Fans i Fokus: Jan Juhlin

Nästa intervjuoffer i serien är THSS ordförande Jan Juhlin mer känd som "SwedishSpur" på forumet.

Namn/Ålder:

Jan Björn Juhlin, 37

Bor/Familj

Västra Frölunda med min fru Mia, Philip 12, Sophie 10 och en sladdis som är beräknad till 31:e januari.

För er som inte vet så fick Jan och hans fru en underbar liten son för ett par dagar sedan, all lycka med gossen.

Arbetar med/Skola

IT-chef på ett investmentföretag samt extraknäcker med research och översättning till Football Manager

När började du hålla på Spurs, och varför?

Jag tror den stora kärleken infann sig när Villa och Ardiles kom. Jag var 7 år då och fotbollen hade redan smetat sig fast som ett kletigt kola papper. De flesta av mina kompisar höll på Liverpool och Ingemar Stenmark, jag höll på Bojan Krizaj och Tottenham.

Vad har du för roll i THSS?

Ordförande och skribent, försöker få medlemmarna att känna att THSS är värt att existera och försöker få dem som inte är medlemar att känna sig välkomna oavsett om de väljer att vara medlem eller ej.

Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

Min första match live på White Hart Lane var en sagolik lyckoträff. Vi körde över West Ham med 5-0 på ett gungande, sjungande White Hart Lane. Claesen började, Hoddle fortsatte och Waddle avslutade med ett hattrick på slutet. Mumma och då var ändå Pleat tränare…

Följer du andra lag i världen?

Är tränare för grabbens lag, Azalea BK, så det är klart att man följer dem. Håller ett öga på mitt eget gamla lag Lunden ÖBK, men kärleken till Spurs är så stor att jag inte får plats med ännu ett tungt favoritlag, det räcker så väl med det lidande Spurs ger mig. Jo, se’n håller jag ju på Leksand förstås (man har ju ändå viss smartness att boosta med)

Har du idrottat själv?

Har varit målvakt i drygt 30 år, men lag av helt för 2 år sedan, när tränaruppdraget för grabbens lag tog för mycket tid. Ångrar att jag la av så tidigt, men det är knappast någon mening att titta tillbaka. Höll även på med längdhopp i yngre da’r.

Träffar du eller umgås med någon på spurs.se?

Jag är lite av en loner, men trivs kanonbra i sällskap med de flesta här på sidan. Bland de THSS:are som jag träffat så är det nog Spursfol, Johan Sköld, Axel Roos, Webnissen Olsson, Anders Åberg och Mr. Bridfeldt som är gossigast. Oftast träffar man ju på nya folk på resorna, även du, Daniel, är ju en underbar människa med mycket kärlek och värme i kroppen, all den värme du sprider däruppe i kalla norr.

Favoritresmål i världen? (Förutom White Hart Lane)

Irland och Galway. Underbart vackert och underbar känsla. Helt klart landet i mitt hjärta. Jobbade på en pub där i början av 90-talet och blev komplett förälskad.

Vad tror du om Spurs framtid, arena, spelare och manager?

Jag är mycket, mycket orolig. Vi var på rätt väg under Jol, sedan fick vi kalla fötter, kickade honom och även om jag då trodde det var rätt så var det ett alltför ivrigt val. Jol hade på sikt kunnat bli vad Moyes är för Everton. Nu känns det som om vi skjuter skaprt från alla håll men bara träffar rätt ibland. Skönt att clownen Comolli försvann. Levy gör ett bra jobb med många tuffa beslut, men en del beslut hade han inte behövt ta om han gjort rätt från första början. Vi behöver minst 3 år av lugn och ro med samma manager och skit samma om vi hamnar i mitten under de tre åren, så länge som vi bygger för framtiden. I den framtiden är Inte ’Arry manager. Tror på Phil Brown på sikt. Nya arenan blir säkert underbar så länge de lyckas behålla känslan av fotbollsarena och inte dödar det totalt.

Vad tycker du om januari-transferfönstret?

Märkligt men bra. Cudden är bra som målvaktsalternativ och där ser vi helt klart starka ut. Defoe behövs men han är ingen gudsbenådad anfallare. Chimbonda känns bara som, jaha? Däremot tror jag att Palacios kommer att bli en viktig pusselbit (som förhoppningsvis innebär att Jenas kan sättas i en malpåse på norra läktaren)

Slutligen….Varför inte Janne?

Varför inte Jan????

Tack Jan, för att du tog dig tid och svara på frågorna, även ett stort TACK för ditt arbete i THSS och jag hoppas du orkar hålla på i många år till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.