Fans i Fokus: Robert Fohlin

Nästa stopp blir Campus i Växjö där "Fohlin" håller hus.

Namn/Ålder

Robert Fohlin, fyller 21 år i juni.

Bor/Familj

Bor på Campus i Växjö. Familjen består av mor, far och två syskon.

Arbetar med/Skola

Pluggar en tre-årig utbildning på Växjö Universitet inom ämnet Medieteknik. Läser mycket om webben och webbutveckling och extraknäcker på ämnets forskningsavdelning där jag skapar program till mobiler och webben.

När började du hålla på Spurs, och varför?

Pappa är Tottenhamsupporter och det har givetvis bidragit till att laget funnit en speciell plats i ens hjärta. Har alltid varit fotbollsintresserad och så länge jag minns har jag väl suttit och kollat på Tottenhams matcher med pappa. Första stora steget var i april 1998 när jag för första gången fick skåda White Hart Lanes skönhet på plats då Spurs mötte Coventry, 1-1 slutade matchen. Sedan kom det ganska naturligt då jag tyckte det alltid hände grejer när Spurs spelade, de var inte så förutsägbara som vissa av ”topplagen”, det kunde fan hända precis vad som helst när Spurs lirade och den underhållningen och charmen gjorde att Spurs blev mitt lag.

Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

Förra årets matcher mot Arsenal och Chelsea i ligacupen är ju givna att nämna men en annan match jag alltid kommer att komma ihåg är matchen emot Watford säsongen 2006/2007 då Paul Robinson gjorde mål. Jag och pappa var över i London och såg den matchen och stämningen på White Hart Lane efter att Robbo gjort målet var häftig.

Har du någon favoritspelare?

I Spurs just nu är Jamie O’Hara en favorit. Killen spelare med passion och hjärta och sådant ska uppskattas. Lille Luka växer bara mer och mer efter varje match och jag hoppas verkligen att vi får behålla honom till nästa säsong. Även Tomislav Piplica i Energi Cottbus är en favorit av helt andra anledningar, om ni inte förstår varför så kika in de briljanta youtube-klippen där han nästan kastar in bollen i eget mål, sådant måste uppskattas.

Vilka lag och spelare ogillar du?'

Den första spelaren jag kommer att tänka på är William Gallas. Inte främst för att han spelar i Arsenal, inte främst för att han verkar vara allmänt otrevlig och hopplös. Nej anledningen är helt enkelt att han spelar mittback och har tröja nummer 10!!! Sådant är inte OK någonstans och bör givetvis förbjudas. Kan väl inte påstå att Christiano Ronaldo och hans teaterkonster få mej att gå igång på ett positivt sätt heller.
Gällande lag så är jag ju givetvis inte något större fan av Arsenal.

Vad tror du om den här säsongen? Hänger vi kvar?

Ja jag tror faktiskt vi reder ut det. Det känns som att vi har kvalitén i truppen för att klara upp det, nuff said.

Följer du andra lag i världen?

Inte direkt, det är Tottenham som gäller och det gäller fullt ut. Visst inom ishockeyn så hoppas man ju att det ska gå bra för Tingsryds AIF som man sett under hela sin uppväxt. Men annars är det bara Tottenham som gäller och fan vet om man skulle orkar med att engagera sig på samma sätt i något annat lag och ändå orka med livet.

Idrottar du själv?

Jag spelar fotboll i division 6-laget Urshults IF, där jag främst figurerar i anfallet. Försöker även hinna med att springa runt om Växjö när vädret och knät tillåter.

Träffar du eller umgås du med någon från forumet?

Karl-Johan är en annan yiddo som bor här på Campus i Växjö. Vi träffades igenom THSS-forum nu i höstas och sedan dess har vi försökt ta oss igenom denna säsongen ihop.

Har du sett Spurs live någongång? Har du isåfall rest med THSS??

Fyra gånger har det blivit. Första gången 1998 som jag nämnt tidigare sen 06/07 mot Watford, 07/08 mot Bolton och förra THSS-resan emot Everton var jag också med på. Mycket trevlig resa där det enda som fattades var en vinst för Spurs. Kanonbra sällskap och jag räknar med att göra många fler resor tillsammans med THSS.

Vad har du för andra intressen när du inte hänger på spurs.se??

Gitarren är ett stort intresse. Sitter gärna hemma och klinkar på lite gamla sköna rocklåtar. Försöker också njuta så mycket av campuslivet som möjligt. Annars är det mycket plugg/jobb-relaterade intressen som webbdesign och annat som tar upp den fritid man har. Försöker även att se och spela så mycket fotboll som möjligt.

Har du rest till något speciellt ställe i världen som du vill rekommendera?

Var på ön Corfu i Grekland förra hösten och tyckte det var ett utmärkt ställe. Schyst mat, perfekt väder, byn Kavos som låg i södra delarna bestod i stort sett helt av engelsmän och massa pubar och uteställen där festen pågick hela dagen.

Slutligen vilken valfri person i historien skulle du vilja bjuda på middag och vad skulle du bjuda på??

Angelina Jolie. Vad jag skulle bjuda på? Mig själv.

Vi tackar Robert för att han tog sig tid att svara på frågorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*