Fans i fokus: Henrik Thunberg

Nu går jag vidare med en gammal forumräv. Ni ska få lära känna "Falco" lite bättre. Här är Henrik Thunberg, 36 år från Stockholm.

1. Namn/Ålder

Henrik Thunberg, 36 år.

2. Bor/Familj

Bosatt i Stockholm sedan snart 17 år tillbaka. Har ingen egen familj – men en yngre bror i Malmö och föräldrarna i Nyköping, där jag är född och uppvuxen.

3. Arbetar med/Skola

Jobbar med administration/information/research i ett litet reklamföretag. I höst och vår läser jag dessutom arkivvetenskap i Uppsala. Har sedan tidigare en fil kand i etnologi.

4. När började du hålla på Spurs, och varför?

Det började efter VM i Argentina 1978. Jag gillade det argentinska laget, och när turneringen var över och guldhjältarna Ossie Ardiles och Ricky Villa som bekant köptes av Spurs, så var det självklart vilket som skulle bli mitt lag. En klubb som hade den goda smaken att värva två så bra spelare måste det ju helt enkelt vara något speciellt med! Jag vet i och för sig inte om jag resonerade exakt på detta vis som 8-åring… men Spurs valde jag och Spurs fastnade jag för.

5. Har ditt intresse avtagit eller ökat med åren?

Om man bortser från en period i slutet av 80-talet och början av 90-talet då jag inte brydde mig om idrott överhuvudtaget, så måste jag säga att det har ökat. Särskilt i och med Internets intåg och det faktum att jag genom SvenskaFans upptäckte att det kryllar av yiddos ute i stugorna i vårt avlånga land.

6. Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

Vinsten med 3-1 mot Manchester United i Ligacupen i slutet av 1998. Ginola och Armstrong gjorde målen. Chris Armstrong är för övrigt orättvist utskälld och bortglömd, tycker jag. Man bör även minnas den ytterst snitsiga mustasch han hade under en period hos oss.

7. Vad tror du om denna säsong som kommer? Ligan och cuperna. Hur tror du att det går?

Spurs är ju av hävd ett utmärkt cuplag, så jag tror vi kommer lyckas finfint på både FA- och UEFA-cupfronten. Med lite turstudsar i lottningen så tror jag vi kan vara bland de åtta sist kvarvarande lagen i UEFA-cupen. I ligaspelet tror jag vi gör en ny bra säsong – topp 5 är fullt möjligt.

8. Vad tror du om Spurs framtid, arena, spelare och manager?

Det vore helt fantastiskt om vi nu går en ny storhetstid till mötes. Och jag har en känsla av att det faktiskt kan vara så; vår värvningspolicy att suga åt oss unga och talangfulla spelare är smart och tyder på framtidstro, och de etablerade spelare vi knutit till klubben de senaste säsongerna håller hög klass. Det ligger i luften att Spurs återigen börjar bli en klubb att räkna med. Om vi kan etablera oss i toppen av PL och om vi får behålla våra unga spelare och de utvecklas åt rätt håll framöver, så tror jag dels att vi kan locka till oss fler spelare i klass med Davids och Berbatov, dels skörda framförallt cupframgångar. (Sen måste man ju komma ihåg att detta med klassvärvningar och cupframgångar är en växelverkan; dessa företeelser påverkar varandra och står i en – för vårt vidkommande förhoppningsvis vacker – symbios.) Tottenham Hotspur mår bra just nu: Pengar finns, och managern och ledningen känns ytterst kompetent. Vad gäller White Hart Lane – ja, det är nog bara en tidsfråga innan vi får en ombyggnad, eller snarare en helt ny arena. Mitt tips är att Spurs har en ny hemmaarena, med ett nytt namn och på en annan plats, inom fyra-fem år.

9. Har du mycket souvenirer, vad har du?

Inte så värst mycket. Tre matchtröjor (bl.a. den nya bruna som jag tycker är skitsnygg), några böcker, ett par så kallade ”minispelare” (Darren Anderton och Chris Armstrong), en videofilm med cupklassiker, ett autografblad från 1982 samt en ”Limited Edition Season Bear” från säsongen 2004/2005 – alltså en stor rufsig teddybjörn med Spursemblem och blåvit halsduk. Väl spenderade pengar, ha ha. Diverse pins och THSS-grejer dessutom.

10. Vilka slutar topp 5 och vilka får lämna PL tror du?

Chelsea vinner igen. Liverpool tvåa, Ars***l trea, Spurs slutar som fyra och Newcastle femma. Watford, Reading och Sheffield United åker tillbaka ner.

11. Följer du andra lag i världen? Hur mycket betyder dem i jämförelse med Spurs?

AC Milan och AIK, i nämnd ordning. Jag gillar även Barcelona och Athletic Bilbao. Men jag kan inte riktigt förmå mig att känna samma engagemang för något av dessa lag som det jag känner för Spurs.

12. Hur tar du en vinst respektive förlust för Spurs?

De första timmarna efter en vinst är jag övertygad om att vi är fullständigt oövervinnerliga. När sedan det värsta ruset har lagt sig så börjar jag fokusera på nästa match. Jag kollar på tabellen och funderar över vad som kan tänkas hända i övriga matcher, etc. En förlust försöker jag skaka av mig så fort som möjligt – jag vill inte tänka på den, bara gå vidare framåt.

13. Kan man räkna med att du sluter upp vid en match i Stockholm i höst/vinter?

Risken/chansen är överhängande. Jag har varit rätt kass på det de senaste säsongerna, det är dags för skärpning.

Träffar du eller umgås med någon på spurs.se? Vem är du mest nyfiken på?
Inte umgås med, men jag har träffat en hel hög forumkaraktärer: TLH, Lineker, Chippen, Steven, Eva, dig såklart Micke, PC, Sorro, Sherman, superyid, Matt Mellow, DL, med flera. Av dom jag inte har träffat är jag nog mest nyfiken på JimBob, crooks och Razor. Plus den där connie.drama-individen.

Vad kan spurs.se bli bättre på? Vad saknar du?
Svårt att peka på något specifikt. Jag tycker sajten har gjort framsteg i en rätt stadig takt sedan starten för två somrar sedan. Innehållet har blivit matigare, sajten som helhet mer användarvänlig. Och det tillkommer nya forumskribenter hela tiden, vilket är skitskoj. Positivt att färskingarna inte skräms bort av oss gamla rävar, ha ha. Överlag när man driver en hemsida så är det viktigt att man aldrig slår sig till ro och liksom är ”nöjd”. Man måste hela tiden gå framåt, finslipa innehållet och vara lyhörd för vad besökarna och användarna tycker och tänker, och dra lärdom av detta. Det tycker jag spurs.se blir allt bättre på. Men internet är oerhört dynamiskt – ingen sajt kan någonsin bli fulländad. Och det är nog inte meningen heller.

Har du pratat med Micce från Kristianstad?

Nej.

Vill du det?

Är det en nyckelfråga?

Tror du på fullt allvar att du skulle förstå honom?

Nej.

Dina bästa tips för en långhårig, arbetslös, lätt överviktig person från Eskilstuna? Vad fan ska vi göra med honom?

Han kanske får överväga en flytt. Eller öppna ett Spursmuseum.

Bra idé!

Jag tackar "Falco" för hans medverkan och hoppas på en träff vid någon matchträff och vill även passa på att önska honom lycka till med studier och allt annan han kan tänkas hitta på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.