Fans i Fokus: Leif Håkansson

Nästa man till rakning blir Leif Håkansson, mer känd som "Gilzean" på forumet.

Namn/Ålder

Leif Håkansson, blir 55 i juni.

Bor/Familj

Bor i Ace Love, eller Eslöv, som det också heter. Har fru och en dotter på snart sju år. Jag började alltså med sladdbarnet direkt.

Arbetar med/Skola

Jobbar med handikappade i LSS-verksamhet på gruppboende

När började du hålla på Spurs, och varför?

Första FA-cupmatchen jag såg på TV när jag var knappt åtta var mellan Spurs och Burnley, och jag blev medgångsfan direkt genom 3-1-segern. Gillade faktiskt lag med vita tröjor på den tiden, t o m IFK Norrköping!

Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

Det var en solig, fin septemberlördag 1982 och Spurs slog Nottingham Forest med 4-1. Gary Mabbutt och Garth Crooks gorde målen. Första livesegern för mig.

Favoritlirare genom tiderna?

Faktiskt ingen speciell, men under de första Tipsextra-åren var där ju en stenhård skotte, en forward som var både målskytt och framspelare, och trots att han var kort i rocken var han jättebra på skallen. Namnet? Gilzean. Alan Gilzean.

Följer du andra lag i världen?

Nja, förutom om Spurs är inblandade är jag är inte så fotbollsintresserad längre – om det inte drar ihop sig till de stora matcherna, typ semifinal och final i Champions League och de stora landslagsmästerskapen. Faktiskt är de enda internationella klubblag jag följer med stort intresse de som har Zlatan i laguppställningen. Vilken kille!

Träffar du eller umgås med någon på spurs.se?

Det kan jag inte påstå.

Har du själv idrottat?

Det kan jag heller inte påstå, för korpfotboll räknas väl inte som idrott, va?

Har du sett Sverige live nångång?

I morse när jag vaknade såg jag minsann en liten del av Sverige live från sovrumsfönstret. Jaså, du menar så. Jo, nån gång på 90-talet såg jag en vänskapsmatch på
Malmö Stadion mot Lettland.

Drömresa?

Var och luffade runt mycket i Sydostasien förr, men med familj är ju sånt inte lika smidigt. Men visst, Indien eller Nepal hade varit häftigt. Och Dalarna ska vara fint när det är riktigt mörkt sägs det…

Varsågod och välj:

Stockholm – Göteborg?

Lätt val – Malmö.

Helsingborgs IF – Malmö FF

Då finns det blått ett lag för en före detta årskortsinnehavare på ståplats på Malmö Stadion…..

Carlsberg-Kilkenny

Halvdansk som vissa lappar skulle säga att jag är så väljer jag den danska modersmjölken.

Halvdansk??? Nja..Nordtysk skulle jag väl säga… 😉

Keane-Defoe?

När Defoe är frisk igen behöver det väl inte bli något val – då spelar båda.

Slutligen: Varför kan Leksand aldrig vara bäst när det gäller någongång`?

Leksand? Är det sånt ungarna har i sandlådan? Ska i så fall återkomma när jag konsulterat dottern. Gäller det hockey kan jag förhoppningsvis se leksingarna i Malmö Arena till hösten på arbetstid eftersom en av mina vårdtagare har årskort och jag har chansen att följa med som ledsagare. Och visst är Leksand bäst när det gäller någonting – för Redhawks!

Tack Leif för dina svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*