Leicester – Spurs 3-2

Spurs är ute ur FA-cupen. En ledning på 2-0 vändes av ett taggat Leicester. På övertid avgjorde holländaren Mark DeVries. Istället gäller nu full fokus på Premier League.

Martin Jol bjöd inte på några större överraskningar när Spurs traskade ut på Walkers Stadium för att ta sig till den fjärde omgången av FA-cupen. Kelly fick chansen på vänsterbacken efter skadan på Young-Pyo Lee under matchen i veckan som var mot Manchester City. Mido, som ryktades komma till matchen, kom aldrig till spel utan som forward vid sidan av Keane var som väntat Rasiak. Mido ska vara borta en period och spela Afrikanska mästerskapen så vår vän Rasiak kan behöva ett par matcher i benen.

Sist vi mötte Leicester i mars 2004 blev en parodi på fotboll när vi hade en betryggande ledning med 3-1 i paus. Den hämtade Foxes upp och vände till 3-4 efter mål av bland annat Ben Thatcher och Les Ferdinand. Leicester var på den tiden ett tillhåll för gamla Spursspelare. De hade inte mindre än fyra gamla liljevita krigare på plan, Ian Walker, Steffen Freund, Ben Thatcher och Les Ferdinand. Freund däremot gjorde inga mål (fast det kanske inte behöver nämnas).
Defoe kom in och kunde i 87:e minuten fastställa slutresultatet 4-4 med en distinkt rökare i nättaket. Det man inte vill ha är en repris på den matchen som totalt saknade allt vad försvarspel hette hos båda lagen.

Vi vill ju se vårt lag härja i just den cupen som Tottenham gjorde i fornstora dagar. Men FA-cupen är FA-cupen och i den kan vad som helst hända.

Efter en bra start av Tottenham med ett strålande spel av unge Aaron Lennon som tydligen har fortsatt bra form efter sin fina match mot City kunde Jermaine Jenas i den 20:e minuten påpassligt slå in en retur på en stolpträff av Keane. I den 41:a spelminuten gjorde Paul Stalteri sitt första mål för oss. En passning från Keane som han resolut tryckte in i krysset. Så långt allt väl. Tre minuter senare utnyttjar Leicester en miss i markeringen och kunde reducera genom inhopparen Elvis Hammond.

Pausvila och inga ändringar i något av lagen.
Leicester kom ut till andra halvleken styrkta av sin sena reducering och tryckte på och hade ett par halvchanser av bland annat Mark DeVries. I den 57:e minuten gjorde skotten Stephen Hughes mål genom ett bra skott efter en hörna.
I den 69:e minuten bytte äntligen Jol in Defoe istället för Brown. Det blev något mer fart men till något mål räckte det inte, istället kunde DeVries göra 3-2 på stopptid ur en mycket misstänkt offsideposition.

Vi var det bästa laget i första halvlek men lät Leicester komma tillbaka och ta över i den andra. På det hela, fast det smärtar, var det ett rättvist resultat. Sett över hela matchen var Leicester det bättre laget.

Rasiak visade att han förmodligen behöver en hel bunt med matcher i benen innan han kan fylla upp Midos kostym. Davids, King och vår egyptier får gärna komma tillbaka så fort de bara kan. Vi får koncentrera oss på ligaspelet den här säsongen och förhoppningsvis visa var det liljevita skåpet ska stå i Champions League nästa säsong. Ska vi dit, får vi nog se till att vara bättre än så här. Stor besvikelse.