Kovändning: Mido flyger tillbaka för att leda rävjakten!

Glädjande nyheter: Efter att Egyptens träningslandskamp mot Nigeria skjutits upp står det nu klart att Mido får återvända till Tottenham under söndagmorgonen för att delta i FA-cupmatchen mot rävarna från Leicester.

Detta innebär med största möjliga sannolikhet att den egyptiske anfallaren faktiskt startar imorgon kväll mot rävarna. Mido stannar som det nu ser ut i Tottenhamklubben till 15 januari, dagen efter Londonlagets viktiga bortamatch i det otroligt heta toppmötet med Liverpool (14/1).

Egyptens landslagstränarassistent Shawky Gharieb berättar enligt BBC NEWS "He said he wanted to return to England and since our match was cancelled and we approved his request."

Att Mido direkt lämnar in ett önskemål om att få resa tillbaka till sin tillfälliga klubb (Tottenham Hotspur har ju lånat Mido av AS Roma) för en något oglamorös FA-cupmatch i tredje cupomgången tyder på den fina lagmoral som finns i Mido, den goda stämningen i klubben och ett fint samförstånd mellan Londonklubben och i detta fallet Egyptens fotbollsförbund. Vi Spursfans bör tacka Egyptens fotbollsförbund för denna snygga gest!

Läs gärna Erik Nivas intressanta artikel i dagens Aftonbladet om europeiska storklubbars sätt att se på de afrikanska fotbollsförbundens intressen i samband med Afrikanska Mästerskapen 2006 och bakåt i historien: KAMPEN OM AFRIKA

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.