Fans i fokus: Fredrik Olsson

Jag kör vidare med Fredrik Olsson, 37 år från Linköping. Även kallad "Spursfol" på forumet. Fredrik är nyutnämnd styrelsemedlem.

1. Namn/ålder

Fredrik Olsson, 37 år (i en och en halv vecka till.)

2. Bor/familj

I Linköping med fru och två barn (6 och 9 år).

3. Arbete

Jag jobbar på CSC (stort IT-företag) som Problem/Incident Manager på ett av våra globala konton.

4. När började du följa Spurs? Varför började du?

Som liten (6-7 år) och född i Örebro med ÖSK som favoritlag så såg jag en match med ett lag i vita tröjor och svarta/mörka byxor (ja, jag vet marinblå, men då visste jag inte) – precis som ÖSK- där jag fastnade för en målskytt vid namn John Duncan. Honom "var" jag en hel sommar när vi spelade boll hemma. Sen dök det laget upp fler gånger på Tipsextra och det började stå om dem i tidningen p.g.a. några argentinare. Redan då var jag såld på Spurs och på den vägen är det (fast det har blivit värre säger vissa i min närhet…).

5. Mest minnesvärda match? Och minst?

Mest minnesvärda är nog FA-cupfinalen mot Nottingham 1991. Den var egentligen inte en specielt bra match, men spänningen, Pearce snygga frisparksmål mot oss, Gazzas galna 8 minuter (eller hur mycket han spelade), Paul Stewarts precisa kvittering och framförallt att Mabbsy fick kvittera sitt självmål sen 1987 när han stressade Des Walker att trycka dit bollen i eget mål. En av de få/första gångerna jag var riktigt lycklig som vinnare och Spurssupporter samtidigt. Minst minnesvärda har jag förträngt, men om du måste ha någon så kan du välja fritt mellan 1-6 mot Newcastle i FA-cupen, 1-2 mot Arse när Ljungberg skjuter bollen via Carrs fot i en båge över vår målvakt (kommer inte i håg vem det var) och i mål, 3-4 mot Manchester City i FA-cupen eller något av våra cuputtåg under årets säsong.

6. Var slutar Spurs nästa säsong? Och hur går det i cuperna?

Topp fyra i ligan, kvartsfinal i LC, semifinal i UEFA-cupen och vi vinner FA-cupen (Wembley är vår borg).

7. Hur många gånger har du sett Spurs live? Berätta om ditt bästa minne.

Bara 7 gånger än så länge. Bästa fast på olika sätt är två, dels så vart jag bjuden till en sponsorbox med mat och dryck när David Ginola kom till WHL efter sin flytt till Aston Villa (vilket jubel när han blev inbytt) och dels sista THSS-resan för det var så skön stämning under hela resan med alla glada och trevliga människor.

8. Vad anser du om stämningen på WHL? Har det blivit sämre eller bättre med åren? För mycket slipsar och för lite halsdukar?

Eftersom jag inte vart där så många gånger och de flesta på senare år, så är jag inte rätt person att jämföra. Generellt sett så blir det inte lika bra stämning med mycket slipsar, men jag tror att stela och petiga ordningsregler är en lika stor del av skulden till en sämre stämning.

9. Berätta om din roll i THSS. Vad kan du åstadkomma och vad vill du åstadkomma?

Tja, vad är att berätta? Jag är ny suppleant i styrelsen. Jag kan nog inte åstadkomma några mirakel, men jag ska väl försöka bidra till att THSS fortsätter att utvecklas till en växande och omtalad positiv supporterklubb.

10. Följer du andra lag? Vilka?

Jag har tre andra lag som jag följer. Dels är det som du kanske kan gissa ÖSK, sen följer jag BK Kenty (division III herrar) för att det var där jag senast spelade/var lagledare och satt i styrelsen, men det jag nog följer mest är LFC (damer allsvenskan). De var damsektion i Kenty när jag var där och det är fruktansvärt kul att de har lyckats i sin långa satsning att nå toppen. Sen är det svårt att undgå LHC och ÅFF i Corren vare sig man vill eller inte…

11. Vilka lag gillar du inte alls?

Det vore enkelt att säga Arse, men jag gillar att se Arse förlora och kan leva med att de vinner (dock inte mot oss, men det gäller alla lag). Måste jag säga något lag blir det trots allt Arsenal.

12. Hur tar du en förlust för Spurs? Hur hårt följer du Spurs?

Jag är tjurig lång tid efter en förlust. Vad är skalan för vad som är att följa Spurs hårt? Jag läser på ett antal webbsidor varje dag om nyheter och skvaller, men jag sitter inte och limmar hemsidan under reservlagsmatcherna. Jag missar inte en match som sänds på TV, men letar inte upp webbsändningar på dem som inte sänds.

13. Om vi skulle ha en tävling som Kenny & Spenny mellan "Mickespurs" och "Micce" i Kristianstad? Varför skulle "Mickespurs" vinna förnedrande?

Han är en naturbegåvning i dylika tävlingar.
Jävligt sant!

Spelar du poker?
Nej, jag har lyckats hålla mig borta från det.
Klokt!

Vad dricker du helst?
Singel malt eller öl. Favoriterna är Talisker och Fuller's London Pride (What ever you do take pride.).
Mellanmjölk är rätt svar.

Favoritmaträtt?
Kan inte välja en. Det finns för mycket god mat. Svensk husmanskost, indiskt, kinesiskt, pasta o.s.v.
Mickes hemlagade mat skulle det ju stå…

Drömresa?
Ingen speciell jag gillar de flesta resor som jag gör. Australien kunde kanske vara kul och jag får aldrig nog av London.
Här ska man svara England och Thailand är det tänkt.

Vad skulle du säga till Arsene Wenger om du fick en pratstund med honom?
Vad ska man säga? Om han överhuvudtaget lyssnar så tycker väl den arrogante herrn att man ljuger när man inte håller med honom.
Ja, vad skulle man säga? Vet inte riktigt själv.

Vad skulle du säga till "Mickespurs" om du fick den stora äran att träffa honom?
Äntligen så får jag möta legenden! Jag måste få bjuda på en Guinness till din ära!
Guinness dricker jag inte, tyvärr. Det ska vara riktig öl!

Vad är det för fel på Micce?
Det är nog inget fel på Micce han har i varje fall inte sagt något som jag har tolkat så… Säker kan man ju dock inte vara.
Det är absolut inget fel på Micce. Han är en underbar vän och en stor Spurs supporter. Skön humor. Allt funkar som det ska med denne man.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*