Fans i Fokus: Caroline Jansson

Serien fortsätter med ett av allt för få kvinnliga inslag på sidan, nämligen Caroline Jansson.

Namn/Ålder

Jag heter Caroline Jansson, 23 år gammal.

Bor/Familj

Bostadsrätt i Vallentuna, ngr mil norr om huvudstaden där jag bor tillsammans med min sambo. Har två hundar som jag bla ställer ut och lägger viltspår med,jag satsar på viltspårschampion på unghunden till våren. Har även 3 äldre bröder (3 äldre bröder= introducerad tidigt i fotbollsvärlden) 🙂

Arbetar med/Skola

Jag arbetar som barnskötare. Jag och mina två kollegor har 17 härliga barn i åldrarna 1-3 år. Dessutom är jag även hudvårdskonsult.

När började du hålla på Spurs, och varför?

Jag var (kikade genom fotoalbumen) 6 år gammal och reste till London med mina föräldrar och bröder. Min bror som då var 8 år gammal var redan Tottenhamsupporter och visade mig en halsduk han skulle köpa. En SÅN ska jag också ha! tänkte jag. Det var något speciellt med det där laget som jag inte riktigt kunde sätta fingret på..
Vi hade blivit lovade att köpa varsitt plagg i London och min kära mor kämpade tappert med att få in mig i alla de olika klädesbutiker som fanns (visste ni att London har ett ganska brett utbud av sådana?) men det var bara en sak jag ville ha- en sån där blåvit halsduk! Tillslut gick vi in för att köpa halsdukarna, men min mamma envisades om att det fanns en annan halsduk som skulle passa mig mycket bättre – "Den har ju en vacker ros Caroline!" (Rovers. . .) Tack gode gud för min envishet. 😉 Ut ur affären kom jag- med en Tottenhamhalsduk… och en Blackburnhalsduk (min mamma va uppenbarligen ståndaktig hon med…)
Tottenhamhalsduken hänger fint på väggen i biorummet i mitt barndomshem, fråga mig INTE vart den andra tog vägen. . . (mamma undrar fortfarande) 😉
Sen har stödet och förtjusningen till detta lag bara ökat i om att mina kunskaper om fotboll breddats- Detta lag tar bara större och större del i mitt hjärta. I september förra året tatuerade jag in vårat emblem vid högerfoten *sneglar mot foten och ler*

Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

Carling Cupsegern förra året. Jag har oerhört jobbigt vissa matcher med mina nerver, och DEN nervositet jag upplevde denna match var nästintill outhärdig. (MÅSTE jobba på mina nerver!) Men se hur d gick! 🙂 Gick med ett stort leende på läpparna i en månad därefter o lyfte Woodgate till skyarna ett bra tag därefter. 🙂
Annars har jag ett mindre härlig minne, det var matchen mot United 2001 som vi ledde med 3-0 i halvtid, och därefter blev utskåpade (ber om ursäkt men, jo, det blev vi) och matchen slutade 5-3 till United. Hemskt.

Har du någon favoritspelare?

Hade du frågat mig vid den här tiden förra året hade jag svarat Robbie Keane, jag blev oerhört besviken när han valde att lämna för spel på Anfield. Hade alltid sett honom som en oerhört skicklig och ödmjuk spelare som kommer spela för oss tills han lägger fotbollskorna på hyllan- det blev en rejäl besvikelse och jag kände mig ärligt talat förrådd. Just nu har jag ingen spelare som är mig varmare om hjärtat än nån annan, men självklart har man sina favoriter såsom Lennon och Huddlestone.

Vilka lag och spelare ogillar du?'

Ogillar… försöker hålla mig till den fina teorin som SpursHero förespråkar här. 🙂 Älska ditt eget lag, men hata inte andra lag! Har väl ingen direkt passionerad förälskelse till Chelsea måste väl medges, men det känns nästan som om lag här "hemma" ogillas mer av mig, såsom Hammarby, Göteborg och Djurgården. Hehe.

Vad tror du om den här säsongen? Hur kommer det gå för oss?

Ja du… Satt och såg matchen i min ensamhet i söndags (Wigan) och det var nästan att jag brast ut i gråt när Wigan petade in 1-0 på stopptid. Tror det kan gå hursomhelst, är ju otroligt många lag med liknande poäng och ser vi bara till att vinna några raka så tar man ju ett kliv upp i tabellen, tror absolut på att vi håller oss kvar iallafall- men vill se bättre matcher än de senaste i PL för att känna mig trygg.

Följer du andra lag i världen?

Kikar lite smått på La Liga och Serie A utan större engagemang, hinns inte riktigt med heller. Däremot håller jag på AIK och försöker gå på alla hemmamatcher (så länge dom inte krockar med Spurs). Härlig injektion under sommarmånaderna, även om kvalitén på spelet alltför ofta är låg.

Idrottar du själv?

Aktiv på gym med styrketräning och spinning framförallt. Har i många år ridit trav- och galopphästar och kommer inom kort ta upp det igen. Har bla en andel i en 3 årig travhäst. (Lovar att ha Spurströjan på vid segern i Elitloppet 😉

Träffar du eller umgås du med någon från forumet?

Inte än! Men hoppas kunna ansluta med grabbarna på Retro i Stockholm framöver. 🙂

Har du sett Spurs live någongång? Har du isåfall rest med THSS??

Första gången jag var i Tottenham var i april förra året, tog resan som en födelsedagspresent från mig själv och firade födelsedagen kring White Hart Lane. Med handen på hjärtat var det min bästa födelsedag hittills, min väninna har berättat måååånga gånger om mitt ansiktsuttryck och lyriska blick efter vårt besök i Spursshopen (2,5 timme därinne kändes för mig som 10 minuter) men dessvärre valde jag väl lite fel sällskap att besöka Tottenham med, 3 vänner utan fotbollsintresse så det blev aldrig någon match men i år kommer min första match på WHL!

Vad har du för andra intressen när du inte hänger på spurs.se??

Som jag skrev tränar jag mycket och intresserad jag är av trav och galopp. Annars har jag nog inga fler intressen förutom spurs.se 😉

Att både vara tjej och spursare är ju helt fantastiskt, men jag har lärt mig att ingen är perfekt så berätta även om dina dåliga egenskaper…

Dåliga egenskaper? Måste man besitta sådana.. *tar hjälp av sambon* "Du är envis, har kort stubin…" "TACK, d räcker älskling!" Han hade då inga problem med att räkna upp mina "mindre bra" egenskaper. (tro mig isf, finns inga 😉

Tack Caroline för att du tog dig tid att svara på frågorna. Om du besöker Elitloppet sista helgen i maj kan du titta vid staketet, 100m från mål. Där brukar det sitta en tomte med Tottenham-tröja och mörka solglasögon. Enligt mig är han oerhört sympatisk….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.