Fans i fokus: Anders Wallgren

Nu ska jag ta er till Norrland igen för ett möte med Anders Wallgren, även känd som "Conn" på forumet. Lär känna honom och mycket nöje!

1. Namn/ålder

Karl Anders Wallgren, 43 år.

2. Bor/familj

I Bergsbyn, 5 km från Skellefteå. Gift med Maria sen 13 år och har glädjen att ha 3 barn som bl.a. gillar att spela fotboll.

3. Arbetar/studier

Jobbar inom köttindustrin sen 25 år tillbaka. Fick guldklocka i höstas.

4. Hur länge har du varit Spursfan och hur började det? Har intresset ökat med åren? Ser du alla matcher som sänds på TV?

Kring 1972/73 köpte jag ett samlaralbum med engelska ligan och där kunde man läsa att ett lag som hette Tottenham hade tre av ligans bästa nickspecialister (Chivers, Peters och Gilzean) och eftersom jag beundrade dem som vågade nicka en fotboll så var jag helt såld för det laget.

Från säsongen 1974/75 började jag medvetet följa Spurs, tyvärr så slogs Tottenham i bottenträsket det året och två år senare så åkte vi ur, det var oerhört jobbigt som ung tonåring att vara tvungen att uppleva något liknande. Glädjande nog så besökte Tottenham Västerbotten sommaren 1977. Jag tvingade min pappa att köra mig till Umeå för att se matchen mot Leicester, en match som vi vann med 2-1.
Det blev en svacka på mitten av 90-talet då jag bildade familj, men naturligtvis så besökte jag Byske och Boden 2000 då Spurs återigen besökte Norrland. Sen när THSS bildades känns det som intresset fick en nystart. Tänk om dagens teknik hade funnits när man var barn. Jag glömmer aldrig när man var tvungen att vänta till söndag då man kunde gå och köpa någon kvällstidning för få veta resultat och målskyttar.

Tyvärr så har jag inte personligen tillgång av Canal+ även om min gode granne har och som jag naturligtvis utnyttjar vid speciella tillfällen.

5. Favoritspelare och varför? Förr och nu?

Alfie Conn förstås, han är den som gjort starkast intryck på mig, men även Glenn Hoddle (vilka passningar), Graham Roberts (såg honom aldrig förlora en nickduell), Chris Hughton (spelskicklig och offensiv). Gary Linekers näsa för målet måste jag också få nämna.
I dagens lag så känns Ledley King, Michael Carrick och Aaron Lennon som spelare jag tittar lite extra på.

6. Hur ser du på Spurs framtid?

Jag tycker den ser bra ut om vi kan behålla kontinuitet på framförallt tränarsidan, man måste få ge tränarna tid med det dem sysslar med!
Det är också viktigt tycker jag att vi har minst 50 procent brittiska spelare i startelvan, så att ungdomar i Storbritannien ser att chansen finns att få spela a-lagsfotboll i Spurs.

7. Bästa match du sett med Spurs?

Det kanske inte är den bästa (men det är absolut den skönaste) det var när vi i Tipsextra i januari 1981 slog tillbaka Arsenal på hemmaplan med 2-0 efter två mål av Steve Archibald. Vi hade åren före det förlorat med 5-0 och 2-1 hemma på White Hart Lane. Vid 2-1-förlusten var jag oturligt nog där för första gången. Och andra UEFA-cupfinalmatchen mot Anderlecht 1984 där straffar fick avgöra, var förstås en riktig höjdare att se på.

8. Spurs är ju kända för att göra en del plattmatcher, vilket är sjukt irriterande. Jobbar Spurs för lite med det mentala biten? Vad kan det bero på?

Det känns som om mycket av det hänger ihop med klantiga spelarköp och dåligt ledarskap. Om man ser på dagens lag så har jag svårt att tro att vi bara skulle ”flippa” ur även om man förstås kan göra en dålig match. Det beror kanske på att Martin Jol redan jobbar med den mentala biten….eller?

9. Vad tycker du om White Hart Lane förutom att det är ett underbart namn? För lite stämning? För litet? För stort?

White Hart Lane är en helt underbar fotbollsarena med mycket bra stämning på matcherna. Min oro är om det blir så att vi måste flytta därifrån, men jag hoppas verkligen att det kan lösa sig, så att vi kan få stanna kvar på denna fantastiska plats. Sen borde man ju kunna bygga ut för drygt 10 000 personer till.

10. Har du något lag i Sverige du följer? Om inte, varför håller du inte på ÅFF?

I Skellefteå så håller man på hockeylaget AIK, det känns härligt att äntligen få ta steget upp i Elitserien.
Vad gäller ÅFF så lär dom ha en väldigt fin fotbollsarena. Stämmer det?

11. Har du en egen karriär? Berätta!

Min egen karriär utspelades i Sunnanå SK där jag fick vara med på resan från Division VI till Division II på åtta år. Fantastiskt roliga år där jag bl.a. fick möjligheten att spela mot Jesper Blomkvist.

12. Åsikter om THSS? Ris och ros. Vädra dina åsikter!

Ett stort TACK till er som såg till att denna stora händelse kunde genomföras. Förut så kände jag mig ensam som Tottenhamsupporter i Sverige, men nu vet jag att vi är många som känner likadant för denna underbara klubb.
De som sitter i styrelsen och i mina ögon gör ett väldigt bra jobb borde ha någon slags premie för det, kanske en bra rabatt på våra supporterresor skulle vara något! Det borde vi ha ekonomi för.

13. Beskriv en perfekt helg i dina ögon. Du vaknar upp en lördagsmorgon. Vad händer sedan?

Vi äter en stadig frukost, gör i ordning en fikaväska och åker iväg till någon fotbollscup där våra barn är med och spelar. Strålande väder och många roliga matcher att se på.
Vi kommer hem lagom till FA-cupfinalen mellan Tottenham-Arsenal, en final där vi vinner med 3-0 efter ha spelat ut våra grannar efter konstens alla regler.

Micke "Mickespurs" Thor tackar för medverkan och önskar lycka til i framtiden

Micke's kommentar Nej, Kopparvallen är inte vidare fin längre. Mysig, men sliten. Däremot får alltid mattan beröm. Där har många klubbar mycket att lära.
Din lördag köper jag direkt, även om jag inte skulle kunna äta på morgonen före en cupfinal mot Arsenal. Skulle förmodligen bli inlagd med tvångströja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*