Fans i fokus: Jonas Hedlund

Här går min serie om svenska Spurs-supportrar vidare med Jonas Hedström från Märsta, även känd som "Sorro". Läs och lär känna honom. Mycket nöje!

1. Namn

Jonas Hedström

2. Ålder

25 år

3. Bor/familj

Märsta. Min familj består av far, syster och bror.

4. Arbete/studier? Vad ska du bli när du blir stor? Drömyrke?

Jag pluggar, vilket jag har gjort väldigt länge och gärna skulle fortsätta med i all evighet. Jag har pluggat en hel del medieorienterat, även om statsvetenskap är mitt huvudämne. Jag har inga planer på att bli stor och kan inte se mig själv jobba såsom vuxna människor gör.

5. Hur började du följa Spurs? Och när?

Folk har alltid så dåliga svar på den här frågan. Någon gillade tröjorna, en annan gillade en spelare han sett i ett VM och ytterligare någon föll för namnet. Jag har inte något svar alls. Jag kan inte minnas tillbaka till när jag inte hejade på Tottenham. Jag antar att dåliga svar är bättre än mitt, men det är knappast något jag kan ändra på.

6. Ditt första intryck av White Hart Lane?

Jag tänkte, varför reagerar inte jag som den där killen? Alltså, en av killarna som var med på resan. Han hyperventilerade långt före match och betedde sig allmänt konstigt på arenan. Matchen var den så beryktade Svenska Fans-resan mot Wolverhampton i december 2003. Även om det var min första match så ansåg jag den vara en match bland många andra i den säsongens ligaspel. Visst var den viktig som fan, och skulle Spurs vinna så skulle detta minne för livet vara av trevlig natur. Men fortfarande betydde det inte mer än tre poäng. Det var inte någon VM-final där vinnaren tar hem allt. Fast först tänkte jag nog ”vafan gör Långås här?”.

7. Gillar du Tottenhams sätt att spela? Vill du förändra något? I så fall vad?

Jag gillar inte alls att jag inte har något som helst inflytande över sättet att spela. Jag skulle gärna vilja förändra detta. Sett till själva spelet gillar jag verkligen satsningen på spelskickliga spelare som känner sig bekväma med att ha bollen vid fötterna, men skulle jag förändra något så skulle det vara att bli ännu mer konsekvent i denna satsning. Sedan skulle jag även vilja att Jol var mer bestämd över hur han vill ställa upp laget, alltså vilka spelartyper som ska ingå i en startuppställning. Det stör mig att spelare som Aaron Lennon och Teemu Tainio faktiskt konkurrerar med varandra om en startplats, trots att de är så olika.

8. Har du någon favoritspelare i dagens Spurs? Genom tiderna?

Jag har länge gillat Ledley King, och på senare tid har Michael Carrick blivit en favorit. Sedan har jag haft en del favoriter genom åren, men det är inte många som jag kan stå för idag. Jag har en förmåga att glömma (och förtränga) det som varit.

9. Har du mycket souvenirer?

Jag har en del. Färre än Micke Thor, men fler än vissa andra.

10. Spelar du själv? Position? Division?

Visst spelar jag fotboll, väldigt seriöst i division VI. Jag är mittback.

11. Följer du andra lag? Vilka och varför?

Om vi utgår från hur noga jag följer Tottenham så vore det löjligt att påstå att jag följde något annat lag. Möjligtvis svenska landslaget undantaget. Visst hejar jag på olika lag i olika länder, men inte ens mitt svenska lag får ihop många procent av den tid jag ägnar åt Spurs. Varför det har blivit så vet jag inte, men Tottenham är den enda klubb som jag är betalande medlem i.

12. Nämn tre av dina favoritband och tre favoritfilmer?

Band: White Stripes, Buffalo Springfield och Kinks. Filmer: Lost in Translation, O Brother, Where Art Thou och American Beauty.

13. Micke "Mickespurs" Thor är ju en fruktad pokerspelare. Helt suverän om vi ska vara ärliga. Du har spelat mot honom. Kändes det hopplöst redan från start?

Micke är en bra pokerspelare, inget snack om saken. Det hände faktiskt att han besegrade mig någon gång, även om det handlar om avvikelser från det normala. Men poker har ett inslag av slump, och i just de lägena kunde det faktiskt kännas som att hazard och Micke var två namn på samma fenomen. Så länge det handlar om att vinna genom skickligt spel har jag ett starkt mentalt övertag vill jag bestämt påstå.

14. Du är ju frekvent skribent här på sidan. Favoritämne att diskutera? Vems inlägg förutom dina egna läser du helst och anser vara vettigast?

Favoritämnen… jag gillar att utmana min egen och andras verkligheter. Det behöver inte alls vara Tottenham-relaterat, även om jag tycker att den egna världsbilden ska hålla samman så att allt hänger ihop. När det handlar om att analysera fotboll så läser jag gärna vad Claes "claesoul" Persson har att skriva. Sedan är Mikael "Superyid" Nilsson klok, även om han inte verkar skriva så mycket på forumet. Men vettigast av alla är nog ändå Henrik "Falco" Thunberg. Sedan gillar jag alla som jag har någon kontakt med utanför forumet. Jag har väl bäst koll på folket som kommer från Svenska Fans (inte minst gänget som skriver för sidan nu), det är tyvärr nog fortfarande så att övriga får kämpa lite extra för att få mitt erkännande. Men jag läser i princip allt som skrivs på det öppna forumet, förutom dom där trådarna som har geografiska områden som ämne.

Ett stort tack från mig för att du ville ställa upp. Samt ett lycka till med allting i framtiden. Kanske inte just vid pokerbordet när jag sitter där!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*