Fans i fokus: Per Gravenius

Nu har jag hittat "TLH" eller Per Gravenius som är hans namn. En forumräv värd att lära känna. Finns nog uppslag till en del trådöppningar. Varför kallar han sig för "TLH"?

1.Namn/ålder

Per Gravenius, 33 år.

2. Bor/familj

Bor i Årsta söder om Stockholm med min flickvän.

3. Arbete

Ja faktiskt. Jag är IT-brat enligt "Lineker". Men det tror jag inte på.

4. Hur länge Spursfan? Hur började det?

Sedan efter VM 1978. Då min dåvarande idol Osvaldo Ardiles gick till Spurs. Spenderade hela sommaren med att vara Ardiles när vi lirade boll. Otippat nog så var Ossie den sommaren oftast målvakt. Sedan har det legat och puttrat tills det verkligen exploderade för en tio år sedan. Och tja…nu sitter man här.

5. Vad tror du om Spurs framtid?

Bättre än på mycket länge. Jag låter väl som en skiva som hakat upp sig när jag upprepar vad så många andra har sagt. Vi har en stabil struktur i klubben, många unga spelare och stark ekonomi. Det finns stora möjligheter att utmana de 4 stora. Bara vi inte gör en Leeds eller en Newcastle. Men jag tror vi undviker att låna pengar upp över öronen eller att vi anställer en fullblodsgalning som manager.

6. Favoritspelare i dagens och gårdagens Spurs?

Det är tufft just nu, det finns flera kandidater. Jag är väldigt svag för King – han står för allt bra med Spurs. En egen produkt som slår igenom, visar trohet och kärlek till klubben och tar över som kapten. Karln är grym. På delad andraplats kommer Carrick och Robinson.

I gårdagens Spurs finns det så många, det är ju det som är så härligt med Spurs. Vi har haft en så rik och fantasisk historia. Ossie Ardiles är en självklar favorit, Glenn Hoddle är en annan.

Men om man ska gräva djupt ur de gamla klipp, böcker och DVD:er man har plöjt så väljer jag Dave Mackay. Hans tuffhet, bollvinnande, ledaregenskaper och moral var motorn som tillät de andra att spela den fantastiska fotboll som gjort Spurs kända. Dessutom har han varit inblandad i 40 cupfinaler på olika nivåer – och aldrig förlorat.

7. Vilka värvningar vil du se? Realistiska!

En till ytterback, en vänsterytter och en striker. Eftersom jag inte haft en blekaste om flera av våra senaste värvningar ska jag nog inte försöka gissa. Men kanske, kanske, kanske att vi kan locka till oss Fernando Torres. Och nä hippiejävel, jag vet att det inte är realistiskt. Käften.

8. Berätta om dina besök på WHL?

Jag kan berätta om mitt första besök som var tillsammans med "Chippen_THSS" för några år sedan. Vi hade fått tag på plåtar där det ingick försnack inför matchen med gamla spelare, rundtur nere på plan och i omklädningsrummen och lite annat. Det var grymt skoj, speciellt då Pat Jennings gav mig en kram och kallade mig ”a good man”. Pat Jennings luktar för övrigt lite instängt.

Tyvärr torskade Spurs matchen med 0-2 mot Manchester City. Efteråt fick jag tag på Steffen Freund och fick min bild tagen med honom. Ett stort ögonblick för mig. Det hade varit ännu större om Chippen inte hade stängt av kameran innan han tog bilden.

9. Hur noga följer du Spurs? Hur tar du en vinst eller förlust?

Efter att ha varit chef för redaktionen på SvenskaFans i flera år och numer skriver nyheter där på söndagar så har jag följt Spurs väldigt nära. Mycket tid spenderas på forum över världen. Jag har blivit så gammal (huga!) att jag inte längre deppar ned mig totalt efter en förlust, men under match är jag nog rätt trist att umgås med.

10. Är vi Tottenham-fans mera passionerade än andra?

Nä. Det tycker jag faktiskt inte. Däremot har vi en annan stil, lite mognare, lite roligare och lite mer begåvade. Och det hoppas jag att vi kan fortsätta med. Det är fantastiskt kul att läsa begåvade diskussioner och träffa trevliga fans. Jag hoppas att framgångarna för laget inte gör att det försvinner.

11. Följer du andra lag? Vilka gillar du inte alls?

Jag hatar Åtvidaberg passionerat. Sicket skitlag. Närå, har till och med ett par ÅFF-strumpor. Jag följer AIK här i Sverige och även Blackpool lite som hobby.

Annars har jag rätt svårt för de lag som är mina favoritlags största antagonister.

12. Dina åsikter om THSS? Vad är bra och inte bra?

THSS är väldigt bra. Det finns såklart massor att förbättra men starten för klubben lovar mer.

13. Ge mig en perfekt helg med mig inblandad och Micce i Kristianstad.

Tänk ”Den sista färden”.

14. Vilka umgås du med på forumet? Vilka har du inte träffat, men skulle vilja?

"Lineker", "Steven", "Sherman", "PC" är väl de som jag numera träffar mest. Har ju träffat rätt så många fler som "Micke", "JimBob", "Falco", "Sorro", "Freund", "Hoddle", "Chippen", "PJB", "MattMellow", "Micce", "Kebab-Tommy" och några till som jag säkert glömt.

Det är alltid skoj att träffa nya personer så jag håller ögonen öppna, speciellt efter "Claesoul".

15. Visst är "Mickespurs" snäll?
Och vacker. Däremot har han samma frisyr och kroppsdoft som Pat Jennings.

16. När kommer du och hälsar på med "Steven"?
Så snart Micke städar lägenheten och dukar upp en fräsch middag innan vi unisont super oss till apstadiet på lämplig uteservering.

Jag har städat lägenheten och väntar besök vilket år som helst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*