Fans i Fokus: Axel Roos

Vårens sista stopp på vår Sverige-resa blir Göteborg, där Axel Roos bor.

Namn/Ålder

Axel Roos heter jag och är 27 år gammal.

Bor/Familj

Bor i Göteborg med min sambo Jennie.

Arbetar med/Skola

Arbetar som technical writer på ett IT-företag här i Göteborg. Om någon mot förmodan undrar vad det innebär så kan vi ta det över en öl någon gång.

När började du hålla på Spurs, och varför?

När jag var liten reste jag med mina föräldrar till London, det måste ha varit våren 1988, och vi gick alla på en fotbollsmatch. Det var Tottenham mot Nottingham Forest och Tottenham hade snyggare halsdukar.

Har du sett många matcher på White Hart Lane?

Jag har sett Tottenham live sju gånger. På White Hart Lane då 1988, THSS-resan våren 2008 samt mot Sunderland och Blackburn hösten 2008. Dessutom jag har sett Spurs på Stamford Bridge 2000 (tror jag att det var), på Ullevi i Göteborg när de var på försäsongsturné här under Santini, samt på Wembley mot United nu under våren.

Någon favoritmatch du kommer ihåg?

Wembley var väldigt speciellt, men får nästan ändå säga matchen mot Blackburn i höstas. Ingen bra match, men det är enda gången jag lyckats se oss vinna live.

Någon Favoritspelare genom tiderna?

Jag har nog alltid varit en sådan som lever i nuet. Har aldrig varit den som grävt ner mig i historik utan har lättare att fokusera på senare säsonger och de spelare jag själv upplevt. Ginola var fantastisk att se och på senare tid har spelare som Carrick och Berbatov varit såna där som man njuter av att se spela fotboll. Tyvärr har de varit i Tottenham allt för kort tid för att kunna kvalificera sig, så jag får nästan, med risk för att alla i det äldre gardet lynchar mig, säga Ledley King.

Vad har du för roll i THSS/spurs.se?

Jag är, tillsammans med ordförande Jan Juhlin, ansvarig för hemsidan. Det innebär att jag själv skriver artiklar, men också att jag så gott det går försöker styra upp arbetet i stort kring artiklar, matchrapporter och uppdateringar av sidan.

Vad är spurs.se bra på och vad kan förbättras?

Oj, det är en stor fråga. Det är många som skriver för sidan som gör ett fantastiskt bra jobb, och än viktigare, jag tror att de har roligt när de gör det. För det mesta fungerar matchrapporterna bra, och jag tycker att vi är väldigt duktiga på att följa reserv- och ungdomslagen. Därmed inte sagt att saker inte kan förbättras, och vi har många idéer inför den kommande säsongen, både vad gäller design och vad gäller innehåll, som jag hoppas att våra medlemmar och läsare kommer att uppskatta. Jag själv ser gärna att vi lyckas få ut mer personliga texter och krönikor om högt och lågt, stort och smått. Jag tror att det är viktigt att hemsidan lever, att vi uppdaterar den och att alla som vill får vara delaktiga i att göra den till en riktigt bra sida för oss svenska Tottenhamfans.

Vad ska Spurs värva i sommar??

Också det en svår fråga. Särskilt för mig som brukar lyckas bli förtjust i alla våra spelare, även de riktigt usla, så jag inte hoppas att någon lämnar oss. Så blir det naturligtvis aldrig, och tur är väl det, så jag skulle säga att mycket beror på vilka som lämnar oss. Jag hopas att Pavlyuchenko blir kvar och att han kan utvecklas av att vila upp sig och få en riktig försäsong med laget, alltså skulle det väl behövas en fjärdestriker om Bent försvinner, backup till Lennon på högerkanten om Bentley försvinner och så vidare. Är mycket nöjd med att vi fick in Palacios i Januari, men om Jenas försvinner som rykten gör gällande behöver vi en riktigt bra innermittfältare med, då jag gillar Modrics fria roll till vänster. Samma sak gäller för vänsterbackspositionen om Assou-Ekotto försvinner. Och så vidare. Jag tycker att vi har spelat upp oss såpass mycket sedan Redknapp tog över att jag inte hoppas att vi säljer och köper massor av spelare bara för sakens skull.

Umgås du med någon från forumet?

Ja, men har så dålig koll på vad folk har för användarnamn på forumet 🙂 Umgås mest med göteborgarna, Jan Juhlin, Anders Åberg, Martin Karlehammar, Niclas Scott och så vidare… sen händer det väl att jag och Peter Borg plågar varandra telefonledes då och då.

Idrottar/har du själv idrottet?

Spelade fotboll på den gamla goda tiden då det viktigaste sas vara att alla hade roligt och att alla skulle få vara med. Det vill säga i låg- och mellanstadiet. Min korta karriär i korpenlaget Tottingham här i Göteborg kan vi nästan lämna därhän 🙂

Har någon någongång förväxlat dig med sångaren Axl Rose?

Varje gång jag sjunger.

Slutligen: Sammanfatta säsongen…Besviken? Nöjd?

Det har varit väldigt mycket upp och ner. Jag trodde länge att vi skulle åka ur. Nu gör vi inte det utan hade istället, otroligt nog, chans på spel i Europa även nästa säsong. Så för det är jag nöjd. Men, det är samtidigt svårt att säga att man är nöjd med säsongen då man känner att det kunde ha gått än så mycket bättre. Tycker dock att det finns positiva saker att ta med sig till nästa säsong, om vi får behålla våra bästa spelare. Vi har oftast spelat riktigt bra mot topp 4-lagen, och har spikat igen bra på White Hart Lane. Det är saker att vara nöjd med och bygga vidare på inför framtiden.

Tack Axel för att du tog dig tid att svara på frågorna och tack för att du orkar lägga ner så mycket tid med ditt arbete för hemsidan.

"Fans i Fokus" tar nu sommarlov men återkommer i augusti. Är DU intresserad att medverka eller är det någon du är nyfiken på, kontakta då mig så kommer det frågor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*