Som tur var hade jag shoppat lite innan matchen så jag kunde värma min gravida sambo som jag bjudit med på matchen i "födelsedagspresent" (hon tog mig till Barcelona som hon håller på när jag fyllde). Matchen vann vi med 2-0 så jag är obesegrad på The Lane.

Favoritspelare nu och genom tiderna?

I Spurs är det Klinsmann genom tiderna och nu är det Aaron Lennon och Ledley King. Förutom Spurs så måste jag nog säga att Tomas Ravelli är min favorit.

Spelare och lag du ogillar?

Arsenl och alla dess spelare…..nej men ska jag vara ärligt så älskar jag fotboll och har svårt att ogilla. Självklart kan jag surna till när magiska spelare som Ronaldo och Rooney filmar och gestikulerar istället för att spela ärligt och snyggt.

Träffar du eller umgås med någon på spurs.se?

Jag började gå på Stringfellows för att se en del matcher när jag flyttade till Stockholm från Sundsvall och träffade en del THSSare där. Sedan blev det ett antal andra ställen innan det numera är Retro som gäller. Dit försöker jag ta mig när tillfälle ges, men med en 11 månaders så är det inte alltid det funkar fast man har lust. Har en del THSSare på Facebook och försöker få till en golfrunda med SpursHero men det verkar kört för i år.

Någon speciell du är nyfiken på? Favoritskribent?

Jag är nyfiken på om Erik Niva eller Simon Bank finns med på forumet.

Följer du fotbollen i Sverige? Vilket lag?

Jag följer all fotboll kan man nog säga och jag njuter av att titta på fotboll, framförallt PL. I Sverige är det absolut mest fokus på Gefle IF. Dels för att jag ursprungligen kommer från lilla Skutskär (17km söder om Gävle), dels för att jag spelade fotboll i Brynäs IF under juniortiden.tillsammans med Gefle IFs vänsterback Andreas Dahlen och mittbacken Anders Wickström (numera i Elfsborg), samt för att farsan släpat med en på Strömvallen sedan barnsben. Sen är det ju häftigt att ett lag med så små medel kan vara så starka som dom ändå är.

Har du rest med THSS till London någon gång?

Nej det har tyvärr inte blivit så.

Andra intressen förutom Spurs?

Jag är sjukligt idrottsintreserad och är glad att ha en fästmö som har förståelse för detta. Det är allt från att jag kan njuta av att se ett 3 åringslopp (hästar) på Rommetravet till att se cykling eller varför inte lite barr. Men framförallt så är det fotboll som gäller och då kan jag se allt. Själv lirar jag numera i Stockholms norra korp, div 1 och är målvakt. Jag är sugen på att börja lira i ett "riktigt" lag igen och är det någon som har några kontakter i ett lag i Stockholm som behöver en keeper så PMa gärna. Lirar även golf samt försöker träna en del själv, även om formen man hade efter 10 månader på K4 i Arvidsjaur aldrig kommer åter.

Hur tar du en vinst respektive förlust för Spurs?

En förlust sliter nått fruktansvärt, likaså kan ett x göra. Och då menar jag fruktansvärt. Jag kan vara sur rätt länge. Frågade sambon nu och hon sa: "du blir ju rätt sur alltså och du kan ju inte släppa det heller" En vinst däremot är ju alltid lika skön, eller ja ju fulare ju skönare. Det man kan säga om mig är att jag är en bisarrt dålig förlorare och en ännu sämre vinnare.

Favoritmat och dryck??

Det här är ju skälet till att formen inte kommer att komma tillbaka….Pölsa är en favorit som äts på tok för sällan, dryck är Cola.

Summera transferfönstret…nöjd med alla värvningar,? någon du skulle vilja se såld??

Äntligen har vi börjat värva efter behov istället för "på känn". Det känns som att det verkligen är Harry som styr och är en så pass bra intern förhandlare att han får det han vill ha. Truppen ser ju starkare ut än på väldigt länge och det faktum att vi har alternativ på alla platser känns suveränt. Jag är en av dom på forumet som hyllat värvningen av Crouch och står såklart fast vid detta. Hans inhopp mot Birmingham var ju sjukligt bra. Bassong har ju redan nu visat sig vara värd den rejäla slanten, ja det var han väl efter game winning goal mot Pool. Städningen som Harry gjort är jag också väldigt glad över. Nu har vi inte så mycket barlast i truppen längre. Någon mer som jag skulle vilja se såld, nej inte för tillfället. Det är väl i januari det är dags igen och då får vi se om vi har något behov eller om det blir lite "okynneshandling" igen då.

Slutligen…På förfrågan….Kan du berätta hur du hamnade på bild tillsammans med Peter "Foppa" Forsberg?

Klart jag kan 🙂 Detta skedde för 2 år sedan efter en otroligt rolig dag på solvalla, Elitloppet. Vi hamnade tillsammans med ett gäng från trollhättan/Karlstad som vi umgicks med. En i det gänget visade sig sjukt förnuftig då han håller på Spurs o Brynäs. Efter valla så gick jag o en i det gänget på ett pizzahak på Kungsgatan i Stockholm. Döm om min förvåning när mr Peter Forsberg står bakom mig o säger "snygg tröja". Jag hade spurspike dagen till ära. Jag blir typ stum men ber om en bild, dock säger Foppa nej till detta. Sååååå vi slaskar i oss en pizza Oscar med sjukligt mycket bea och precis när vi är klar så lämnar Foppa pizzerian och så gör även vi. Utanför går jag, ganska glad i hågen, fram o frågar igen om vi inte kan ta en bild och denna gång får jag ett ja! Efter det pratar vi lite o han berättar att han försöker vara på plats så ofta som möjligt, alltså inte på pizzerian utan på WHL och även på Solvalla. Efter det så skickade jag ett MMS till "ganska" många kan man säga.

Sen har jag en krambild med Jol från WHL också, men det är en annan historia…..

Tack Johan för att du svarade på frågorna!! Vi verkar ha mycket gemensamt, bruksorter, trav och Pölsa…Vi kanske ses i Ejendals Arena, när Leksand och Brynäs byter plats….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*