Fans i Fokus: Magnus Brav

Nu går vi vidare bland de svenska Spurs-fansen med Magnus Brav, "Doktor Kosmos" här på forumet.

Namn/Ålder

Magnus Brav, 32 år (33 i februari)

Bor/Familj

Västerås. Ingen bättre hälft eller egna kids, men ena brorsan har en liten grabb på fem och ett halvt, en störtskön liten busunge. Förutom det har jag en till bror och en morsa och en farsa som klår det mesta.

Arbetar med/Skola

Har jobbat en del som lärare, för tillfället diverse jobb för Manpower.

När började du hålla på Spurs, och varför?

Av nån anledning så håller farfar på West Ham (och när Ljungberg gick till Arsenal gjorde farfar också det, precis som han bytte tillbaka till West Ham igen när Ljungberg gick dit), men farsan tyckte i sin ungdom att Tottenham lirade roligast fotboll, så han revolterade och började hålla på Spurs. Farsan älskar den där gamla devisen att det är bättre att spela 4-4 än att vinna med 1-0 eller hur det nu var. Det är förstås honom jag fått det ifrån. Själv blev jag fan på allvar efter att jag fått upp ögonen för en viss Gary Lineker, som gjorde bra ifrån sig i en annan vit tröja sommaren 1986. Gazza var förstås också en tidig favorit.

Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

4-3-matchen mot West Ham för nåt år sen kommer jag aldrig glömma, när Stalteri slog in segermålet på övertid. Jubileumsmatchen mot Villa förra säsongen som slutade 4-4, 2-1-segern mot Chelsea när Keane och Lennon hade lekstuga, ligacupfinalen ifjol, det är några moderna klassiker för mig. Ibland tänker jag att mina grannar måste tro att jag måste vara galen, med tanke på hur ofta jag skriker av ren glädje i samband med Tottenhammatcherna på TV… Ringer dom inte polisen eller psyket efter allt det kommer dom aldrig göra det.

Vem är din favoritspelare och varför?

Aaron Lennon är min absoluta favorit, en liten virvelvind som måste vara skitdryg för motståndarbackarna att möta. Tom Huddlestone tror jag också mycket på, en spelare med ett brett register, bra med båda fötterna, kan slå fina passningar och har en riktig slägga till skott. Bra teknik för att vara så reslig.

Lek nu spåkärring och berätta hur det går för oss i cuperna och ligan den här säsongen.

Jag brukar vara ganska försiktig när jag tippar, men hur som helst… I ligan tror jag att vi kommer hamna ungefär som ifjol, förutsatt att vi skärper till oss lite. Tror inte det är nån allvarlig risk att vi åker ur, det är vi för bra för, det oroar jag mig inte för en sekund. I UEFA-cupen är det långt kvar till final, det finns många bra lag där. I ligacupen är det bara final som gäller nu efter 4-1 i första matchen. Jag tror inte Derby kommer kunna rå på United på Old Trafford, så det lär bli United vi får möta i finalen. Med tanke på att vi nått bra resultat mot topp-4-lagen i år så tror jag vi har en god chans på Wembley.

Har du sett Spurs live någon gång?

Japp, jag och farsan och brorsorna (ena brorsan håller på Spurs, andra på Liverpool) var i London och såg Tottenham-Charlton på White Hart Lane i februari 2006. Det var en fantastisk upplevelse, jag skulle vilja uppmana alla Spursfans att ta chansen att åka till London och se laget på plats, det är nånting som man har med sig resten av livet. Sen hade vi tur och fick se en bra match också, Spurs vann med 3-1 mot Charlton, Defoe gjorde två mål och Jenas ett. Det var kanske mitt livs höjdpunkt.

Vad kan spurs.se bli bättre på? Vad saknar du?

En sak som jag tycker är bra är att layouten är ren, enkel och inte så plottrig. Det är lätt att hitta, bara man går in på förstasidan hittar man mycket värdefull information direkt. Jag gillar att det står hur långt det är kvar till nästa match, och omröstningarna är en kul grej.

Däremot kanske man kunde hotta upp designen lite grann, att fräscha upp sidan med jämna mellanrum skadar inte (nya officiella sidan blev sjukt snygg). Jag gillar dock känslan av att det är en sida av fansen, för fansen. Kul att läsa vad andra skriver i form av krönikor och liknande. Däremot ogillar jag när det sprids obefogade rykten utan konkreta källor. Och bara för att man sett tre klipp på Youtube av en kille som ingen annan nånsin hört talas om så betyder inte det att den nissen måste inhandlas till vilket pris som helst. Och vi som fans, och klubbens styrelse för den delen, måste inse att varken Rom eller Manchester United byggdes på en dag. Att ha orealistiska förhoppningar och krav på laget är farligt. Skynda långsamt är min melodi. Tålamod och kontinuitet är nyckeln till framgång och det får vi aldrig glömma.

