Fans i fokus: Göran Backman

Vi kör vidare med att fokusera på Spurssupportrar runt om i landet. Här presenteras Göran Backman från Umeå, även känd som "Ray_Clemence" på forumet. Mycket nöje!

1. Namn/ålder

Göran Backman, nyss fyllda 29 år.

2. Bor/familj

Född och uppvuxen i Umeå, men min flickvän har precis flyttat till Stockholm så jag söker mig neråt för tillfället.

3. Arbete/studier

Försöker försörja mig som bartender men det är ju inte alltid det går så då får jag förlita mig på att tippningen går bra eller att pokern levererar bra kort.

4. Varför började du följa Spurs?

Blev frälst av Gary Lineker under VM 1986 men det var inte förrän något år senare som jag fick upp ögonen för klubblagsfotboll. Så då blev det Tottenham plus att min bästa polare ("TJECK" på spurs.se) också höll på vårt kära spurs.

5. Har intresset ökat genom åren?

Jo, det har det. För 6-10 par år sedan satt man ju bara och såg de matcherna som gick på tv men nu följer man ju varenda liten sak som händer…

6. Vad tror du om Spurs framtid? Är vi för optimistiska?

Jag är helt övertygad om att vi går en ljus framtid tillmötes och vi är INTE för optimistiska. Martin Jol har hittat en underbar harmoni i laget som gör att vi kommer att ligga topp 6 de närmaste 10 åren…

7. Favoritspelare förr och nu?

Har ju ett par favoritlirare från förr som Gary Lineker, David Ginola, Ray Clemence, Jürgen Klinsmann och Gus Poyet. Nu är det Keane, Lennon, Robinson och Defoe.

8. Önskevärvning till nästa säsong? Vad behöver vi? Vilka kan vi släppa?

Självklart vill jag ju se nån riktigt stor stjärna i klubben, typ Fernando Torres eller varför inte Luca Toni. Men ska vi vara realistiska så kommer det att bli någon eller några från de nedflyttningklara klubbarna. Tror inte vi ska hoppas för mycket på någon jättevärvning. Tycker dock vi behöver förstärka vår vänster, både offensivt och defensivt. Ny vänsterback känns som prioritet ett.

Gardner kan vi släppa. Davids lär väl bli klar för Ajax så han kan vi tydligen släppa. Andy Reid går också bra. Hjärtat säger att vi INTE ska släppa Defoe, men jag tror vi kommer bli erbjuden så mycket pengar för honom i sommar så vi kommer inte kunna tacka nej, tråkigt nog.

9. Har du många souvenier? Vad saknar du?

Nja, inte sådär supermycket souvenier. Men mössan jag fick för att jag vann en etapp i THSS-tipset sitter fastklistrad dag som natt. Har blivit lovad nästa års matchtröja av gumman i födelsedagspresent vilket jag inte tackar nej till.
Saknar ett par kallingar som jag vill ha på matchdagarna. Det är ett måste till nästa säsong!

10. Jobbas det för lite på den mentala biten i dagens fotboll och framförallt i Spurs?

Jag tycker Spurs har gjort en kanonsäsong i år och måste nog säga att de jobbat på bra med den biten. Eftersom vi vänt ett par matcher i år vilket bara var att glömma tidigare säsonger. Känner bara större och större förtroende för Martin Jol ju längre säsongen lider. Hade inte så höga tankar om Spurs när han tog över men han och laget visar att de trivs oerhört bra med varandra vilket är ett tokbra tecken enligt mig i alla fall.

11. Nu väntar årets match nästa helg. Spurs viktigaste match på mycket länge. Dina tankar inför matchen? Hur ska du se den och hur reagerar du vid vinst/förlust?

Svårt, svårt… Aldrig lätt att möta Gooners på Highbury… Men eftersom vi har allt i egna händer om vi vill komma fyra eller inte så krigar vi till oss ett kryss. Det räcker för att hålla Gooners bakom oss resten av säsongen.

Som det ser ut just nu så kommer jag och några andra härliga Spursanhängare se den på O'Learys i Umeå. Vid vinst kommer jag förhoppningsvis dansa på borden (vilket kommer att sluta med att jag får sparken) förlust är inget alternativ och vid oavgjort blir det bara en bra och behaglig fylla!

12. Har du spelat själv? Vilket är ditt lag i Sverige?

Jo, jag har spelat lite boll i mina yngre dagar. Har varit målvakt i alla år och gjort det bra också. Har dock inte spelat speciellt högt upp i seriesystemet. Femman är väl det högsta men det är på den nivån det är roligast. Lite allvar men mest bara för att det är så jävla roligt.

I Sverige har jag inget favoritlag, men om jag måste välja något så säger jag Hammarby.

13. Nu är det så att jag behöver pengar till en ny soffa och en Thailand-resa. Du som mästertippare måste hjälpa mig. Hur ska jag göra? Ge mig tips!

Mästertippare och mästertippare… Det är ju ett par matcher kvar så det kan ju sluta hur som helst. Efter en tung förlust i första månaden i THSS-tipset (där jag förlorade etappsegern p.g.a. att jag trodde Sprus skulle göra 11 mål på 4 eller 5 matcher) fick mig att tänka om när jag tippade. Lite mål men en Spurs seger. Vet faktiskt inte hur och varför jag lyckats så bra i THSS-tipset. Ligger normalt på 7 rätt på stryken. Så bra är inte rätt ord när nån beskriver mig.

Men enligt det jag hört så ska du förlita dig på poker och inte tips.

Vill bara passa på att göra lite reklam för en trolig pokerturnering som kommer att gå av stapeln inom en snar framtid. Den är BARA för Spurssupportrar i Sverige. Måste dock få in fler intresseanmälningar på "ICKE SPURSRELATERAT FORUM". Tack!

Många tack för detta och lycka till på tipset önskar Mikael "Mickespurs" Thor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.