Träffar du eller umgås med någon på spurs.se?

Det finns faktiskt en del Spursfans i min umgängeskrets och de personerna gillar jag skarpt. Det är skönt att han likasinnade i sin omgivning. Men jag tror att jag är ganska ensam om att skriva inlägg i forumet.

Följer du fotbollen i Sverige? Vilket lag?

När det gäller svenska fotboll följer jag bara landslaget (även om jag bara sett Henke Larsson spela live en gång, och då lirade han innebandy). Ärligt talat så tilltalar mig inte Allsvenskan alls, har knappt sett en match på år och dag. VSK var ju uppe i högsta serien för ungefär 10 år sen, men dom har ju varit pinsamt dåliga de senaste åren. Det vore fel att säga att jag egentligen håller på nåt lag. När jag var liten var IFK Göteborg favoriterna (Torbjörn Nilsson var, och är, störst – en personlig förebild). Det lag som ligger närmast hjärtat idag är Peking, fast jag kan nog inte kalla mig Norrköpingsupporter egentligen. Det är Tottenham för hela slanten.

Har du varit på någon plats i världen som jag absolut borde besöka?

Vill man ha en resa som inte har med sport att göra kan jag rekommendera Kreta. Jag har sett ruinerna vid Knossos och det var faktiskt rätt coolt, man kunde känna historiens vingslag.

Annars är det sportrelaterade resor som gäller för min del. Förutom White Hart Lane har jag varit och sett favoritlaget Montreal Canadiens borta i Kanada, det var dödscoolt – inte som att se VIK i Rocklundahallen precis. Men mest blir det resor till bortamatcher med innebandylaget. Fagerstahallen är kanonbra, den i Sala inte lika bra, med sitt usla ljus och hala parkettgolv. Har sett SM-finalerna i Globen en gång, det var kul, och den årliga Storvretacupen i Uppsala har jag många fina minnen ifrån. Att vara ledare för ett lag kan vara fantastiskt roligt, spännande och givande.

Ingen har väl missat dina film-quiz här på forumet! Ge mig ett gäng filmer jag MÅSTE se, gärna en i varje genre!

Det är kul att många verkar gilla filmtävlingarna, men det är svårt det där med rekommendationer. Smaken är som baken. Personligen är jag svag för westernrullar, och det brukar vara ovanligt. Firma Sergio Leone/Ennio Morricone är de stora favoriterna. Även Terry Gilliam och bröderna Coen tillhör favoritregissörerna. Annars funkar det mesta, men jag ser ytterst sällan chic flicks och jag tål bara inte musikaler. Skräckfilmer är jag inte så såld på heller, det ska vara Hitchcock i så fall.

Annars gillar jag nog lite av varje. Det finns framför allt många gamla klassiker som många ungdomar idag kanske inte förstått hur bra de är. "Lawerence av Arabien", "Casablanca", "Sierra Madres skatt", Akira Kurosawa, listan kan göras hur lång som helst. Man ska aldrig avfärda en film bara för att den råkar vara gammal, och man ska inte avskräckas av svartvitt, då kommer man missa massor av jäkligt bra filmer. Många gamla filmer lever kvar av en anledning. Samtidigt gillar jag också moderna klassiker som "Sagan om Ringen", "Pirates of the Carribean" och "Terminator 2" kan mycket väl vara den bästa actionfilmen som gjorts.

Det är tacksamt att ha en liten brorson för då får man en ursäkt att se en massa animerade filmer, när jag såg "Kung Fu Panda" i somras så skrattade jag mig halvt fördärvad. Ska man se tecknat är japanen Hayao Miyazaki ett måste. Den första av hans filmer jag såg var "Spirited Away", sen finns det t.ex. också "Det levande slottet" och den makalösa "Min granne Totoro". Hong Kong-rullar gillar jag också, typ "Crouching Tiger, Hidden Dragon", men även asiaternas mer konventionella drama- och actionrullar. Originalet "Infernal Affairs" var mycket bättre än "The Departed", även om den också var bra. Wong Kar Wais "In the mood for love" är ett måste, en fantastiskt vacker film.

Men egentligen tycker jag som sagt att det är svårt att rekommendera andra vad de ska se. På sätt och vis kan man kanske betrakta mina film-quiz som en sorts rekommendationer.

Tack Magnus för att du tog dig tid och svarade på frågorna och jag hoppas snart få klura och svära över några filmbilder…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.